Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri, Comunicate de presa

Sa fie oare monstrul din primarie secretarul Popovici?

Articol publicat in data de 11/03/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Sa fie oare monstrul din primarie secretarul Popovici?

Acesta, fiind judecat de comisia de disciplina a functionarilor publici din primaria Bacau pentru abuzurile de care se face vinovat in legatura cu serviciul sau, a ajuns sa se judece  singur in comisia de disciplina in calitate de presedinte.

Plangerea impotriva secretarului Popovici Ovidiu-Nicolae, a ajuns sa se judece la comisia de disciplina a functionarilor publici, ca urmare a documentatiei care a fost trimisa de Agentia Nationala a Functionarilor Publici la sesizarea avocatului Botomei Vasile.

In ziua de 10.03.2010, la orele 11.00, a avut loc intrevederea membrilor din comisia de disciplina cu Botomei Vasile, ca sustinator a reclamatiei.

Culmea incompetentei  profesionale si morale a domnului Popovici Ovidiu-Nicolae, a fost atinsa in cadrul acestei comisii de disciplina, pe durata unui timp de o ora si jumatate cat a fost necesar in convingerea membrilor din comisia de disciplina ca este incompatibil Popovici Ovidiu Nicolae, sa fie in acelasi timp si presedintele comisiei de disciplina, cat si persoana judecata disciplinar.

Avand in vedere ca ceilalti membri din comisia de disciplina, ii erau subordonati secretarului Popovici, nici unul dintre ei nu a avut responsabilitatea de a decide cu privire la incompatibilitatea acestuia.

Mai mult decat atat, unul dintre membri, Roca Ecaterina, care ocupa si functia de sef serviciu personal din primaria Bacau, a avut impertinenta de a afirma ca nu intelege scrisul din plangere.

Atat de mare este prostia si incompetenta profesionala a subordonatilor lui Popovici, incat au declarat ca nu sunt in masura sa citeasca ce scrie in plangere, dar nici nu au fost de acord sa le fie citita.

Comisia de disciplina a functionarilor publici a fost sezitata pe baza plangerii inregistrata la Agentia Nationala a Functionarilor Publici in luna decembrie 2009,  si a ajuns sa fie discutata in comisia de disciplina a functionarilor publici din primaria Bacau, dupa trecerea a trei luni de zile, fara ca macar in acest interval de timp sa se fi sesizat ca domnul Popovici este incompatibil sa primeasca in acelasi timp calitatea de presedinte al sedintei cat si cea de functionar judecat.

Precizez ca faptele domnului Popovici Ovidiu-Nicolae, se subscriu intr-un concurs de infractiune in legatura cu serviciul, datorita carora este judecat pentru trei infractiuni primarul Municipiului Bacau.

Pentru a se divaga de la importanta  subiectului, a venit in sprijinul lui Popovici si reporterii de la 1TV Bacau.

Cercetarea disciplinara a secretarului primariei Bacau, nu are nici o legatura cu reclamatia functionarei din subordinea secretarului, care a inregistrat plangere pentru lovire impotriva lui Botomei Vasile.

Mai mult decat atat, plangerea depusa de catre inspectorul de control Tatatu Adeluta, a fost formulata la comanda secretarului Popovici.

Prin minciuna, Popovici a declarat la postul de televiziune ca functionara din politia primariei ar fi fost lovita cu capul de geam.

Din lecturarea actelor aflate in dosar, s-a constatat ca functionara Tataru Adeluta a depus un certificat medical cu scutire de o zi, pe motivul unei discrete tumefieri din regiunea umarului stang.

Termenul de “discreta tumefiere a regiunii umarului stang”, este redactat in certificatul medico-legal depus la dosar de catre Tataru Adeluta, eliberat de serviciul judetean de medicina legala cu nr. 258/A/02.03.2010, in care doctorul Iftimie Dorina medic primar, mentioneaza ca:

“Leziunile pot data din 01.03.2010, Tataru Adeluta prezinta leziuni traumatice prin lovirea victimei cu mijloace contondente si proiectare pe planuri dure  si care necesita 1- 2 zile ingrijiri medicale.”

In baza acestui certificat medical, care atesta o discreta tumofiere a regiunii umarului stang, a aparut articol de presa in Ziarul de Bacau din data de 02.03.2010, in care Botomei Vasile, a fost acuzat de fapte nereale.

Citat din Ziarul de Bacau, din data de 02.03.2010, din articolul intitulat “Botomei, acuzat ca a agresat o angajata a Primariei”, semnat de Claudiu Tanasescu.

“Incidentul s-a petrecut ieri, cind Adeluta Tataru si Daniel Branisteanu, angajati la Biroul Inspectia Comerciala din cadrul Politiei Primariei Bacau, au mers sa verifice daca Vasile Botomei s-a conformat cerintelor din urma unui control din vinerea trecuta. Suparat nevoie mare, Botomei ar fi bruscat-o pe inspectoare, ar fi impins-o, i-ar fi vorbit urit si ar fi dat-o cu capul de geam. “Vineri am fost in control si am aplicat o amenda cu suspendare de activitate la macelaria ce functiona in spatiul comercial al lui Vasile Botomei. Astazi (ieri, n.r) am fost sa vedem daca s-au conformat celor scrise in procesul verbal, pentru ca suspendarea era valabila de vineri, 26 februarie. Chiriasul lui Botomei isi stringea marfa. La un moment dat a aparut Botomei, care a inceput sa imi aduca injurii mie si colegului meu, sa tipe ca este un control comandat, sa ne faca nesimtiti, ca este spatiul lui proprietate privata. A venit prin spatele meu, m-a apucat de umeri, m-a imbrincit si m-a izbit cu capul de geam”, a declarat Adeluta Tataru.”

Comparand afirmatiile din Ziarul de Bacau, potrivit caruia femeia inspector ar fi fost imbrancita cu capul de geam, cu certificatul medico-legal de 1 – 2  zile, pentru discreta “tumefiere a regiunii umarului stang”,  rezulta ca este mincinoasa plangerea depusa de Tataru Adeluta impotriva lui Botomei Vasile.

Gravitatea problemei este data de faptul ca s-a gasit un procuror Majeri Stefan Adrian, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, ca pe baza unei plangeri mincinoase sustinuta de functionarii instigatori din primarie, sa dispuna inceperea urmaririi penale pentru ultraj.

Iata unde sta dreptatea procurorilor din Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, care se plang de timp in solutionarea dosarelor  ramase in nelucrare de ani de zile, in timp ce actioneaza la comanda ca in aceeasi zi in care se depune o plangere mincinoasa, sa faca instrumentarea unui dosar pentru a determina pe Botomei Vasile sa nu reactioneze nici macar prin acte scrise impotriva functionarilor corupti.

Functionarii corupti din primaria Municipiului Bacau, au dispus in urma controlului abuziv din ziua de 01.03.2010, ca doua societati comerciale autorizate legal prin Biroul Unic de pe langa Registrul Comertului, sa isi inceteze activitatea.

Acesta este rolul abuziv pe care il are Inspectia de Control Comercial din cadrul Politiei Primariei Municipiului Bacau.

Prezentul constituie drept la replica pentru a fi public in Ziarul de Bacau si pe postul de televiziune 1TV Bacau, vis-a-vis de articolul publicat in Ziarul de Bacau in data de 02.03.2010 si stirile publicate pe postul 1TV Bacau.

Semneaza,

Botomei Vasile, doctor in drept