Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri, Cele mai noi stiri

Pd-L la cuptor, Botomei invingator!

Articol publicat in data de 12/05/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Pd-L la cuptor, Botomei invingator!

Conferinta de presa cu noutati

Partidul Democrat Liberal la cuptor!

Astazi, la sediul Partidului Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau, din mun.Bacau, str.Republicii, nr.27, A,3, a avut loc conferinta de presa sustinuta de presedintele partidului, avocatul Botomei Vasile.
Cu aceasta ocazie, s-a adus la cunostinta mass-mediei, urmatoarele:
1.Hotararea judecatoreasca pronuntata de Tribunalul Bacau, Sectia Contencios Administrativ, in dosarul nr.6145/110/2008, prin sentinta civila nr.471/06.05.2009.
In acest proces, autointitulatul presedinte Olaru Neculai, care ocupa samavolnic sediul principal al Partidului Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau, oferit de Consiliul Local Bacau, in vila de protocol din sta.Vasile Alecsandri, nr.10, (fosta Casa a Casatoriilor), a chemat in judecata pe urmatorii:
-Statul Roman, reprezentat prin Ministerul Economiei si Finantelor, si teritorial prin Directia Generala a Finantelor Publice din jud.Bacau;
-Organizatia Judeteana Bacau a Partidului Democrat Liberal, inregistrata cu sediul in mun.Bacau, str.Republicii, nr.27, A, 3, reprezentata legal prin presedinte Botomei Vasile.
Obiectul procesului a fost de anulare a actelor de inregistrare si de recunoastere ca persoana juridica, pe jud.Bacau, a Partidului Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau, reprezentat de presedinte Botomei Vasile.
A mai fost cerut de Olaru Neculai, ca instanta sa constate ca el este presedintele pe jud.Bacau, invocand prejudicii de imagine prin activitatile politice efectuate in numele PDL, de catre presedintele Botomei Vasile.
Despre acest proces aveau cunostinta urmatorii:
-toti membrii din Consiliul Judetean Bacau, aflati pe functiile ocupate politic, sub sigla Partidului Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau;
-toti membrii din Consiliul Municipal Bacau, aflati pe functiile ocupate politic, sub sigla Partidului Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau;
-Silviu Bondor, vicepresedinte al Consiului Judetean Bacau, impreuna cu gasca lui, formata din consilierii judeteni, dupa cum urmeaza: Amagdei Robert, Bondor Silviu, Mihaila Petrica, Ochenatu Eugen, Pricopie Gheorghe, Stan Nadia, Sapca Nicu, Burca Eugen;
-Draganuta Constantin, viceprimar mun.Bacau, impreuna cu gasca lui, formata din consilierii locali: Chiriac Ioan, Balan Claudiu, Curca Liviu, Slica Mihai.
Ceilalti membri din Consiliiile municipale, orasensti si comunale, au avut acces mai greu la informatii despre partid, si este putin probabil sa fi cunoscut de existenta acestui litigiu.
Tribunalul Bacau a hotarat prin hotarare definitiva, obligatorie, executorie, ca pe judetul Bacau, exista legal inregistrat Partidul Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau, cu sediul in mun.Bacau, str.Republicii, nr.27, reprezentat prin presedinte Botomei Vasile, hotararea tribunalului fiind opozabila fata de institutiile statului, inregistrate teritorial la Durectia Generala a Finantelor Publice, si fata de terti, persoane fizice care doresc sa se inscrie in organizatia PDL legal inregistrata si recunoscuta de instante in jud.Bacau.
Acesta constituie motivul din titlul enuntat “PDL la cuptor”.
La cuptor se gasesc membrii din Consiliul Judetean Bacau, din Consiliul Local Bacau, care nu au tinut cont de actele communicate de catre presedintele Botomei Vasile si au mentinut pe functiile de vicepresedinte si consilieri la Consiliul Judetean Bacau, asemenea ca si pe functiile de viceprimar si consilieri in Consiliul Local Bacau, persoane care ocupa functiile in mod ilegal, aflati intr-o stare de impostura politica, probata prin hotararea Tribunalului Bacau.
`In cadrul conferintei de presa s-a anuntat ca partidul este deschis pentru aderarea tuturor membrilor din fostul PLD, precum si pentru aderarea noilor membri, indiferent de structura politica in care au activat, in conditii de probitate morala, profesionala si de incheierea unui angajament politic, pe baza de mandat contractual.
Aceasta hotarare judecatoreasca a venit intr-un moment nepotrivit peentru unii, care tocmai se deplasau la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, sa isi depuna dosarele din partea PDL Bacau, pentru a fi desemnati directori coordonatori si directori coordonatori adjuncti, la deconcentratele din Bacau.
Stiut fiind ca acestia nu dau examen, ci doar sunt numiti politic, in mod legal si public, in conditiile in care nu mai au partid, nu mai au nici dreptul sa mai ocupe nici o functie mijlocita de partid.
In cadrul conferintei de presa au fost prezentate falsurile pe care le-a depus in dosar domnul Olaru Neculai, prin doamna avocat Olariu Elena Mirela, care constituiau sperantele pentru gruparea lui Olaru Neculai, de a-si mentine functiile politice in partid si de a castiga procesul declansat impotriva Partidului Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau, reprezentat prin presedinte Botomei Vasile.
A fost prezentat rezultatul precum si caracterul duplicitar al domnului Silviu Bondor, care in decursul procesului, amana discutiile cu domnul Botomei Vasile, asteptand o hotarare favorabila grupului condus de Olaru Neculai.
Mesajul lui Botomei Vasile a fost clar transmis pentru Silviu Bondor si toata gruparea din echipa lui Olaru Neculai, astfel:
“DOMNUL SILVIU !
ATI PIERDUT PROCESUL CU PARTIDUL SI CU M.E.F. PUBLICE – D.G.F. PUBLICE BACAU.
DE DATA ASTA, CU AMANAREA INTALNIRII, ATI PROCDAT CU MINE CA STALIN CU PATRASCANU !
INSA STALIN AVEA ARMATA ROSIE, IAR DV. ATI AVUT O MARTOAGA SI TRUPE DE DIVERSIUNE.
PE LANGA D-RA. AVOCAT OLARIU, S-AU STRADUIT SI JUDECATORII SI PROCURORII SA FACA CEVA PENTRU OAMENII DE VASILE ALECSANDRI, NR.10, PRIN DOMNUL OLARU, DAR N-A IESIT NIMIC !
“La furat lemne din padure, trebuie sa mergi cu cai buni, caruta buna, carutas destoinic !”
“Nu-i suficient sa ai relatii la politist, pentru ca el nici nu incarca lemne, nici nu trage la caruta, si nici nu mana caii !”
“Hotararea este definitiva, executorie, obligatorie !”
Acest mesaj este public, a fost publicat pe site-ul www.botomeivasile.ro, se publica pe www.parrtiduldemocratliberal.ro, si pe baza rezultatelor pronuntate de Tribunalul Bacau, solicitam in mod public consilierilor din Consiliul Judetean Bacau si celelalte consilii locale, sa initieze proiecte de hotarari de incetare a mandatelor de consilieri ale peersoanelor care ocupa functii din partea PDL, si nu au adeziuni de afiliere la organizatia legal infiintata si recunoscuta pe jud.Bacau, reprezentata prin presedinte Botomei Vasile.
Sesizam pe aceasta cale pe secretarul Consiliul Judetean Bacau,Irina Zara, pe presedintele Dragos Benea, pe psecretarul mun.Bacau, Ovidiu popovici Nicolae, pe primarul Stavarache Romeo, sa dea curs adreselor communicate din partea PDL Bacau, inregistrate legal cu documentatia aferenta prin registratura institutiei, in privinta initiierii proiectelor de hotarari de incetare a mandatelor de consilieri, pentru persoanele care au fost communicate ca sunt radiate din partid, sus-enuntate.
Anexam in copie certificatul de solutie nr.6145/110/2008 din 12.05.2009, al Tribunalului Bacau, Sectia Comerciala si Contencios Administrativ.
Partidul Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau, a prezentat in conferinta de presa, dovada inregistrarii si raportarii bilantului contabil, la MEF Publice- DGFPublice Bacau- AFPublice Bacau, Curtea de Conturi a Romaniei si la Autoritatea Electorala Permanenta.
Partidul a lucrat pe pierderi in anul fiscal 2008, fiind subventionat in totalitate prin aportul de capital al presedintelui Botomei Vasile.
La partid, dovada platii cotizatiilor se face prin facturi si chitante fiscale.
Botomei Vasile se bucura de un real sprijin moral din partea presedintelui Traian Basescu, care a fost tot timpul un exemplu de politician in dobandirea functiilor politice pe care le-a obtinut.

Presedinte PDL Bacau,
Botomei Vasile