Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa

“BOTOMEI SE STUDIAZA LA CHISINAU – Avocatul Vasile Botomei, presedinte al UNBR.info, se faleste cu teza sa de doctorat: “Este folosita ca material didactic la universitatile din Republica Moldova pentru studenti, masteranzi, doctoranzi, cercetatori stiintifici”. Botomei pregateste un manual de drept administrativ (Teza)”

Articol publicat in data de 25/07/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“BOTOMEI SE STUDIAZA LA CHISINAU – Avocatul Vasile Botomei, presedinte al UNBR.info, se faleste cu teza sa de doctorat: “Este folosita ca material didactic la universitatile din Republica Moldova pentru studenti, masteranzi, doctoranzi, cercetatori stiintifici”. Botomei pregateste un manual de drept administrativ (Teza)”

Studentii la Drept din Republica Moldova invata dupa teza de doctorat a avocatului Vasile Botomei (foto). Cel putin asta sustine Botomei, autointitulatul decan al UNBR Bacau, care si-a publicat teza de doctorat intitulata “Raspundrea administrativa: aspecte practico-stiintifice in plan comparat – Republica Moldova si Romania” pe pagina de internet, unbr.info. Botomei precizeaza ca teza de doctorat, pe care a sustinut-o in data de 5 iulie 2013 la Universitatea de Stat de la Chisinau, vine nu doar in sprijinul studentilor de la universitatile din Republica Moldova, ci si al doctoranzilor, masteranzilor sau cercetatorilor stiintifici. De asemenea, Botomei pregateste si un manual de drept administrativ, care urmeaza sa fie lansat in cateva luni.

Iata ce a precizat Vasile Botomei in ceea ce priveste teza sa de doctorat, ajunsa material didactic pentru studenti si cercetatori stiintifici din Moldova: “Teza este folosita ca material didactic la universitatile din Republica Moldova pentru studenti, masteranzi, doctoranzi, cercetatori stiintifici, ca aplicatie in drept a teoriei autorului Botomei Vasile privind:

I. Teoria raspunderii administrative a primarului in calitate de autoritate executiva a administratiei publice locale, cu practica aplicata, recomandari stiintifice si implementarea rezultatelor la tema tezei, precum si recomandari stiintifice de modificare si completare a Legii 436 – XVI/ 28.12.2006 din Republica Moldova cu raportare la dispozitiile de reglementare din normele Dreptului European;

II. Teoria raspunderii administrative a autoritatii administratiei publice deliberative, cu practica aplicata, recomandari stiintifice si implementare la modificarea si completarea Legii 215/2001, republicata a administratiei publice locale din Romania,

III. Teoria raspunderii administrative a membrilor Guvernului cu practica aplicata, recomandari stiintifice si implementare la modificarea si completarea Legii 115/1999, republicata, privind responsabilitatea ministeriala din Romania, cu transpunerea recomandarilor in vederea adoptarii legislatiei in materie in dreptul intern din Republica Moldova care nu are inca adoptate o lege in materia raspunderii ministeriale;

IV. Teoria raspunderii a organelor executive din partidele politice, cu practica aplicata, recomandari stiintifice si implementare la modificarea si completarea Legii 14/2003 din Romania, si a Legii 718-XII din 17.09.91 din Republica Moldova;

V. Teoria raspunderii administrative a statului prin garantarea dreptului la aparare prin avocati, prin aplicarea conceptului de pluralism al organizatiilor profesionale de aparare cu organizarea la nivel judetean prin mai multe barouri si organizarea la nivel national prin mai multe unbr-uri, cu practica aplicata, recomandari stiintifice si implementare la cercetarea din teza de doctorat Botomei Vasile”.

Botomei: “Am fost solicitat sa fac in coautorat un manual”

Altfel, avocatul Vasile Botomei a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca in toamna, la inceputul anului universitar din Republica Molodva, urmeaza sa fie lansat si un manual de drept administrativ denumit “Raspunderea administrativa. Aspecte practico-stiintifice in plan comparat”. Botomei a explicat ca manualul a presupus opt ani de activitate de studiu: “Am fost solicitat sa fac in coautorat un manual. Acest manual conduce la deschiderea unor orizonturi in sistemul legislativ din ambele state. Manualul va fi lansat la inceputul anului universitar din Republica Moldova, in toamna. Presupune o activitate de opt ani de studiu”.

* Cititi aici teza de doctorat a lui Vasile Botomei

Sursa: Lumea Justitiei – Luju.ro