Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa

“Vasile Botomei, demolat in „rate” de Primarie”

Articol publicat in data de 5/04/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Vasile Botomei, demolat in „rate” de Primarie”

Avocatul Vasile Botomei, proprietarul spatiului comercial de pe strada Republicii nr. 27, a fost luat din nou la bani marunti de reprezentantii Primariei. Dupa ce au dat dispozitie de demolare a spatiului chiar cu prilejul Craciunului trecut, edilii au recidivat pe 30 martie, când au trimis lucratorii firmei care s-a ocupat de demolare anul trecut sa-si desavârseasca opera. Botomei sustine – intr-un comunicat remis presei bacauane – ca actiunea de distrugere este ilegala pentru ca avocatul a obtinut inca de la sfârsitul lui 2010 o ordonanta presedintiala emisa de instante si care a stopat demolarea orchestrata de edili. Mai mult, afirma avocatul, la fata locului au sosit mai multi lucratori ai Inspectoratului de Politie Judetean care au constatat ca muncitorii trimisi de Primarie sa continue demolarea nu aveau niciun act care sa justifice actiunea de desfiintare a spatiilor comerciale. „Au venit si cei de la IPJ si au constatat ca cei care demolau pavajul din fata spatiilor comerciale detinute de cabinetul de avocat n-aveau niciun document care sa justifice demolarea”, a afirmat Botomei. El a amintit insa ca, desi au constatat ilegalitatea demolarii facute de muncitori, politistii nu au aplicat nicio sanctiune, astfel incât incepând cu a doua zi, pe 2 aprilie, muncitorii si-au continuat „lucrarea” de demolare. „Am parcat masina chiar in fata spatiului meu, in interiorul limitei de proprietate pentru a stopa actiunea de demolare continuata de muncitori. E curios ca autoritatile nu fac nimic. Pentru un geam spart la orice magazin din Bacau se fac anchete peste anchete, dar abuzul comis de cei din Primarie nu e vazut de nimeni”, a comentat Botomei. Pe 4 aprilie, avocatul s-a trezit cu rotile autoturismului blocate. El a precizat ca nu stie firma care s-a ocupat de blocarea autoturismului si daca aceasta actioneaza legal pe teritoriul municipiului Bacau. Avocatul a mai spus ca din cauza conflictului pe care-l are cu conducerea Primariei a ajuns victima abuzurilor administrative comise de edili in dauna sa, dar ca nu se va lasa pâna când instantele nu-i vor da dreptate.

Sursa: Desteptarea.ro
Lucian B.