Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

“Demolat de sarbatori”

Articol publicat in data de 29/12/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Demolat de sarbatori”

Anul Nou cu… ”bucurie”

Mai multe spatii comerciale care apartineau cabinetului de avocat Vasile Botomei au fost demolate marti, la primele ore ale diminetii, de catre lucratori apartinând unei firme contractate in acest scop de Primaria Bacau. Botomei sustine ca desfiintarea spatiilor este un abuz administrativ orchestrat de secretarul municipiului, Ovidiu Popovici. In urma cu mai mult timp, avocatul bacauan l-a reclamat pe secretarul Popovici la comisia de disciplina din cadrul Prefecturii Bacau.

Edilii au dispus, cu doar câteva zile inainte de intrarea in noul an, demolarea spatiilor comerciale detinute, pe Strada Republicii, de cabinetul de avocat Vasile Botomei. Inca de la primele ore ale diminetii, mai multi angajati ai unei societati cu care municipalitatea a incheiat contract, escortati de lucratori din cadrul Politiei Primariei, au inceput operatiunile de desfiintare a spatiilor. Botomei a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca este victima unui abuz administrativ, pus la cale de secretarul municipiului Ovidiu Popovici. Avocatul a lasat de inteles ca prin decizia de demolare, Popovici isi plateste o polita mai veche.
In urma cu mai multa vreme, Botomei l-a denuntat pe secretar comisiei de disciplina din cadrul Prefecturii Bacau, pentru comiterea mai multor nereguli administrative. In cele din urma, Popovici a fost chemat la ordin.
“Sa se identifice ce documente au ei impotriva cabinetului de avocat Botomei Vasile. Toate documentele pe care noi le avem se afla si la Primarie. Ele arata ca proprietatea spatiilor comerciale nu apartine altor societati, ci cabinetului de avocat. Acesti oameni s-au prezentat sa demoleze un spatiu care nu apartine firmei impotriva careia se face acum executarea”, a declarat Botomei. El a mai spus ca edilul sef cunoaste toate detaliile si ca nu poate invoca faptul ca s-ar afla intr-o eroare juridica. “Este un fel de razbunare din partea lui Popovici Ovidiu Nicolae ca am avut curajul sa-l denunt la comisia de disciplina de la Prefectura. Toti cei din Primarie sunt niste sclavi. Executa ce li se dicteaza. Am cerut si audiente, dar nu poti sa ajungi la ei, sa vorbesti cu sefii Primariei”, a afirmat avocatul.

Demolarea are in spate o hotarâre definitiva a instantei

Secretarul Ovidiu Popovici, acuzat de Botomei ca ar fi artizanul din umbra al demolarii, a refuzat sa ofere o replica, dar i-a invitat pe jurnalisti sa apeleze la purtatorul de cuvânt al Primariei. “Adresati-va cu incredere purtatorului de cuvânt al Primariei. El are toate datele, corecte si legale”, a spus Popovici.
De cealalta parte, purtatorul de cuvânt al Primariei a declarat ca demolarea spatiilor comerciale ar avea la baza o hotarâre a instantelor de judecata, ramasa definitiva si irevocabila. Ionut Tomescu a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca nu angajatii Primariei ar fi demolat spatiile lui Botomei, ci o firma angajata in acest sens, costul total al operatiunii fiind de 5600 RON.
“Primaria Municipiului Bacau a pus in aplicare o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila. Concret, in anul 2004 a fost emisa o Dispozitie de primar prin care s-a dispus demolarea extinderii constructiei din strada Republicii 27 A, apartinând SC Bartolo Prod Com SRL, constructie in suprafata de aproximativ 40 de metri patrati ridicata pe domeniul public, fara autorizatie de constructie. Au fost nevoie de sase ani de procese finalizate prin emiterea aceste hotarâri judecatoresti. Cheltuielile de demolare, in valoare de 5623 RON vor fi suportate de SC Bartolo Prod Com SRL”, a afirmat Ionut Tomescu, purtator de cuvânt Primaria Bacau.

Spatii asigurate pentru 5 miliarde

Vasile Botomei a dezvaluit ca spatiile comerciale sunt asigurate pentru suma de 5 miliarde lei vechi si prejudiciul creat in urma demolarii va fi recuperat chiar de la Primarie. De asemenea, Botomei a anuntat ca va contesta in instanta decizia de desfiintare a acestora. Avocatul a mai spus ca nu-si explica demolarea decât printr-un act de razbunare, având in vedere ca a platit impozite ani de zile pentru spatiile desfiintate, in cele din urma, de edili. De asemenea, a mai sustinut Botomei, in septembrie 2005 Primaria i-a eliberat o Autorizatie de construire vizând chiar modernizarea spatiilor comerciale detinute de cabinetul de avocat.

Articol redactat de: Lucian Bogdanel (Redactor Desteptarea)

Sursa articolului: Desteptarea.ro