Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Activitati de interes public, Cele mai noi stiri, Comunicate de presa, Diverse

Dr. Vasile Botomei donează, cu ocazia Centenarului, tabloul Domnitorului Mihai Viteazul

Articol publicat in data de 23/05/19 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Lt (r). Botomei Vasile, mediator, doctor in drept
Municipiul Bacau, str. Luminii 3 bis, Sc. A,ap.2,
Adresa de corespondenta: Bacau, str. Oituz,nr.33;
CNP 1640107270583;
Mobil: 0744191717;
Email:botomei.vasile@yahoo.com
Nr.10/22-05-2019;

                               Catre,

                                         1.  Guvernul Romaniei,

                                             -Distinsa Doamna Premier Viorica Dancila,

                                           2. Ministerele din Guvernul Romaniei,

                                              -Distinsilor Domni/Distinse Doamne Ministru,

       Subiect:  Botomei Vasile, mediator, doctor in drept, va comunica cu titlu de donatie, dedicat Centenar: 1918-2019, Tabloul Domnitorului Mihai Viteazaul, rugandu-va sa listati in format color la dimensiunile relale de 500 mm x 700mm, tabloul din formatul electronic atasat, sa il inramati, sa il supuneti dezbaterii de proiect si, sa aprobati  multiplicarea si afisarea in format inramat in locurile publice din cadrul tuturor institutiilor din compunerea fiecarui Minister, de la nivel central si  judetean;

Subsemnatul Botomei Vasile, domiciliat in Bacau, str. Luminii 3 bis, Sc. A, ap. 2, CNP 1640107270583, cu adresa de corespondenta din municipiul Bacau, str. Oituz, 33, nascut la 07-01-1964, in com. Girov, jud. Neamt, absolvent al Scolii de Ofiteri de Aviatie ,,Aurel Vlaicu” din Buzau promotia 1989, specializarea nenaviganti, jurist, mediator, doctor in drept,  va rog sa binevoiti a-mi aproba urmatoarele:

Primirea cu titlu de donatie, in patrimoniul cultural, istoric si,  stiintific al Guvernului Romaniei si,  al fiecarul Minister, a creatiei proprii privind Tabloul Domnitorului Mihai Viteazul, in interpretarea caruia sunt ca elemente de noutate urmatoarele concepte:

1. Conceptul de Primul REGE al romanilor din prima UNIRE a Tarilor Romane, savarsita sub sceptrul Mariei Sale Mihai  Patrascu/Mihai Viteazul, care in interpretare stiintifica intruneste conditiile de a fi definit:

Primul Rege al romanilor dupa succesiunea neamului dacic din regatul Regelui Burebista si, al Regelui Decebal;

2. Conceptul de martir al neamului romanesc, in identitate cu martirii Constantin Brancoveanu si fii acestuia, canonizati de Biserica Ortodoxa Romana, spre a fi preluata ideia canonizarii Domnitorului Mihai Viteazul, sub denumirea de Primul REGE al romanilor din prima UNIRE a Tarilor Romane, din 27 mai 1600;

Consideratii:

1) Aceasta donatie este consacrata CENTENARULUI: 1918-2019, in exprimarea reprezentarii  istorice a neamului romanesc  atestat prin Prima Unire a Tarilor romane, realizata sub sceptrul Domnitorului Mihai Viteazul din 17 mai 1600;

2)  Aceasta donatie este consacrata evenimentului mondial prin care:

ZIUA de 9  Mai este sarbatorita la nivel mondial, prin tripla semnificatie:

*Drept Ziua  Europei;

*Ziua Independentei Romaniei;

*Sfarsitul Celui De-al doilea razboi Mondial, prin victoria Aliatilor, impotriva Nazismului, din care Armata Romana a facut parte;

3) Aceasta donatie este consacrata evenimentului national al Romaniei, denumit:

-Ziua Independentei Romaniei, din Razboilul Independentei din 1877-1878;

4) Pentru Lt. Av. Botomei Vasile, autor al conceptului creativ al tabloului, importanta evenimentului este dedicata, vizitei Premierului Viorica Dancila in municipiul Bacau, prilej de manifestare a identitati nationale prin patriotismul si profesionalismul prin care reprezinta Romania in exercitarea functiei de Presedinte al Uniunii Europene in exercitarea mandatului din anul centenar 2019;

                                          *           *

In contextul evenimentului national denumit: CENTENARUL ROMANIEI, prin care anul 2019, marcheaza trecerea a 100 de ani de la MAREA UNIRE din 1 Decembrei 1918, va cer sa aprobati:

1. Publicarea tabloului in forma multiplicata, in locurile publice din Guvernul Romanie, in toate Ministerele de resort si unitatile descentralizate,in institutii de invatamant de toate gradele, instituti de cultura si cercetare stintifica si oriunde veti aprecia necesar.

 Va rog sa considerati ca face obiectul unei aprecieri spre cinstitrea eroilor neamului romanesc, reprezentat eroic prin jertfa militarilor romani, adusa in istoricele razboaie prin care ne-am identificat ca neam si Tara in Europa, fiind inregistrat spre atestare documentara   la  Ministerul Apararii Nationale sub nr.1100 din 9 mai 2019, in cadrul audientei aprobata prin adresa raspuns nr.R.P.895 din 18.04.2019, emisa de dnul  Ministru, in legatura cu care va rog respectuos sa binevoiti a  solicita un raspuns scris in legatura cu cererie formulate.

2. In conditiile in care apreciati ca acest proiect indeplineste conditiile de a fi finantat de Guvernul Romaniei, in vederea promovarii conceptelor mentionate prin afisare, mediatizare si, sustinere de Conferinte in toate institutiile de invatamant, Ministere, Institutiile deconcentratele  aflate in compunerea Guvernului,  institutiile de cult, cultura, stiinta, organizatii profesionale,  atat din tara cat si din spatiul european, va rog sa aprobati aceasta cerere, in numele:

 -Asociatiei Colegiul National Pedagogic si Teologic  Sfantul Voivod Stefan Cel Mare, infiintata prin sentinta civila nr. 126 din 21-08-2007, definitiva, dispusa de Judecatoria Bacau, inregistrata cu CIF 22403601, cu sediul la Cabinet Presedinte dr.Botomei Vasile, din municipiul Bacau, str. Oituz, nr. 33, pe care cu onoare o reprezint;

 4. In atasament, va rog sa primit exemplarul tiparit pe hartie in format de:

 500 mm x 700 mm, pe  care va rog  sa binevoiti a-l atesta cu data de primire,  sub rubrica   reprezentantului Institutiei care il primeste, prin nume, prenume, functie, impreuna cu semnatura domniei dstra, dupa care prin serviciul admnistrativ sa binevoiti a-mi comunica o copie identica cu originalul, prin care sa se identifice data de primire, semnatura, stampila institutiei, impreuna cu un raspuns scris in legatura cu evaluarea celor mentionate.

4. Va rog sa apreciati favorabil primirea in audienta personala la Primul Ministru al Romaniei, in vederea  sustinerii proiectului propus;
5.Tabloul in original este depus cu adresa de inaintare la  Consiliul Judetean Bacau, precum si la UAT. Municipiul Bacau, institutii mentionate in prezenta adresa, rugandu-va sa solicitati  transmiterea formatului la dimensiunile reale, prin posta militara, la Cabinetul  Premierului Viorica Dancila si, pe adresa fiecarui Minister, fata de care va rog respectuos sa il cereti;
6. In atasament este tabloul in format electronic, cu mentiunea ca originalul are inclusiv textul:
           Oferit Guvernului Romaniei, Premier Viorica Dancila.
 Aceasta in contextul in care in cadrul vizitei desfasurate de doamna Premier in muncipiul Bacau,din 22-Mai 2019, numarul de persoane care au avut acces la domnia sa a fost restrans si din motive de securitate nu am avut acces.
 In conditiile in care apreciati sa va prezentati in cadrul unor emisiuni la posturile nationale de televiziune,prin care sa puneti in valoare evenimentul aniversar din 27 Mai 2019, dedicat Centenarului 1918-2019, prin realizarea de dezbateri pe tema conceptelor publicate in tablou, va rog respectuos sa apreciati favorabil participarea din partea mea, prin care inteleg sa va multumesc anticipat.

 Astept raspunsul impreuna cu o evaluare din partea domniilor dstra.

– Primiti va rog Distinsa Doamna Premier/Distinsilor Domni si Doamne Ministru, cele mai alese consideratii si respect din partea mea!
                      Lt. av. Botomei Vasile, mediator, doctor in drept,

Inline image

Asociatia Colegiul National Pedagogic si  Teologic  Sfantul Voivod Stefan Cel Mare,

                                        Presedinte, dr. Botomei Vasile,

Inline image

Click aici: Tablou Mihai Viteazul in doua secvente, cu semnatura Sa.