Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai noi stiri

“Botomei, trimis de Sechelariu sa bulverseze instanta din Sibiu”

Articol publicat in data de 6/09/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Botomei, trimis de Sechelariu sa bulverseze instanta din Sibiu”

– Vasile Botomei s-a prezentat ieri la Tribunalul Sibiu, unde s-a judecat un nou termen dintre Primaria Bacau si societatea Transport Public SA, a fostului primar Dumitru Sechelariu – Botomei a sustinut ca are un mandat special sa reprezinte firma, dar instanta sibiana a acceptat exceptia invocata de reprezentantul Primariei Bacau – Botomei nu a fost lasat sa isi faca numarul

La Sibiu s-a judecat ieri un nou termen din procesele pe care Primaria Bacau le are cu familia fostului primar Dumitru Sechelariu. Ele au ca ultim scop redobindirea proprietatilor insusite prin mijloace cel putin dubioase de fostul edil si care au facut sau fac obiectul anchetelor procurorilor DNA si pentru care primarul Romeo Stavarache a primit mandatul cetatenilor Bacaului.

Dupa ce Dumitru Sechelariu si un director de la firma de transport public bacauana ai fost cercetati de DNA pentru tentativa de mituire a justitiei, dejucata doar de buna-credinta a unor angajati ai statului care au tinut la bunurile bacauanilor, fostul edil foloseste toate armele, inclusiv aruncarea in lupta a lui Vasile Botomei, personaj controversat, prins copiind la examenul de avocatura, autoproclamatul posesor al PDL la Fisc sau implicat in crearea de barouri avocatesti particulare.

Dupa zeci de incercari de stramutare a procesului, de catre societatea de transport public bacauana, in scopul tergiversarii acestui proces, aceste actiuni au fost cistigate de Primaria Bacau, in mod definitiv si irevocabil. Acum, Dumitru Sechelariu l-a trimis in instanta pe mai vechiul lui prieten, cel catalogat de avocatii bacauani “pseudo-avocat” – Vasile Botomei.

La Sibiu s-a judecat ieri un nou termen in litigiul dintre Primarie si Transport Public ce are ca obiect anularea certificatului de atestare a proprietatii emis de Consiliul Judetean Bacau fostului primar. Reprezentantii Primariei Bacau au obtinut insa de la instanta sa ii fie inchisa gura lui Botomei, pentru ca acesta sa nu isi mai faca numarul cunoscut pe meleagurile bacauane, asa ca nu i-a mai ramas decit sa ii supervizeze pe avocatii lui Sechelariu.

“Pina acum, probabil procesul s-a desfasurat in linii monotone, urmind regulile stricte ale codului de procedura penala cu toate incercarile de tergiversare din partea societatii Transport Public. Probabil ca de acum inainte procesul va avea si nuante de circ marca Botomei, asta in conditiile in care instanta va accepta prestatia acestui individ in fata ei. La acest termen s-a invocat de reprezentantii Primariei exceptia calitatii de reprezentant, exceptie care a fost admisa de instanta, Vasile Botomei neputind sa-si faca numarul de circ”, a declarat Ovidiu Popovici, secretarul municipiului Bacau.

Botomei, “asul” din mineca a lui Sechelariu

Contactat telefonic, Vasile Botomei ne-a marturisit ca are in mineca o serie de asi care il vor duce spre victoria finala.

“Am invocat o serie de exceptii care sigur vor schimba raportul de forte dintre cele doua tabere. Eu am un mandat special de la societatea Transport Public sa o reprezint. Banuiesc ca domnul Sechelariu a avut in vedere unele lucruri cind mi-a propus sa il reprezint, dar mai bine il intrebati pe el. Ii respect avocatii domnului Dumitru Sechelariu, dar eu am strategia mea”, a declarat Vasile Botomei.

In plus, el i-a adus o serie de acuzatii avocatului Consiliului Judetean, Petrica Haratau, cum ca nu i-ar fi sustinut cauza si a concluzionat ca se “descalifica profesional”. In replica, Petrica Haratau a declarat ca “nu pot sustine astfel de imbecilitati pentru ca eu imi respect profesia si nu pot sustine ineptiile lui Botomei. Chiar daca reprezint Consiliul Judetean in acest proces si am deci calitate de pirit.

Sint 300 de avocati in Bacau si nu inteleg cum l-a gasit Sechelariu tocmai pe acesta, care nu are nici calitate de avocat. Este incredibil ca Dumitru Sechelariu si-a angajat drept avocat un personaj cunoscut in judetul Bacau, care nu are calitatea de avocat. Botomei a venit in instanta cu o legitimatie si un mandat.

Legitimatia nu are nici o valoare pentru ca nu este emisa de Uniunea Barourilor din Romania, iar mandatul nu ii da posibilitatea sa aiba concluzii, fapt pentru care a si fost admisa exceptia Primariei Bacau”, a declarat avocatul Petrica Haratau.

Am contactat si conducerea societatii de Transport Public pentru a vedea modul in care a fost angajat Vasile Botomei, dar ni s-a transmis ca presedinta este in teren. Urmatorul termen din acest proces va avea loc pe 26 septembrie.

Botomei, platit de Sechelariu cu 100.000 de euro?

Pentru prestatia lui, Vasile Botomei ar putea fi platit de Dumitru Sechelariu cu 100.000 de euro. Cel putin asa se arata in postarea lui Botomei in ziarul de casa a lui Dumitru Sechelariu. “Achitati lui Vasile 100.000 de euro si nu va bateti capul. Daca nu-i aveti, va ajut si fara bani. Domeniul in care va judecati este aprofundat de mine la nivel de doctorat”, se arata in post-ul semnat de Vasile Botomei.

100.000 de euro reprezinta insa o suma pe care marea majoritate a oamenilor obisnuiti si chiar oameni de afaceri nu au vazut-o in viata lor, motiv pentru care ne intrebam daca cineva care ii obtine cinstit i-ar da unui avocat care nu este recunoscut de avocatii bacauani si care s-a remarcat prin scandaluri?

 

Articol redactat de: Claudiu Tanasescu

Sursa: Ziarul de Bacau