Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Articole din presa

“Avocatul Botomei Vasile a fost solicitat de catre consilierii comunei Girov sa ii apere la Tribunal”

Articol publicat in data de 24/06/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Avocatul Botomei Vasile a fost solicitat de catre consilierii comunei Girov sa ii apere la Tribunal”

Avocatul Botomei Vasile, doctor in drept administrativ, a fost solicitat de consilierii locali ai comunei Girov din judetul Neamt, sa ii apere impotriva abuzurilor comise in timpul mandatului de fostul primar Olaru Vasile.

Olaru Vasile a fost depistat cu de catre viceprimarul Guriuc Vasile ca foloseste concomitent doua carti de identitate, dintre care una cu care a candidat initial la alegerile de primar, cu domiciliul in comuna Girov si a doua care a fost creata in data de 17 iulie 2008 cu domiciliul in Mun. Piatra-Neamt .

In conformitate cu Legea administratiei publice locale, mandatul fostului primar Olaru Vasile se considera incetat de drept de la data in care acesta si-a schimbat domiciliul in Mun. Piatra-Neamt.

Astfel, din punct de vedere juridic, actele facute de fostul primar Olaru in perioada mandatului in care el nu mai avea domiciliul in comuna Girov, sunt nule de drept.

Pe motive de nulitate, s-a solicitat de catre consilierii din com. Girov sa se constate in cadrul procesului  de la Tribunalul Neamt,  ca proiectul de hotarare initiat de fostul primar Olaru Vasile si Hotararea de Consiliul Local aprobata la initiativa acestuia din sedinta din 25.05.2011, este nula si pe cale de consecinta domnul consilier Guriuc Vasile sa revina la functia de viceprimar al comunei.

In exercitarea functiei de viceprimar, preia activitatile functiei de primar pana ce se vor organiza noi alegeri in comuna Girov.

Doctorul in drept Botomei Vasile a fost onorat sa reprezinte interesele comunitatii din locul sau natal.Articol preluat de pe Realitateamedia.ro in data de 23 iunie 2011. Autorul articolului: Alex NECHITA

TITLU: Peste o săptămână: Guriuc va afla dacă revine la Primăria Girov

Vasile Guriuc, fostul viceprimar al comunei Girov, va primi săptămâna viitoare un verdict în procesul intentat Consiliului Local Girov şi fostului primar Vasile Olaru şi în care solicită anularea actului prin care a fost demis.

Ieri, la ultimul termen derulat în acest proces, s-a decis ca pronunţarea să se facă publică în decurs de 6 zile. În cazul în care instanţa va accepta solicitarea acestuia, Guriuc va reveni pe funcţia de viceprimar, preluând în acelaşi timp şi prerogativele primarului demis. Viceprimarul ales la ultima şedinţă va elibera funcţia de îndată.

Mai mult, Vasile Botomei, avocatul lui Vasile Guriuc a solicitat instanţei ca toate hotărârile emise cu semnătura ex-primarului Vasile Olaru de la momentul în care şi-a schimbat domiciliul de la Girov la Piatra-Neamţ să fie anulate.

Reamintim că viceprimarul a rămas fără funcţie în urma unei şedinţe extraordinare organizare de fostul primar, în care a solicitat părerea consilierilor. Şedinţa s-a ţinut cu doar o zi înaintea încetării mandatului lui Vasile Olaru.