Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Comunicate de presa

COMUNICAT din data de 18.04.2012

Articol publicat in data de 18/04/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
COMUNICAT din data de 18.04.2012

Doctor avocat Botomei Vasile contesta incalcarea procedurii de alegere si desemnare a presedintelui Biroului Electoral Județean Bacău si a presedintilor de birouri electorale municipale, orasenesti si comunale.

 Daca nu se reia procedura intr-o noua sedinta publica, in care sa se asigure transparenta tragerii la sorti, se poate spune  ca inBacau s-a rezolvat fraudarea alegerilor pentru primari, consilieri locali si judeteni, dar si pentru presedintele Consiliului Judetean Bacau.

 Motivatie:

Pe internet a mai ramas doar o stire video si text publicata de IMPULS TV, in legatura cu Tragerea la sorți pentru desemnarea președintelui Biroului Electoral Județean Bacău:

“…s-a dovedit o adevarată provocare pentru completul de judecată al Tribunalului. Magistrații au constatat că alegerea nu poate avea loc întrucât niciun judecător nu este dornic să ocupe acest post. După îndelungi discuții a fost numit judecătorul Ciprian Țimiraş, cel care s-a mai ocupat de alegeri şi în 2008 dar în calitate de președinte al Biroului Electoral Municipal.”

Asadar, vazand cele intamplate, printr-o analiza practico-stiintifica a imprejurarilor de fapt si de drept, exprim ca avocat si doctor in drept urmatoarele:

 Legea de distribuire aleatorie a judecatorilor pe birouri de circumscriptie electorala, nu a fost respectat de catre Presedintele Tribunalului Bcaua, judecator Munteanu Maria, dovada fiind urmatoarele:

a)presedintele tribunalului s-a prezentat in sedinta publica, fara a dovedi ca anterior datei de tragere la sorti, s-ar fi efectuat un comunicat in acest sens, catre institutiile mass-media locale;

b)presedintele tribunalului a precizat verbal in sedinta, ca nu au fost inregistrate cereri de optiune din parte judecatorilor/procurorilor aflati in exercitiu in cadrul instantelor/parchetelor din circumscriptia teritoriala a tribunalului Bacau, motiv pentru care ar fi fost solicitat imperativ domnul judecator Ciprian Timiras sa preia presedentiala BEJ Bacau, incalcandu-se sub acest aspect legislatia in materie, care prevede ca tragerea la sorti se face din randul judecatorilor/procurorilor aflati in exercitiu si nu prin desemnare directa de catre presedintele tribunalului.

c)cosuletul cu biletele nu a fost facut in timpul sedintei, nu a fost prezentat participantilor din sala, iar biletelele extrase personal de presedinte, nu au fost prezentate la vedere catre persoanele din sala.

d)desemnarea presedintelui |BEMBacaua fost efectuata fara a se prezenta biletul pe care era scris numele acestuia.

Toate aceste motive demonstreaza ca presedintele tribunaluluiBacausi-a exercitat in mod nelegal atributiile in materie de tragere la sorti pentru alegerea presedintilorla BEJ Bacau si birourile electorale orasenesti si comunale.

Pentru toate aceste motive, solicit in mod public institutiilor mass-media locale, sa prezinte in presa dovada/actul emis de presedintele tribunalului Bacau prin care s-a facut instiintarea catre presa, data, ora si sala in care s-a efectuat tragerea la sorti.

In lipsa acestei dovezi, pana la proba contrara, cer public presedintelui tribunalului Bacau, sa reia procedura de tragere la sorti prin respectarea prevederilor legale in materie, privind transparenta, respectarea principiului de distribuire aleatorie a magistratilor pe birouri electorale din circumscriptia BEJ Bacau.

Cer ca tragerea la sorti sa fie facuta prin biletele pe care sa fie trecuti nominal magistratii in exercitiu, cu prezentarea biletelor in sedinta publica, iar extragerea din urna sa fie facuta in mod aleatoriu. Lipsa acestora probeaza ca aceasta tragere la sorti a fost facuta cu interes in cauza.

Semneaza,

Av.dr.Botomei Vasile