Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

“„Faptuitorul” Stavarache va fi audiat de procuror”

Articol publicat in data de 1/02/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“„Faptuitorul” Stavarache va fi audiat de procuror”

Tribunalul Bacau a respins in data de 28 ianuarie recursul lui Romeo Stavarache, care se afla in proces cu avocatul Vasile Botomei pentru nerespectarea unor hotarâri judecatoresti definitive si irevocabile (legate de refuzul edilului de a emite autorizatia de functionare a spatiilor de la Bartolo). In 30 de zile, Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau va finaliza cercetarile in dosarul 3052/180/2009. Daca Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau va dispune urmarirea penala a lui Romeo Stavarache si intocmirea actelor premergatoare pentru trimiterea cauzei spre judecare, atunci Institutia Prefectului ar putea incepe procedura de suspendare din functie a primarului bacauan.

Joc de glezna cu legea

Intre Vasile Botomei si Romeo Stavarache exista un conflict deschis chiar de la inceputul mandatului actualului primar. In ciuda hotarârilor instantelor de judecata, care au dispus pe 10 decembrie 2004 si, in mod definitiv si irevocabil, in data de 10 martie 2005, ca primarul municipiului Bacau sa elibereze autorizatia de functionare, pentru spatiile de la Bartolo, nu s-a intâmplat nimic. Edilul a refuzat sa respecte hotarârile judecatoresti, fapt consemnat si de executorul judecatoresc care a reprezentat cauza lui Botomei. In 2007, Vasile Botomei ii face plângere penala lui Romeo Stavarache. Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau da NUP, in dosarul 19/P/2007. Avocatul bacauan contesta decizia Parchetului printr-o noua plângere, care este admisa in aprilie 2009. Dosarul 3052/180/2009 este pus din nou pe rol, iar primarul Romeo Stavarache prin avocatul Cristian Cojocaru face recurs. Judecarea recursului este tergiversata aproape un an. In data de 28 ianuarie 2010, Tribunalul Bacau solutioneaza cazul: „Respinge ca nefondat recursul formulat de Stavarache Romeo”.

Declaratii in fata procurorului

Avocatul lui Stavarache, Cristian Cojocaru, ne-a declarat ca pâna la inculparea primarului este cale lunga. Prin decizia Tribunalului Bacau, dosarul este trimis inapoi la procuror pentru completare. „Procurorul care s-a ocupat in 2007 de caz a dat NUP la plângerea lui Vasile Botomei, fara sa intocmeasca cum trebuie dosarul, fara sa solicite acte. Ca procedura, prin respingerea recursului, cazul este trimis inapoi la procuror, care va solicita toate actele (decizii ale instantelor, adrese intre Primaria Bacau si Bartolo s.a) si il va audia pe „faptuitor”, pe Romeo Stavarache. Pâna la urmarirea penala mai este cale lunga. In 99% din cazuri, din experienta mea, stiu ca se da NUP”, afirma Cristian Cojocaru.

Autor: Mircea Merticariu

Sursa: Desteptarea.ro