Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri

Avocatul doctor Botomei Vasile probeaza abuzurile primarului Stavarache Romeo!

Articol publicat in data de 3/08/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Avocatul doctor Botomei Vasile probeaza abuzurile primarului Stavarache Romeo!

Avocatul doctor Botomei Vasile a descoperit ca primarul Municipiului Bacau  este semnat in dispozitiile de delegare de competenta a atributiilor pentru viceprimari, secretarul municipiului si administratorul public, de viceprimarul Roxana Mironescu.

Actele de administrare emise in numele primarului sunt lovite de nulitate.

Probe:

Vezi Sentinta Civila nr. 5037/07 iunie 2011, dispusa de Judecatoria Bacau in dosar 2136/180/2011, definitiva si irevocabila din 13.06.2011, prin nerecurare, care probeaza ca dispozitia de primar nr. 4366/31.12.2010, prin care a fost delegat Dragos Luchian sa semneze acte in numele primarului Stavarache Romeo, a fost semnata de catre viceprimar Roxana Mironescu.

Astfel, cu incepere din 01.01.2011 si cel putin pana la zi, 01.08.2011, toate actele de dispozitie emise in numele primarului si toate actele administrative si actele fiscal bancare emise in numele municipiului Bacau, sunt nule de drept.

Fapta constituie abuz in serviciu contra intereselor publice, in concurs cu infractiuni de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, imputabile primarului Stavarache Romeo.

Stavarache a vrut in acest sens sa nu raspunda penal pentru fraudele din primarie, privind atribuirea lucrarilor de licitatie pe baza de coruptie, frauda la fonduri europene si abuzuri in serviciu privind emiterea in numele primarului si de catre primar de autorizatii de constructie si autorizatii de desfiintare de constructii aprobate in mod abuziv.

Cabinet avocat dr. Botomei Vasile, cere in mod public Ministerul Administratiei si Internelor, precum si institutiilor de control de la Curtea de Conturi a Romaniei, sa verifice existenta nelegalelor plati efectuate in numele primarului, sa constate nulitatea actelor de efectuare a platii si sa dispuna imputarea tuturor sumelor primarului Stavarache Romeo, care a acceptat tacit comiterea acestor nelegalitati, in solidar cu autorii semnaturilor de pe ordinele de plata si de pe cec-uri, respectiv viceprimar Dragos Luchian, Administrator Public Leonard Stelian Padureanu, viceprimar Vironescu Roxana, precum si a responsabilului de legalitate a actelor adoptate si intrate in mod nelegal in circuitul civil din cadrul Primariei mun. Bacau, care este secretarul municipiului Popovici Ovidiu Nicolae.

Cu deosebita stima si multa consideratie,

Semneaza,

Av. dr. Vasile Botomei