Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Cele mai noi stiri

Invinuitul Stavarache Romeo face victime in randul politistilor aserviti politic

Articol publicat in data de 14/07/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Invinuitul Stavarache Romeo face victime in randul politistilor aserviti politic

1) Domnule Procuror,

Referitor la Dosar nr. 10041/P/2010, al Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau

Aflat in lucru la Sectia 1 Politie Mun.Bacau

Organe de cercetare penala, inspector principal Cristian Lazar

2)Consiliul de Disciplina din cadrul

Ministerului Administratiei si Internelor

Botomei Vasile din Bacau, str.Republicii, nr.27, A, 4, reprezentant pentru Cabinet Avocat dr.Botomei Vasile, cu sediul in Mun.Bacau, str.Republicii, nr.27, A, 1-3, formuleaza urmatoarele cereri:

1) Aplicarea amenzilor judiciare fata de domnul inspector principal Cristian Lazar, in calitate de organ de cercetare penala, pentru neexecutarea obligatiilor  din urmatoarele acte dispuse in dosar de procuror si de organul de cercetare penala:

A) Dispozitia nr.10041/P/2010, dispusa din 23.03.2011, de catre domnul prim-procuror Adrian Stefan Majeri si de catre domnul procuror Lucian Marian Ciuche. Solicit a se administra adresa emisa de parchet, cu referire la alin.(1), (3), (4) din actul dispus de catre procuror.

Termenul de rezolvare a dispozitiilor dispuse de procuror a fost stabilit la 30 de zile. Acest termen a expirat pe data de 24.04.2011.

`        Aplicarea acestor sanctiuni fata de organele de cercetare penala este justificata prin dovada faptului ca suntem in data de 12.07.2011, iar pana la acest moment, organul de cercetare penala nu a procedat la audierea numitului Luca Ioan.

B)Adresa nr.384627/3 din 21.02.2011, inregistrata la fila 42 din dosar.

Motive:

a) Aceasta adresa a ramas fara raspuns, prin dovada faptului ca la dosarul de cercetare penala, nu s-a administrat de catre organul de cercetare penala, caietul de sarcini prevazut pentru desfiintarea spatiilor comerciale.

b) De asemenea, in lipsa unui caiet de sarcini, nu a fost dispusa nicio masura de catre organele de cercetare penala impotriva persoanelor care erau responsabile cu intocmirea caietului de sarcini si nu l-au intocmit cu ocazia efectuarii comenzii de achizitionare a serviciului de desfiintare de lucrari constructii.

c) Organul de cercetare penala nu a efectuat cercetari in vederea identificarii persoanei care a facut modificarile pe schita “Plan Functional – spatiu comercial SC Bartolo Prod Com SRL, str.Republicii, nr.27, Bacau”, pe care sunt mentionate urmatoarele:

“ Sd= 39, 73; 20,50=1,93×20,5=39,73mp

Materialele rezultate din demolare se vor duce la groapa de gunoi.

Semnatura este indescifrabila.”

Presupunem ca autorul acestor mentiuni este Corneliu Gavrilescu, director in cadrul UAT Mun.Bacau.

De altfel, Corneliu Gavrilescu a recunoscut intr-o discutie purtata cu subsemnatul, care a avut loc pe holul Tribunalului Bacau, faptul ca ulterior efectuarii lucrarilor de demolare, a fost nevoit sa faca un raspuns catre organul de cercetare penala, ocazie cu care, personal, a hasurat pe Planul functional al SC Bartolo Prod Com SRL, ceea a considerat el ca a fost demolat anterior, la data de 28.12.2010, facand totodata si mentiunea ca:

Materialele rezultate din demolare se vor duce la groapa de gunoi”.

Acest autor nu avea competenta necesara pentru a efectua calcule tehnice, cu atat mai mult cu cat “Planul functional” constituie anexa, parte componenta la actul de proprietate pe care l-a avut SC Bartolo Prod Com SRL, cu ocazia dobandirii prin vanzare cumparare a imobilului spatiu comercial din Mun.Bacau, str.Republicii, nr.27, A, 1-3.

2) Solicit organelor de cercetare penala sa reaudieze in procedura de urgenta pe invinuitul Leonard Stelian Padureanu, in completare la declaratia luata in 03.06.2011, pentru urmatoarele motive:

-in declaratia din 03.06.2011, luata de catre dl.inspector principal Cristian lazar, se explica de catre invinuit urmatoarele:

“Ordinul de incepere a lucrarilor aprobat de subsemnatul, a fost emis la solicitarea structurilor functionale ale Mun.Bacau.”

In conformitate cu aceasta declaratie, rezulta ca in cauza, invinuitul Leonard Stelian Padureanu a actionat prin neglijenta in serviciu cu ocazia intocmirii ordinului de incepere a lucrarilor de demolare, la presiunea si cererea unor persoane publice care fac parte din structurile functionale ale Mun.Bacau.

Cerem sa se elucideze de catre organul de cercetare penala, prin reaudierea invinuitului, cine sunt persoanele care i-au solicitat invinuitului sa intocmeasca documentatiile prin omisiune si nerespectarea dispozitiilor legale in materie?

Aceste raspunsuri sunt absolut necesare in vedrea rezolvarii de catre organul de cercetare penala si de catre procurorul de caz a Cererii de extindere a cercetarii penale formulta de Cabinet Avocat dr.Botomei Vasile din 23.02.2011, inregistrata la filele 99-102 din dosarul penal.

Indicam ca membri componenti ai structurilor functionale ale Mun.Bacau, pe urmatorii: Cristina Buzdugan; Corina Neaga; Gavril Pircu; Dubinea Petrea; Roxana Mironescu; Vasile Gheliman; Popovici Ovidiu Nicolae; Iliescu Viorica; Dragos Luchian; Stavarache Romeo, primarul Mun.Bacau.

3) In aprecierea cererilor formulate in dosar, va rugam sa aveti in vedere ca de la data de 28.12.2010 si pana la data prezentei adrese, suntem victima unor grave abuzuri facute de catre domnul Primar Stavarache Romeo, in care au fost angrenati functionari publici din cadrul Mun.Bacau, politisti din cadrul Politiei Locale a Mun.Bacau, precum si cadre cu responsabilitate de conducere din cadrul Sectiei 1 Politie a Mun.Bacau si IPJ Bacau.

Pana in prezent, nu ni s-a restituit niciunul din bunurile care au fost ridicate si confiscate de catre functionarii publici din cadrul Politiei Locale a Mun.Bacau, desi in mod repetat am formulat mai multe cereri in acest sens, fiind indeplinite cerintele prevazute de art.169 (1) si (2), art.170 din C.p.p., atat cu privire la restituirea lucrurilor ridicate, cat si cu privire la restabilirea situatiei anterioare.

Din acest motiv, prezenta cerere intelegem sa o inaintam inclusiv catre Consiliul de Disciplina din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in vederea efectuarii de cercetari impotriva domnului inspector principal Cristian Lazar din cadrul Sectiei 1 Politie Bacau.

Invocam Legea 360/2002, cu privire la urmatoarele:

“Art. 55. Incalcarea de catre politist, cu vinovatie, a indatoririlor de serviciu angajeaza raspunderea sa disciplinara, materiala, civila sau penala, dupa caz.

Art. 57.

Constituie abateri disciplinare, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte savarsite de politist, comise cu vinovatie:

b) neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu sau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege;

c) intarzierea repetata sau nejustificata a solutionarii lucrarilor;

d) depasirea atributiilor de serviciu ori lipsa de solicitudine in relatiile cu cetatenii; ;

Avand in vedere existenta faptelor in forma in care au fost reclamate, solicitam a se face cercetari penale fata de de Cristian Lazar, sub aspectul comiterii cu vinovatie a urmatoarelor:

a)neglijenta in serviciu, prevazuta si pedepsita de art.249, C.p.;

b)abuz in serviciu contra intereselor persoanei, prevazuta si pedepsita de art.246, C.p.;

Prin neindeplinirea obligatiilor de serviciu la termen si in conformitate cu dispozitiile legale in materie, se deduce ca domnul inspector principal Cristian Lazar urmareste sa favorizeze faptuitorii din dosar, constand in aceea ca, dintre toate persoanele din cadrul UAT Mun.Bacau care au produs documente nelegale in scopul efectuarii lucrarilor de demolare, a dispus inceperea urmaririi penale numai pentru Leonard Stelian Padureanu, in calitate de administrator public.

Insa, in legatura cu aceste fapte, din probele administrate la dosar rezulta fara putinta de tagada ca fapta de neglijenta in serviciu nu se putea produce decat prin existenta altor fapte de abuz in serviciu, de fals intelectual si uz de fals, constand in aceea ca anterior intocmirii si semnarii ordinului de demolare 12539/27.12.2010, au existat autori ai comiterii faptelor penale care au aprobat si semnat Comanda nr.69198/16.12.2010.

De asemenea, in ziua demolarii a fost aprobata de catre functionarii publici din cadrul Mun.Bacau, dispozitia nr.4267/28.12.2010, semnata de catre faptuitorul Dragos Luchian, prin semnatura indescifrabila, in numele Primarului Mun.Bacau, Stavarache Romeo.

Astfel, este dovada de rea-credinta in aprecierea cercetarii penale, inceperea urmarii penale fata de Leonard Stelian Padureanu, care a semnat comanda nr.69198/16.12.2010, si neluarea niciunei masuri de invinuire impotriva directorului de la Directia Economica, Clementina Viorica, directorului de la Directia Tehnica, ing.Cristian Buzdugan si impotriva Sef Serviciu Achizitii, ing.Corina Neagu.

In legatura cu lucrarile de desfiintare a spatiilor comerciale, constate de procuror ca s-au desfasurat prin neglijenta in serviciu, solicitam sa se administreze si actele din lucrarea 280311/12.04.2011, comunicata de catre Ministerul Administratiei si Internelor-Inspectoratul General al Politiei Romane, din care rezulta ca faptele constatate cu ocazia cercetarilor preliminarii, indeplinesc conditiile incidente legii penale, savarsite de lucratori de politie, cu referire la dl.comisar Mariut Viorel, pentru care  s-a inaintat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau, cerere in vederea efectuarii de cercetari penale conform art.210, C.p.p., cu referire la art.27, pct.3, lit.a) din Legea 218/2002, modificata si completata.

In conditiile in care Cristian Lazar doreste sa fie partinitor si sa exercite activitati de aparare pentru faptuitorii din dosar, este liber sa desfasoare aceasta activitate intr-un mediu privat, drept pentru care rugam respectuos Consiliul de Disciplina si procurorul caruia ii va fi repartizata aceasta plangere, sa analizeze si sa aprecieze in legatura cu statutul de politist al domnului Cristian Lazar.

Probe:

a)Inscrisurile din dosar;

b)Audierea ca martori a urmatorilor:

-Cristina Buzdugan; Corina Neaga; Gavril Pircu; Dubinea Petrea; Roxana Mironescu; Vasile Gheliman; Popovici Ovidiu Nicolae; Iliescu Viorica; Dragos Luchian; Stavarache Romeo, primarul Mun.Bacau;

Prin audierea acestor martori, se dovedeste ca domnul inspector principal Cristian Lazar nu a emis nicio instiintare, de nicio natura, in vederea invitarii acestor persoane pentru a da declaratii in legatura cu plangerea formulata in acest dosar.

-Luca Ioan;

Prin audierea acestui martor, se dovedeste ca nu a avut documente asupra acestuia, cu privire la ceea ce a demolat, actionand efectiv pe baza de vorbe, la comanda politistilor din cadrul Politiei Locale a Mun.Bacau.

-Lucian Ciuche, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau; prim-procuror Adrian Stefan Majeri.

Indicarea ca martori a ambilor procurori este in legatura cu dispozitiile din Adresa nr.10041/P/2010 din 23.03.2011, neindeplinite in termen legal.

Datele de identificare ale martorilor solicitam sa fie preluate de la Serviciul de Evidenta a Populatiei mun.Bacau.

Prezenta cerere a fost redactata la Cabinet Avocat dr.Botomei Vasile, in data de 12.07.2011, fiind transmisa cu aceeasi data atat pe fax, cat si pe e-mail, de pe adresa botomei.vasile@yahoo.com, pe adresa petitii@mai.gov.ro, cabinet@bc.politiaromana.ro

Primiti, va rog, cele mai alese consideratii !

Avocat dr.Botomei Vasile                                                                                 12.07.2011