Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

Apa rece, mai scumpa

Articol publicat in data de 23/01/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Apa rece, mai scumpa

“Bacauanii ar putea sa plateasca mai mult pentru apa rece si canalizare fata de cat suporta in prezent. Conducerea Companiei de Apa a solicitat Consiliului Local Bacau majorarea tarifului la apa rece si la canalizare cu 18 la suta. Aceasta inseamna o crestere cu 0,65 lei, in total. Actualmente, pretul apei reci si al canalizarii este de 3,63 lei/mc. Din aceasta suma, 2,63 lei reprezinta tariful unui metru cub de apa iar 1,00 lei, cel al canalizarii. Cererea conducerii Companiei de Apa urmeaza sa fie supusa dezbaterii si aprobarii Consiliului Local. Daca acesta va decide majorarea cu 18 la suta, atunci pretul apei reci si al canalizarii va fi de 4,28 lei/mc fata de 3,63 lei. Compania de Apa isi justifica solicitarea prin faptul ca trebuie sa ramburseze imprumutul de la BERD pentru Programul ISPA, care consta in reabilitarea unei portiuni din reteaua de canalizare si a statiei de epurare, precum si constructia unei noi aductiuni de la Poiana Uzului si a unei statii de tratare a apei la Barati.”


Comunicat de presa,

Referitor la articolul publicat in ziarul Desteptarea din Bacau din data de 23.01.2010, intitulat “Apa rece, mai scumpa”

Primarul Bacaului Stavarache Romeo a majorat pretul serviciilor de apa si canalizare cu 300% de cand este primar.

Pretul pentru metru cub la apa si canalizare lasat in municipiul Bacau in anul 2004, de fostul primar Sechelariu Dumitru, era de 1,2 lei metru cub.

Fara sa aiba un temei legal, actualul primar a modificat succesiv preturile la serviciul de apa si canalizare, pana cand au ajuns de 300 de ori mai mare.

Din punct de vedere legal, pretul al serviciile de apa si canalizare, nu ar fi putut majorat din 2005 si pana in prezent cu maximum rata inflatiei pe fiecare an.

Cum rata inflatiei pe anul 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, a fost in medie de 4.5%/an, rezulta ca aceste preturi nu puteau fi majorate decat cu maximum 22,5%, pana in anul 2010.

1,2 lei indexat cu 22,5%, ar fi insemnat un pret de maxim 1,5 lei metrul cub apa si canalizare pentru anul 2010.

Diferenta de la acest pret de 1,5 lei m.c. pana la pretul de 3,63 lei metrul cub, sunt majorari aplicate abuziv de actuala administratie a primarului Stavarache.

Pe fondul acestor cresteri neteminice si nefondate, acum pregateste o noua majorare cu inca 18% fata de ultimul pret.

Motivele de majorare sunt nelegale deoarece, preturile la serviciile de consum nu se pot majora decat cu maxim coeficientul inflatiei din ultimul an.

Rata medie a inflatiei pe anul 2009 este de 4,5%, potrivit datelor publicate de Comisia Nationala de Statistica.

Din acest motiv, primarul Stavarache si consilierii din Consiliul Local Bacau, se vor inscrie intr-un nou abuz in gama ilegalitatilor facute impotriva populatiei din Bacau.

Am contestat mereu majorarile ilegale de preturi de catre actuala administratie Stavarache.

Acest model a fost practicat de primar, prin afisarea rezultatutui care la avut in acordul cu S.C. Transport Public S.A. Bacau.

In ziua de vineri 22.01.2010 la orele 10, este anuntata sedinta de Consiliul Local a municipiului Bacau in sala de sedinte de la Prefectura Bacau.

Solicit bacauanilor sa se foloseasca de acest prilej pentru a se prezenta in cadrul sedintei de consiliu local, in vederea dovedirii ca au interes pentru impiedicarea majorarilor ilegale care au fost deja stabilite pentru impozitele si taxele locale pentru anul 2010.

In aceasta sala de sedinte se va aproba ulterior aceste sedinte si celalalt proiect de hotarare privind majorarile preturilor cu 18% la serviciile de apa si canalizare.

Cabinetul de avocat Botomei Vasile cu sediul in municipiul Bacau, str. Republicii nr. 27, A, 1 – 3 si Baroul Bacau – UNBR, cu sediul in municipiul Bacau, str. Republicii nr. 27, A, 3, reprezentant prin decan Botomei Vasile, solicita primarului municipiului Bacau, ca in temeiul Legii 52/2003 privind asigurarea transparentei decizionale in administratia publica locala, sa organizeze dezbatere publica pe acest subiect de majorari la serviciile de apa si canalizare.

Sugestiile, propunerile si recomdarile vis-a-vis de acest proiect de hotarare, sunt de a se renunta la majorarea preturilor la serviciile de apa si canalizare.

Prezentul comunicat se publica pe website-ul oficial al primariei Bacau, in vederea inregistrarii pentru indeplinirea conditiilor de organizare a dezbaterii publice.