Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri, Comunicate de presa

Judecatorii i-au dat dreptate lui Vasile Botomei

Articol publicat in data de 15/03/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Judecatorii i-au dat dreptate lui Vasile Botomei

Comunicat de presa,

Hotararile judecatoresti pronuntate de instantele penale, produc o restructurare in randul persoanelor care s-au socializat cu infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si de neexecutare a hotararilor judecatoresti.

Printre clientii favoriti la restructurarile ocazionale de dosarele penale, se regasesc in prezent urmatorii:

1. Directorul Zaharia Vasile, din cadrul Directiei  Sanitar Veterinare Bacau, impotriva caruia a fost dispusa inceperea urmaririi penale, in baza sentintei penale nr. 68/32/2010 a Curtii de Apel Bacau.

Hotararea a fost pronuntata in data de 04.03.2010, si priveste infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, pedepsita de art. 246 Cod Penal, precum si infractiunea de neexecutare si nerespectare a hotararilor judecatoresti irevocabile, pronuntate de instantele de Contencios Administrativ, prevazuta si pedepsita de art. 24 (2) si (3) din Legea 554/2004, modificata si completata prin Legea 262/2007.

2. Primarul Bacaului Stavarache Romeo care, prin decizia penala definitiva pronuntata in dosarul 3052/180/2009, a Tribunalului Bacau, a fost inculpat pentru trei infractiuni in legatura cu serviciul, astfel:

– Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, pedepsita de art. 246 Cod Penal

– Infractiunea de neexecutare si nerespectare a hotararilor judecatoresti irevocabile, pronuntate de instantele de Contencios Administrativ, prevazuta si pedepsita de art. 24 (2) si (3) din Legea 554/2004, modificata si completata prin Legea 262/2007;

3. Infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti, prevazuta si pedepsita de  art. 271 Cod Penal.

Primul client la restructurare pana in prezent, Zaharia Vasile  inscris pe lista, mai are inca o cale de atac la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia penala.

Pana atunci, hotararea pronuntata are caracter definitiv, si pe baza acesteia este de asteptat din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, sa dispuna destituirea din functia publica pe care o detine.

Al doilea client nu mai are alta cale de atac deoarece, toate acestea au fost epuizate cu incepere din 10.12.2004, cand s-a pronuntat hotararea definitiva de catre Tribunalul Bacau sectia de Contencios Administrativ din dosarul 8155/2004 si pana la data de ramanere definitiva a hotararii dispusa in dosarul penal din februarie 2010.

Pentru primarul Stavarache Romeo probele au fost administrate, sunt dovedite cu prisosinta infractiunile care au fost retinute in sarcina sa, si nu mai ramane decat sa se intocmeaza rechizitoriul de catre parchet, in vederea trimiterii in judecata pentru atragerea raspunderii penale si civile.

Stavarache Romeo impreuna cu secretarul primariei Popovici Ovidiu Nicolae, au incercat sa deturneze atentia presei de la infractiunile pentru care sunt cercetati, instigand o functionara din cadrul Politiei Primariei Municipiului Bacau, sa inregistreze o plangere penala impotriva avocatului Botomei, incercand pe aceasta cale sa duca in derizoriu infractiunile pentru care sunt cercetati.

Procurorul Adrian Stefan Majeri, a format imediat un dosar penal, insa in loc sa gaseasca probe impotriva avocatului Botomei Vasile, s-a trezit ca pe masa acestuia fac obiectul cercetarilor penale si de trimitere in judecata tocmai aceea care l-au reclamat pe Botomei.

Pana atunci, magazinele firmei Bartolo, urmeaza sa dobandeasca despagubirile pentru lipsa de folosinta a spatiilor pe care le detine si pentru care primarul refuza sa elibereze autorizatie de functionare, de la Primaria Municipiului Bacau.

Paralel cu aceste despagubiri materiale, primarul Municipiului Bacau Stavarache Romeo, greveaza bugetului Municipiului Bacau cu amenzi pe care institutiile financiare de la AFP Bacau, le executa din contul primariei  ca sanctiune impotriva primarului care refuza sa executa hotarari judecatoresti castigate de firma Bartolo Prod Com S.R.L.,  reprezentata de avocatul Botomei Vasile.

Semneaza,

Botomei Vasile

Vezi anexa 1