Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri, Comunicate de presa

Scrisoare Deschisa. Din partea Cabinetului de avocat doctor Botomei Vasile

Articol publicat in data de 14/03/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Scrisoare Deschisa. Din partea Cabinetului de avocat doctor Botomei Vasile

Cabinet Avocat Doctor Botomei Vasile.

Str. Republicii nr. 27, A, 1

Telefon 0744 19 17 17;

Website: www.botomeivasile.ro

Scrisoare deschisa,

In atentia:

– Domnului primar Stavarache Romeo;

– Comisiei de Disciplina a Functionarilor Publici;

Cu deosebita consideratie si mult respect, va rog sa constatati ca prin excluderea din functia publica a functionarului public Popovici Ovidiu-Nicolae, secretar al Municipiului Bacau, veti reusi sa va delimitati irevocabil de cele mai grave si reprobabile fapte pe care cu vinovatie le-a facut domnul Popovici in functia de secretar al Municipiului Bacau in perioada ultimilor 5 ani.

Comisia de disciplina a fost in imposibilitate de a se intruni in cvorum de 3 membri, in cadrul sedintei care a fost planificata a se desfasura in ziua de luni, 14 martie 2011.

Functionarul Public Popovici Ovidiu-Nicolae este judecat disciplinar de catre membrii comisiei de disciplina care functioneaza in cadrul Prefecturii Judetului Bacau, pentru fapte imputabile, prevazute ca abateri disciplinare prevazute de Legea 188/99 privind Statutul Functionarilor Publici in forma consolidata 2009, astfel:

1.Incalcarea cu vinovatie in exercitiul functiei publice de secretar al Municipiului Bacau,  a normelor de conduita profesionala in raporturile cu persoane fizice si persoane juridice care au apelat la Institutia Primarului din Municipiul Bacau, art. 77 (1) din Lege;

2. Neglijenta repetata in rezolvarea lucrarilor, art. 77 (2) lit. b din Lege;

3. Manifestari care aduc atingere prestigiului autoritatii si institutiei publice in care isi desfasoara activitatea., art. 77, lit. g din Lege;

4. Refuzul de a indeplini atributiile de serviciu, art. 77, lit. i din Lege;

5. Incalcarea cu vinovatie a actelor normative din domeniul functiei de secretar al Municipiului Bacau;

Fapte prevazute ca abateri disciplinare prevazute de Legea 7/2004 privind Codul de Conduita al Functionarilor Publici, astfel:

Functionarii publici nu trebuie sa solicite sau sa accepte cadouri, servicii, favoruri, invitatii sau orice alt avantaj care le sunt destinate personal, familiei, parintilor, prietenilor sau persoanelor cu care au avut relatii de afaceri sau de natura politica, care le pot influenta impartialitatea in exercitarea functiei publice detinute sau pot constitui o recompensa in legatura cu acele functii.

Sub acest aspect, in dosarul de judecata de la Comisia de Disciplina a Functionarilor Publici, s-au administrat probe care dovedesc cu prisosinta excluderea din randul functionarilor publici a domnului Popovici Ovidiu-Nicolae, secretar al Municipiului Bacau, constand in urmatoarele:

1. Refuzul domnului functionar public Popovici Ovidiu Nicolae de a indeplini formalitatile de intocmire a autorizatiilor de functionare si profil de activitate in punerii in executare a unei hotarari judecatoresti irevocabile cu nr. 243/10.12.2004, irevocabila a Tribunalului Bacau, prin care Institutia Primarului Municipiului Bacau prin primar Stavarache Romeo a fost obligat sa elibereze pentru spatiile comerciale din proprietatea S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. situate in statia Bartolo, str. Republicii nr. 27, A, 1 – 3, a doua autorizatii de functionare potrivit drepturilor castigate prin hotarari irevocabile.

2. Din cauza domnului Popovici Ovidiu Nicolae, prin refuzul de indeplinire a atributiunilor de serviciu si prin incalcarea cu vinovatie a prevederilor legale referitoare la indatoririle de serviciu, Institutia Primarului Municipiului Bacau a platit un numar de 2250 de amenzi in valoare de 500 lei pe zi de intarziere in executarea obligatiei de eliberare a autorizatiei de functionare pentru S.C. Bartolo Prod Com S.R.L.

3. Din cauza domnului Popovici Ovidiu-Nicolae, prin incalcarea cu vinovatie a actelor normative din domeniul functiei de secretar, au fost demolate spatiile si birourile Cabinetului de avocat Botomei Vasile din str. Republicii nr. 27, A, 1 – 3.

Aceste fapte constand in punerea in aplicare a unei dispozitii de demolare cu nr. 3247/03.09.2004, emisa din timpul primarului Stavarache Romeo, fara a se tine seama ca pentru acelasi imobile a fost eliberata autorizatia de construire de catre Primarul Municipiului Bacau cu nr. 454/29.09.2005, prin punerea in executare a unei hotarari judecatoresti irevocabile cu numarul 130 din 19.07.2004 a Tribunalului Bacau.

Din cauza domnului Popovici-Ovidiu Nicolae sunt cercetati penal un numar de 10 functionari publici din cadrul Primariei Municipiului Bacau, care prin fapte abuzive au fost dusi in eroare de catre cel care trebuia sa ii supravegheze si sa avizeze de legalitate indeplinirea atributiunilor de serviciu a acestora, astfel:

Sunt cercetati penal pentru infractiune de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si fals intelectual, un  numar de 10 persoane cu functii importante din cadrul Primariei Bacau:

1.domnul Leonard Paduraru, administrator public al Municipiului Bacau;

2.doamna Cristina Buzdugan, director Directia Tehnica din Primaria Bacau;

3. doamna Corina Neaga, sef serviciu achizitii din Municipiul Bacau;

4.domnul Gabril Pircu, sef serviciu patrimoniu din Primaria Bacau;

5.doamna Dubinea Petrea, referent serviciu tehnic din Primaria Bacau;

6.doamna Viorica Iliescu, functionar public la compartimentul juridic;

7.domnul Vasile Gheliman, arhitect sef al Primariei Bacau;

8.doamna Roxana Mironescu, viceprimar al Municipiului Bacau;

9.domnul Dragos Luchian, viceprimar al Municipiului Bacau;

10.domnul Stavarache Romeo, primar al Municipiului Bacau;

In dosarul penal numarul 1041/P/2010, s-au administrat toate probele in acuzarea vinovatilor.

Daca toti acesti functionari publici s-ar desolidariza de abuzurile secretarului Popovici Ovidiu-Nicolae, ar fi exonerati de raspundere penala, prin imputarea faptelor de abuz in serviciu in sarcina secretarului, care are responsabilitatea potrivit Legii Administratiei Publice 215/2001 republica, sa verifice si sa avizeze de legalitate actele eliberate din Primaria Municipiului Bacau.
Pe fondul incalcarii atributiunilor functionale de catre domnul Popovici Ovidiu-Nicolae, au fost dusi intr-o grava eroare inclusiv organele din cadrul Inspectoratului de Politie a Judetului Bacau,precum domnul comisar sef Mariuta Viorel – seful sectiei 1 Politie Bacau, domnul comisar Guzga Ion – sef serviciu la sectia Politie 1 Bacau si Oprisan Vasile – inspector sef in cadrul IPJ Bacau.

Acesti onorabili ofiteri de politie din cadrul IPJ Bacau, sunt cercetati de Consiliul de disciplina din cadrul Ministerului de Interne, din cauza ca s-au lasat pacaliti prin inducere in eroare de secretarul Municipiului Bacau care a motivat organelor de politie in ziua de 28.12.2010, cu ocazia cercetarilor la fata locului, ca actele aferente demolarii imobilelor spatii comerciale din proprietatea Cabinet de avocat Botomei Vasile, le va comunica ulterior executarii demolarii.

Astfel, de la demolarea din 28.12.2010 si nici pana in prezent in data de 14.03.2011, nu au mai fost comunicate nici unul din actele de demolare catre IPJ Bacau, din care sa fi rezultat ca a existat la data demolarii actele necesare, constand in: proiectul de demolare, avizele de specialitate de la MLPAT, autorizatia de demolare, schite avizate de verificatorul de proiect precum si dovada instiintarii catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) cu actele prealabile de incepere a demolarii.

Dovedesc cu prisotinta aplicarea sanctiunilor disciplinare de excludere din randul functionarilor publici.

Urmatorul termen de judecata are termen in data de luni, 28 martie 2011, orele 10.00 la Sala Mica de sedinte din Prefectura Bacau.

Cu deosebita consideratie,

Avocat doctor Botomei Vasile