Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri

Numele de “Botomei” a devenit lege in Romania si in tarile care au Tratat de Aderare la Conventia Europeana

Articol publicat in data de 30/08/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Numele de “Botomei” a devenit lege in Romania si in tarile care au Tratat de Aderare la Conventia Europeana

Hotararea din 21 februarie 2012, definitiva la 21 mai 2012, in Cauza S.C. Bartolo Prod Com – S.R.L. si Botomei impotriva Romaniei

Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Publicata in
Monitorul Oficial nr. 610/2012 – M. Of. 610 / 24 august 2012

Data: 21-02-2012

 

CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI
SECTIA A TREIA 

Strasbourg
(Cererea nr. 16.294/03) 

Hotararea a devenit definitiva in conditiile prevazute la art. 44 § 2 din Conventie. Aceasta poate suferi modificari de forma.
In Cauza S.C. Bartolo Prod Com – S.R.L. si Botomei impotriva Romaniei,
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (Sectia a treia), reunita intr-o camera compusa din:
Josep Casadevall, presedinte, Alvina Gyulumyan, Egbert Myjer, Jan Sikuta, Luis Lopez Guerra, Nona Tsotsoria, Mihai Poalelungi, judecatori, si Santiago Quesada, grefier de sectie,
dupa ce a deliberat in camera de consiliu, la 31 ianuarie 2012,
pronunta prezenta hotarare, adoptata la aceeasi data.

PROCEDURA

1. La originea cauzei se afla Cererea nr. 16.294/03 indreptata impotriva Romaniei, prin care o societate comerciala romana, S.C. Bartolo Prod Com – S.R.L., si un resortisant roman, domnul V. Botomei, au sesizat Curtea la 5 mai 2003 in temeiul art. 34 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale (Conventia).

2. Societatea comerciala Bartolo Prod Com – S.R.L. este reprezentata de al doilea reclamant, domnul Botomei, administratorul acesteia, care este totodata avocat in Bacau. Guvernul roman (Guvernul) este reprezentat de agentul sau, doamna I. Cambrea, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

3. In urma abtinerii lui Corneliu Birsan, judecator ales sa reprezinte Romania (art. 28 din Regulamentul Curtii), Presedintele Curtii l-a desemnat pe domnul Mihai Poalelungi in calitate de judecator ad-hoc (art. 26 § 4 din Conventie si art. 29 § 1 din Regulamentul Curtii).

4. La 8 martie 2010, cererea a fost comunicata Guvernului. In conformitate cu art. 29 § 1 din Conventie, s-a hotarat, de asemenea, ca admisibilitatea si fondul cauzei vor fi examinate impreuna.

[Citeste mai mult… Click AICI]