Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

Vasile Botomei castiga pas cu pas procesul cu avocatii din Bacau

Articol publicat in data de 19/06/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Vasile Botomei castiga pas cu pas procesul cu avocatii din Bacau

Birou de Mediere, Dr. Botomei Vasile – Birou de presa

 

Astazi, 19.06.2013, in dosarul nr.458/32/2013 al Curtii de Apel Bacau s-a judecat cererea formulata de Botomei Vasile, care a solicitat revocarea masurii restrictive de interzicere a parasirii tarii.

Curtea de Apel Bacau, prin doamna presedinte Carmen Caliman, a admis cererea formulata de Botomei Vasile, pe care a considerat-o intemeiata si a revocat dispozitia de a nu parasi tara.

Incheierea pronuntata de Curtea de Apel Bacau este executorie de drept.

Curtea de Apel Bacau a administrat la dosar Teza de Doctorat a domnului Botomei Vasile, intitulata: “Raspunderea administrativa: aspecte practico-stiintifice in plan comparat-Republica Moldova si Romania”.

Examenele de doctorat au fost sustinute in perioada 2005-2010, iar sustinerea tezei de doctorat a avut loc pe 15.12.2010 la Universitatea de Stat din Moldova, unde a primit aviz favorabil pentru domeniul de cercetare ales.

Cercetatorii stiintifici din Republica Moldova, acreditati pentru studierea si verificarea lucrarilor de doctorat din Europa si Asia-Centrala, au cercetat autenticitatea materilului stiintific din teza de doctorat a domnului Botomei Vasile.

S-a apreciat si constatat ca teza de doctorat respecta cerintele internationale in materia lucrarilor stiintifice, are autenticitate si ca domeniul de cercetare a reprezentat un element de noutate in materia raspunderii administrative a statului, aflata in legatura cu incalcarea unor norme de drept european, cu privire la magistrati, avocati, functionari publici, membri ai guvernului, parlamentari si institutia presedentiala.

Confirmarea titlului de doctor la nivel international a fost planificata prima data pentru data de 07.06.2013, in cadrul Universitatii de Stat din Moldova.

Cercetatorii din Consiliul stiintific specializat au replanificat data de confirmare a titlului stiintific cu recunoastere internationala pentru Botomei Vasile.

Teza de doctorat este publicata in fomat electronic pe site-ul Consiliului National pentru Acreditare si Atestare din Republica Moldova: http://www.cnaa.acad.md/

http://www.cnaa.acad.md/thesis/24077/

http://www.cnaa.md/files/theses/2013/24077/vasile_botomei_thesis.pdf

http://www.cnaa.md/files/theses/2013/24077/vasile_botomei_abstract.pdf

Potrivit dispozitiilor de reglementare din dreptul intern al Republicii Moldova, confirmarea titlului stiintific de doctor in stiinte juridice confera titularilor dreptul de a fi avocat si de inscriere in magistratura.

Biroul de Mediere Botomei Vasile functioneaza in continuare in Casa pentru Apararea Drepturilor Omului, cu sediul in Mun.Bacau, str.Oituz, nr.33 si asigura urmatoarele servicii:

– Redacteazã acţiuni pentru toate tipurile de procese în ţarã si plângeri la Curtea Europeanã (CEDO);

– Traduceri autorizate in/din orice limbã şi apostile, declaraţii de valoare,  legalizarea şi supralegalizarea hotãrârilor judecãtoreşti şi  actelor prin Camera Notarilor, Ministere, Secţii Consulare;

– Înfiinţeazã firme, asociaţii şi fundaţii care beneficiazã de înlesniri fiscale, acte adiţionale;

– Executã documentaţii cadastrale şi servicii de Carte Funciarã, expertize tehnice, proiecte;

– Dispune de cei mai buni mediatori autorizaţi pentru servicii de împãcare a pãrţilor din procese, partajãri de bunuri în mod echitabil, divorţuri rapide, efectueazã procedura prealabilã de mediere devenitã obligatorie înaintea unui procese.

 

Birou Mediator Botomei Vasile