Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

Presedintele sectiei penale de la Curtea de Apel Bacau l-a ajutat pe Vasile Botomei

Articol publicat in data de 19/07/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Presedintele sectiei penale de la Curtea de Apel Bacau l-a ajutat pe  Vasile Botomei

În temeiul art. 160/3 C.pr.pen., admite cererea petentului V. Botomei şi dispune ridicarea controlului judiciar instituit prin decizia penală nr. 2032/ 11.06.2013 a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Distinsa doamna judecatoare Carmen Caliman, Presedinta sectiei penale de la Curtea de Apel Bacau, a judecat la termenul din 18.07.2013 cererea de revocare a masurii de control judiciar impotriva doctorului in drept Vasile Botomei.

Prin incheierea de sedinta din 19.06.2013, acelasi complet de judecata a ridicat masura restrictiva de a nu parasi tara pentru o durata de 30 de zile.

Vasile Botomei a fost planificat de Consiliul National Stiintific din Republica Moldova sa sustina in public teza de doctorat la 5 iulie 2013 in cadrul Universitatii de Stat din Moldova (USM).

La data respectiva dosarul penal in care era acuzat Dr. Vasile Botomei,  era in perioada de administrare a probelor de catre procurori.

Gratie distinsei doamne judecator Carmen Caliman, Presedinte al sectiei penale de la Curtea de Apel Bacau.

 Deplasarea decanului Vasile Botomei in Republica Moldova pentru a sustine in public teza de doctorat, recalificata de catre Universitatea de Stat din Moldova pentru data de 05.07.2013, a fost posibila doar prin revocarea masurii restrictive, la acea data pentru o perioada de numai 30 de zile.

Teza de doctorat a fost examinata, rezultatul cercetarii a fost aprobat si cel mai important, autorul tezei – Botomei Vasile a obtinut titlul stiintific de doctor in drept.

Acest rezultat a fost prezentat la termenul de judecata din 18.07.2013, drept pentru care doamna judecator a revocat masura restrictiva de a nu parasi tara fata de dl. Botomei Vasile.

Doctorul in drept, dedica rezultatul sustinerii in  public a tezei de doctorat Bunului Dumnezeu, care prin oamenii alesi a facut posibila victoria in materie de cercetare stiintifica prin implementarea rezultatelor cercetarii la nivel intern.

Vasile Botomei transmite multumiri tuturor acelora care in momente grele si-au pastrat increderea in el!

Apasa AICI pentru a vizualiza actiunea depusa de Dr. Vasile Botomei la dosar, pentru termenul din data de 18.07.2013;

Apasa AICI pentru a vizualiza OPIS-ul cu anexele tezei de doctorat depus la dosarul instantei de judecata, pentru termenul din 18.07.2013;

Membru de onoare al Revistei Nationale de Drept,

Conf. univ. Popa Dumitru, doctor in drept