Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Articole din presa

“Vasile Botomei, achitat pentru ultraj de Curtea de Apel Suceava. Procesul continua”

Articol publicat in data de 27/01/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Vasile Botomei, achitat pentru ultraj de Curtea de Apel Suceava. Procesul continua”

Magistratii Curtii de Apel din Suceava au casat vineri, 25 ianuarie, decizia Judecatoriei Suceava, de condamnare a doctorului in drept Vasile Botomei, acuzat de o angajata a Primariei Bacau de ultraj. Anterior, pe 24 septembrie 2012, Botomei a fost condamnat la 7 luni cu suspendare si plata unor daune morale de 25 de mii de lei.

„Respinge ca inadmisibil recursul declarat de Baroul Bacau cu sediul în municipiul Bacau, str. Republicii, nr. 27, A3, împotriva sentintei penale nr. 489 din 24 septembrie 2012 a Judecatoriei Suceava. Obliga acest recurent sa plateasca statului suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lânga Judecatoria Suceava si de inculpatul Botomei Vasile împotriva sentintei penale nr. 489 din 24 septembrie 2012 a Judecatoriei Suceava. Caseaza în totalitate sentinta penala sus mentionata si trimite cauza spre rejudecare Judecatoriei Suceava. Celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata  în sedinta publica din 25 ianuarie 2013“, se arata in solutia Curtii de Apel Suceava.

Vasile Botomeipolitia locala a venit in numar mare la demolarea spatiilor lui Botomei

Dr. Vasile Botomei a fost acuzat ca ar fi lovit o angajata a Primariei Bacau in 2010, in timpul unui control lipsit de temei legal efectuat de angajati ai Politiei Primariei Bacau. Este deja de notorietate faptul ca avocatul bacauan a fost hartuit in mod repetat de administratia Stavarache, prin toate canalele posibile, de la plangeri in instanta, directe sau prin intermediul unor avocati sau chiar prin inscenari, cum este momentul asa zisului ultraj, neprobat de fapte sau marturii.

Republica de la Bacau. Abuzuri repetate. Intoxicari

Deoarece Bacaul este mosia primarului Romeo Stavarache si orasul a devenit republica, care nu tine cont de legislatia nationala, politistii Politiei Primariei Bacau au primit atributii de control a autorizatiilor de functionare a activitatii unor  firme, iar Primaria era abilitata sa emita autorizatiile de functionare, desi acest drept nu este prevazut explicit in legislatia natioanala. Dar cum nimeni nu a contestat in contencios, lucrurile au ramas asa. Potrivit legislatiei nationale care reglementeaza atributiile de control ale Politiei Primariei, comunitarii au drept de control in cazuri ce tin de ordinea si linistea publica, targuri, piete, oboare, parcari si comertul stradal. Dar prin hotararea HCL 175 a Consiliului Local Bacau, la propunerea primarului Romeo Stavarache, comunitarii au capatat drept de control a autorizatiei de functionare a agentilor economici, fapt desfiintat de curand. Totodata, legea autorizarii 359/2004, cu modificarile din 2007 prevede ca doar Oficiul pentru Registrul Comertului de pe langa Tribunal sa acorde aceste autorizatii si nu primariile. Cu toate acestea, Vasile Botomei a fost tinut ocupat, permanent, de asa zise controale efectuate de persoane neautorizate, din cadrul aparatului primarului bacauan si a Politiei Primariei. Trebuie spus, desi acest lucru este cunoscut de bacauani, ca Vasile Botomei este unul din putinii reprezentanti ai societatii civile care au reclamat coruptia, clienetelismul dar si protectia de care are parte sistemul condus de Romeo Stavarache.

Politistii comunitari, in offside

Politistii care controlau zilnic spatiile de la Bartolo Prod SRL nu aveau ordin de control, iar verificarile si sanctiunile nu erau mentionate in Registrul Unic de Control ale firmelor care aveau curajul sa inchirieze spatiile lui Vasile Botomei. Deoarece avocatul Vasile Botomei i-a prins ca erau la „pascut”, fara niciun fel de mandat de control, fara baza legala, acestia au fost dati afara din spatiul de la Bartolo. Apoi au urmat acuzatiile de ultraj, facute de angajata Primariei Bacau, Adeluta Tataru. „Am fost acuzat pe nedrept de ultraj, fara ca eu sa fi comis aceasta fapta, deoarece l-am dat afara din spatiul meu pe un coleg al politistei Primariei-Branisteanu Daniel. Le-am cerut ordinul de control, pe care nu-l aveau. In loc sa spuna adevarul, ca nu aveau documente de control, m-au acuzat ca as fi lovit-o pe Adeluta Tataru. Acuzatia mincinoasa a fost dovedita in instanta. Felicit magistratii Curtii de Apel Suceava “, a precizat Vasile Botomei.

Sursa: Ziarul de Garda

Autor: Mircea Merticariu