Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri, Cele mai noi stiri, Diverse

“Vasile Botomei se da sef pentru Basescu in Bacau”

Articol publicat in data de 11/11/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Vasile Botomei se da sef pentru Basescu in Bacau”

– Botomei sustine ca a obtinut de la Tribunalul Bacau recunoasterea lui ca sef al PD-L Bacau si, in consecinta, intreaga organizatie, cu presedintele Neculai Olaru, in frunte se afla in ilegalitate

Scandalul dintre Vasile Botomei si PD-L Bacau este departe de a se incheia. In plina campanie electorala pentru alegerile prezindentiale, lucrurile ar putea capata o turnura cu totul spectaculoasa. Mai precis, sef de campanie al lui Traian Basescu in Bacau sa devina Vasile Botomei si nu Neculai Olaru. Vasile Botomei spune ca Tribunalul Bacau i-a dat cistig de cauza in procesul de paternitate a organizatiei judetene a PD-L Bacau. “Organizatia Judeteana Bacau a Partidului Democrat – Liberal, de pe str. Vasile Alecsandri nr. 10, municipiul Bacau, functioneaza in ilegalitate, in raporturile cu Biroul Electoral Judetean si toate institutiile statului. Neculai Olaru nu are recunoastere in fata institutiilor judecatoresti, deoarece a fost respinsa cererea de chemare in judecata, adresata de el catre instantele judecatoresti, in calitate de reprezentant al unei organizatii neinfiintate din punct de vedere juridic. Cererea de a se anula certificatul de inregistrare fiscala eliberat in procedura legala de catre Ministerul Economiei si Finantelor Publice – Agentia Nationala de Inregistrare Fiscala, a fost respinsa de catre Tribunalul Bacau, sectia Comerciala si de Contencios Administrativ, prin hotarire judecatoreasca definitiva”, a declarat Vasile Botomei. Astfel, mai spune cel care a pus pe jar PD-L Bacau de anul trecut, cind a obtinut certificatul fiscal, actele de infiintare si de constituire ale organizatiei judetene bacauane a PD-L ramin valabile si in vigoare pina la data la care PD-L se va radia din Registrul Partidelor Politice.

Recurs la PD-L

Ca nu cumva sa pateasca o rusine in plina campanie electorala si sa il lase pe seful statului fara staff in judetul nostru, PD-L Bacau, cel de pe strada Alecsandri si nu de pe strada Republicii, a facut recurs la decizia Tribunalului. “Neculai Olaru, consecvent in actiunile de nerecunoastere a actelor legale pe care le are Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, reprezentat prin presedinte Botomei Vasile, ca expresie a politicienilor care nu tin cont de lege, considerindu-se mai presus de hotaririle judecatoresti, a promovat un recurs in vederea obtinerii pe cale de coruptie si de influenta a politicului in actul de justitie, pentru care a fost format un dosar de recurs cu numarul 6145/110/2008 la Curtea de Apel Bacau. Am cerut ca dosarul sa fie stramutat la o alta instanta egala in grad din tara. In cauza de stramutare, a fost investita Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia de Contencios Administrativ si Fiscal. Ea a dispus suspendarea judecarii dosarului de recurs de la Curtea de Apel Bacau, pina la data in care se va solutiona cererea de stramutare”, a precizat Vasile Botomei. Am incercat sa obtinem un punct de vedere si a lui Neculai Olaru, liderul PD-L Bacau “Alecsandri”, dar acesta nu a raspuns la telefonul mobil in ciuda insistentelor noastre, probabil implicat in campania electorala, pentru a fi cu un pas inainte in ochii sefului de la Cotroceni, fata de Botomei. Ne-a raspuns insa deputatul Adrian Popescu. “Ce sa iI fac eu lui Botomei! Este intr-o totala ilegalitate si nu am ce sa comentez. Este dreptul lui de cetatean sa se plinga oricui”, a declarat liderul democrat-liberal.”