Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

“CEDO obligă statul român să-i dea 6500 de euro lui Botomei. Stavarache şi Sechelariu îşi pasează vina”

Articol publicat in data de 7/03/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“CEDO obligă statul român să-i dea 6500 de euro lui Botomei. Stavarache şi Sechelariu îşi pasează vina”

Totul a început de la spațiile comerciale din zona URA care nu au putut funcționa deoarece primarul Stavarache a refuzat să reînnoiască autorizația de funcționare pe numele societății Bartolo Prod Com, administrată de Botomei. Ba mai mult, la sfârșitul anului 2010, municipalitatea a demolat aceste spații.

”Printr-o sentință civilă și definivă pronunțată de Tribunalul Bacău, primarul Stavarache a fost obligat să achite 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere deoarece a refuzat să elibereze autorizația de funcționare pentru două spații comerciale. Această sumă este un prejudiciu pentru municipiul Bacău. Să nu respecți o hotărâre judecătorească, e o infracțiune! Statul roman se va întoarce împotriva primarului Stavarache ca să-și recupereze acești bani pe care mi-i dă acum”, a spus Botomei.

Primarul Stavarache a făcut foarte multe abuzuri împotriva cetățenilor din municipiul Bacău, pentru care oamenii nu au avut la îndemană un avocat care să ajungă să introducă acțiuni până la CEDO Primarul Stavarache a făcut foarte multe ilegalități prin obstrucționarea activității societăților comerciale din municipiul Bacău”, a mai afirmat Vasile Botomei.

În replică, Primăria Bacău afirmă că vina o poartă fosta administrație a municipiului Bacău. ”Decizia CEDO se referă la un act emis de administrația Sechelariu și nu de cea actuală. Primăria Bcău nu este obligată să plătească niciun leu”, a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău.

De partea cealaltă, Dumitru Sechelariu, fostul edil al Bacăului, susține că nu are nicio legătură cu cele întâmplate. ”Eu nu mai am nicio legătură cu administrația de opt ani de zile. Ce treabă am eu cu ce face Stavarache, sau cu ce face Botomei?”, a replicat scurt Sechelariu.

Cine este Vasile Botomei?

Vasile Botomei şi-a făcut notorietate în ultimii ani prin implicarea continuă în scandaluri publice de notorietate și prin contestarea a sutelor de hotărâri de Consiliu Local date de administrația Dumitru Sechelariu. Chiar dacă avocaţii de la Baroul Bacău (tradiţional) nu-l recunosc, Vasile Botomei se intitulează decan al Uniunii Naţioanale a Barourilor din România (UNBR), înfiinţată de Pompiliu Bota şi astfel se prezintă în instanţă, ca apărător, în cauze diverse. Tot el este cel care a dat cu aghiazmă în Primăria Bacău, „pentru a scoate dracii din administraţie”. Juristul băcăcuan a încercat în ultimii ani să intre în mai multe partide, dar fără succes. În 2004 a candidat la Primăria Bacău şi şi-a făcut campanie electorală singur.

În 2008, Vasile Botomei a înregistrat Partidul Democrat Liberal la Tribunalul Bucureşti, reuşind să păcălească vigilenţa lui Theodor Stolojan, care i-a semnat împuternicirea. Atunci şi-a depus candidatura la Primăria Bacău şi la Camera Deputaţilor,  candidaturi care au fost respinse de judecătorii de la Biroul Electoral Judeţean. Ulterior, în acestă speţă a înregistrării PDL s-a judecat cu fostul ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica, şi a pierdut procesul după aproape doi ani. Juristul băcăuan şi-a luat de curând doctoratul, la Chişinău, cu o teză de drept comparat, pe tema administraţiei din România şi Republica Moldova. Înainte de a face Facultatea de Drept, Vasile Botomei a fost ofiţer aviator şi şef al turnului de control al aviaţiei militare din Bacău, de unde a fost scos afară pentru insubordonare.

Sursa: Inainte.eu