Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Activitati de interes public, Cele mai noi stiri, Diverse

Mediator doctor Botomei Vasile susține Coaliția pentru Familie

Articol publicat in data de 2/10/18 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Asociatia Colegiul National Pedagogic si teologic Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant, reprezentata prin Presedinte Botomei Vasile, doctor in drept, mediator, sustine Coalitia pentru Familie.
    In cadrul Conferintei judetene din Bacau, din 30-09-2018, organizata de Coalitia pentru Familie,in care  Biserica Ortodoxa Romana a fost prezenta prin:
    – Parintele Ieromonah Amfilohie- ctitor al  Manastirii Diaconesti, Bacau,
    – Parintele Protopop din Bacau, Busuioc Costel;
   Asociatia Colegiul National Pedagogic si teologic Sfantul Voievod Stefan cel Mare si Sfant, reprezentata prin Presedinte Botomei Vasile, doctor in drept, mediator, prin binecuvantarea Parintelelui Ieromonah Amfilohie, a oferit participantilor la Conferinta, pliante editate sub sigla Asociatiei, in sustinerea participarii la Referendumul din 6 si 7 octombrie 2018.
   Totodata au fost identificate motivele care au condus la necesitatea organizarii Referendumului, acestea fiind in pricipal datorate urmatoarelor:
   1. Parlamentarii români au initiat si aprobat prin vot Legea 300/2016, care a avut ca obiect ratificarea Conventiei de la Instanbul din 2011, prin care Comisia Europeana a adoptat o Rezolutie prin care a definit notiunea de gen in privinta sotilor, potrivit careia  statele care au aderat la Uniunea Europeana, dar si statele care vor sa adere in viitor, aveau obligatia  sa implementeze legi prin care sa se permita casatoria intre persoane de acelasi gen,  adica intre persoane de acelasi sex.
2. In fata faptului implinit, unica solutie de impiedicare a Parlamentul Romaniei sa modifice Codul civil prin care sa se permita casatoria intre persoane de acelasi sex, dar si impotriva unei eventuale Ordonate de Guvern, prin delegarea Guvernului de catre Parlament, este Referendumul din 6 si 7 octombrie 2018, prin care sa se modifice Constitutia Romaniei,  in sensul modificarii art.48, prin care sa se inlocuiasca textul potrivit careia casatoria este definita ca liber consimtita intre soti, cu un text nou:
             ,, casatoria este definita ca liber consimtita intre un barbat si o femeie”.
  3. Daca  acest Referendum nu trece, atunci, poporul are puterea de a se manifesta prin proteste pasnice, in scopul adoptarii unei Legi de abrogare a legii 300/2016, urmare careia sa nu mai fie ratificata Conventia de la Instanbul.
   Ratificarea Conventiei de la Instanbul, a fost facuta in Presedintia Camerei Deputatilor asigurata de  fostul deputat Valeriu Zgonea si prin presdintia Senatului asigurata de fostul senator Ioan Chelaru.
  4. Pentru ca  oalele sparte aruncate in capul Poporului Roman in presedintiile acestor fosti demnitari romani, sa nu mai stea pe capul poporului, este nevoie de Referendum, iar Referendumul sa fie votat cu Da!
     Spre luare aminte:
    -Salutam pe aceasta cale initiatorii proiectului Coalitia pentru Familie, pe fiecare om de suflet cu gandul bun in promovarea Referendumului, si rugam jurnalistii, moderatorii emisiunilor Tv, oamenii de buna credinta,  sa promoveze conceptul familiei asa cum este adoptat prin legea adoptata in Parlament din septembrie 2018, lege care asteapata sa intre in vigoare prin validarea Referendumului.
    -Aducem totodata un PIOS omagiu in amintirea binecredinciosului parinte staret Iustin Parvu – primul preot si primul roman crestin ce a initiat strangerea de semnaturi in acest sens prin Biserica Petru Voda din judetul  Bacau, proiect preluat de toate celelalte manastiri si Biserici din Bacau, care prin sustinere a obtinut un numar de 3 milioane de semnaturi.
    -In consideratia ca organizatiile profesionale au vocatia de a promova Proiectul Coalitiei pentru Familie, materialul  este publicat catre:
 –  Consiliul de mediere, care prin definitie sunt cei mai buni  comunicatori  din Romania;
  – Organizatiilor profesionale de mediatori, consilieri juridici, psihologilor, samd, si prin mijlocirea acestora catre toti actorii sociali.
   Cinste Lor!
                                     Cu stima si cu pretuire pentru Coalitia pentru Familie,
Mediator dr.Botomei Vasile,
Municipiul Bacau, str.Oituz, 33; Email: Botomei.Vasile@yahoo.com; Facebook: Botomei Vasile;  Mobil: 0744191717