Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Activitati de interes public, Cele mai citite stiri

Proiecte de propuneri pentru reforma in justitie!

Articol publicat in data de 1/05/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Proiecte de propuneri pentru reforma in justitie!

scandal-botomei-2Propun ca despagubirile civile, stabilite de instantele internationale, prin care statul roman este obligat sa le plateasca cetatenilor din Romania prin hotarari judecatoresti pronuntate de instantele internationale, sa fie imputate magistratilor din Romania, care au pronuntat hotararile judecatoresti. Executarea despagubirilor sa se faca pe fondul de venituri realizate de magistrati inclusiv pe perioada de pensionare.

Propun ca pentru fiecare hotarare judecatoreasca modificata la CEDO, magistratii care au judecat nedrept sa fie retrogradati de la instantele in care lucreaza, la instante inferioare in grad. In conditiile in care nu exista instante inferioare in grad, in care sa fie retrogradati, propun sa fie eliminati din magistratura, fara drept de pensie de magistrat. Asa se va responsabiliza actul de justitie. Asa judecatorii voi pronunta hotarari legale, temeinice si fondate. Asa se va indeparta coruptia din justitie.

Fara implementarea acestei masuri, niciodata judecatorii nu vor judeca corect, devreme ce acestia se bucura de inamovibilitate si nu raspund cu nimic pentru hotararile care statul roman este obligat sa plateasca despagubiri.

Aceasta este reforma pe care o doreste poporul roman.

Semneaza:
Avocat drd. Botomei Vasile

Decan al Baroului Bacau din cadrul U.N.B.R.