Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Articole din presa, Cele mai citite stiri

Primarul Stavarache a devenit primar penal

Articol publicat in data de 1/05/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Primarul Stavarache a devenit primar penal

CABINET AVOCAT DRD. BOTOMEI Vasile – BAROUL BACAU – U.N.B.R.
Bacau, Str.Republicii, nr.27, C.I.F. 16655686, Telefax 0334.422.716; Mobil: 0744 191717
E-mail:baroulbacau_unbr@yahoo.com, cp 600289 Nr.40/29.04.2009

Comunicat de presa,

Primarul Stavarache a devenit primar penal!

Cu ocazia zilei de 1 Mai, Judecatoria Bacau, a pronuntat sentinta penala din 28.04.2004, in dosarul penal nr. 3052/180/2009. A fost admisa plangerea penala impotriva primarului Stavarache Romeo, din municipiul Bacau,  formulata de av. Botomei Vasile pentru S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. Anterior acestei plangeri penale, Inspectoratul de Politie Judetean Bacau a propus masura de neincepere a urmaririi penale, confirmata cu NUP de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.
Plangerea penala impotriva domnului primar Stavarache Romeo, a fost admisa pentru infractiunile prevazute si pedepsite:
1. Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prev. de art. 246 Cod Penal, cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani;
2. Nerespectarea hotararilor judecatoresti prevazute de art. 271 Cod Penal, cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda;
3. Neexecutarea hotararilor judecatoresti irevocabile pronuntate de instantele de contencios administrativ, nici dupa obligarea debitorului la sanctiunea amenzii catre stat pentru fiecare zi de intarziere in executarea hotararii, prevazuta de art. 24 pct. 3 din Legea 554/2004, modificata, a contenciosului administrativ, cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Pentru a se pronunta aceasta hotarare judecatoreasca, mai multi judecatori de la judecatoria Bacau s-au abtinut sa intre in proces, cauza fiind solutionata direct de catre presedintele judecatoriei Bacau, judecatorul Laurentiu Paduraru. Procesul la judecatoria Bacau s-a rejudecat dupa ce Tribunalul Penal din Bacau a casat de doua ori hotararile judecatoresti pronuntate de catre judecatoria Bacau, in care judecatorii au dat castig de cauza lui Botomei Vasile.
Felicitam justitia bacauana pentru asemenea hotarare!
Felicitam pe presedintele judecatoriei Bacau, judecator, Laurentiu Paduraru!
Mentionam ca din cauza primarului Stavarache Romeo, care nu binevoieste sa respecte legea, societatea Bartolo Prod Com S.R.L., reprezentata prin avocat Botomei Vasile, este obstructionata sa functioneze de la incperea mandatului de primar,  de catre domnul Stavarache Romeo, din imediata instalare din iulie 2004 si inclusiv la data de pronuntare a sentintei penale din 28.04.2009.

Primarul este obligat sa elibereze acordurile de functionare pentru agentii economici, care detin spatii comerciale in municipiul Bacau, conform HG 333/2003 de stabilirea normelor de autorizare, prevazute de OG 99/2000 aprobata prin Legea 650/2002.
Primarul a refuzat sa respecte obligatiile din atributiunile de primar pentru S.C Bartolo Prod Com S.R.L. .
Conflictul a fost generat artificial de catre primar, din cauza ca Botomei Vasile a contestat mai multe hotarari din Consiliul Local Bacau, prin care la initiativa primarului Stavarache Romeo, au fost majorate preturile la servicii de apa si canalizare prin depasirea limitelor legale, cu 300% dupa ce s-a instalat primar.
Botomei Vasile a mai contestat si o hotarare prin care primarul a dorit demolarea stadionului municipal Bacau. Ca urmare a acestei contestatii, stadionul a ramas in continuare in functionare.
Botomei Vasile a mai contestat si o hotarare prin care primarul a aprobat desfiintarea unui parc de joaca pentru copii in suprafata de 5000mp din cartierul Nord al municipiului Bacau, in locul caruia primarul a dorit sa faca un centru comercial. Hotararea aprobata de Consiliul Local Bacau, de desfiintare a parcului Nord din Bacau, a fost anulata la contestatia lui Botomei Vasile.
Asemenea acte l-au deranjat pe primar, si ca replica a inceput impotriva lui Botomei Vasile un razboi pe toate fronturile.
Statia de autobuz din fata magazinelor “Bartolo” din str. Republicii nr. 27, care deserveau cetatenii din zona pentru accesul la mijloace de transport in comun, a fost desfiintata de catre primar si mutata la o distanta inechitabila aflata intre doua semafoare. Urmare a acestei mutari au fost sute de accidente de circulatie.
Mai multi comercianti au incercat sa functioneze in aceste spatii prin contracte de inchiriere, insa nici unul nu a reusit din cauza primarului si a politiei primariei municipiului Bacau, datorita refuzului primarului Stavarache Romeo de a libera autorizatii de functionare pentru agentii economici care au inchiriat spatiile respective.

Toti agentii economici care au incercat sa functioneze cu puncte de lucru autorizate legal prin Registrul Comertului in aceste spatii au fost amendati si inchisi.
Pierderile S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. pentru lipsa de folosinta a spatiilor in tot intervalul de timp de cand Stavarache Romeo este primar in Bacau sunt de 20.000 RON (200.000.000 lei ROL) pe luna.
Acest prejudiciu este imputabil primarului municipiului Bacau.

Primarul Stavarache Romeo a platit la Administratia Finantelor Publice Bacau, cate 500 lei amenda catre stat cu incepere din data de 10.12.2004 si pana la data de pronuntare a sentintei penale din 24.04.2009.

Toate amenzile de intarziere primarul le plateste din bugetul public al  municipiului Bacau.

Consilierii din Consiliul Local Bacau tac in fata primarului din cauza intereselor pe care  le au.
Amenzile curg impotriva primarului in continuare, deoarece acesta nici in conditiile in care s-a pronuntat o sentinta penala impotriva sa, nu este de acord sa respecte legea.
Va transmitem acest comunicat pentru a prezenta public un exemplu de primar penal, care obstructioneaza IMM-urile.
Pentru verificarea celor comunicate, datele sunt publicate pe portalul instantelor de judecata in dosarul penal 3052/180/2009 de la Judecatoria Bacau.
Cazul nu este izolat pentru domnul Stavarache Romeo, deoarece mai multe societati comerciale sunt victime prin administratorii lor de abuzurile in serviciul ale actualului primar.
Prin acest comunicat sesizam:
1. Parlamentul Romaniei prin comisia de abuzuri;
2. Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii;
3. Guvernul Romaniei;
4. Institutia Prefectului Judetului Bacau;
5. Consiliul Local al Municipiului Bacau;
6. Presedintele Romaniei;
7. Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii;
Solicitam a se face o cercetare locala la magazinele S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. din municipiul Bacau, str. Republicii 27, care sunt inchise din inchise din cauza primarului.

Solicitam declansarea unui control pe linie de respectare a legislatiei in privinta obtinerii autorizatiilor de functionare de catre agentii economici in municipiul Bacau. Desi Legea 650/2002  de aprobare a OG 99/2000 si normele de aplicare a acestora dispuse prin HG 333/2003 prevad ca primarul este obligat sa elibereze acordurile de functionare pentru agentii economici,  potrivit legislatiei la nivel national, daca acestia sunt autorizati prin Biroul Unic de la Registrul Comertului, primarul din municipiul Bacau cu de la sine putere nu respecta aceste legi si nici hotararile judecatoresti care-l obliga.
Pana la aceasta data primaria municipiului Bacau a fost executata de catre Botomei Vasile, pentru despagubiri in valoare de 3,5 miliarde lei ROL.
Banii au fost achitati din bugetul local al municipiului Bacau.
Criza adevarata provine pentru societatea noastra de la abuzurile facute de primar, deoarece in conditiile in care primarul ar respecta legea de eliberare a autorizatiilor de functionare, si hotararilor judecatoresti prin care societatea a dobandit dreptul de a functiona, deschiderea spatiilor comerciale ar genera cel putin 50 de locuri noi de munca in municipiul Bacau.