Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri, Diverse

“Botomei Vasile a ajuns presedinte executiv al PD-L”

Articol publicat in data de 31/10/08 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei

Un ilustru anonim apare in mod stupefiant in documentele Registrului partidelor politice de la Tribunalul Bucuresti si la Biroul Electoral Central ca fiind numarul 2 in PD-L, dupa Emil Boc, iar liderii partidului nu prea reusesc sa explice fenomenul.

Potrivit art. 51 din legea 14/2003, a partidelor politice, Registrul partidelor politice este instrumentul legal de evidenta a partidelor politice din Romania. Institutia cu drept de a opera in acest registru este numai Tribunalul Bucuresti. Bomba apare in respectivul registru in dreptul PD-L: potrivit documentelor de la tribunal (facsimil), depuse pentru actualizarea datelor despre conducerea partidului in ziua de 4 iulie a.c., PD-L este condus de Emil Boc, presedinte si Vasile Botomei, presedinte executiv, urmat de prim-vicepresedintele Theodor Stolojan, secretarul general Vasile Blaga si restul conducerii cunoscute a partidului. Lipseste complet Videanu! Cei tentati sa creada ca e vorba de o eroare de redactare a documentului pot face o verificare in documentele similare de la Biroul Electoral Central, numai ca – stupoare! – acolo se regaseste aceeasi situatie. Din investigatiile noastre, misteriosul Vasile Botomei este un controversat avocat bacauan, care a produs un scandal in primavara, sustinand ca el este cel care a inregistrat PD-L la tribunal, cu el in conducere. In luna aprilie, Botomei declara presei locale: “Sunt pe locul 2, dupa Emil Boc. Acum sunt presedintele executiv la nivel national al PD-L”.

Stolojan a semnat ca primarul

Botomei sustine ca a urmarit situatia PD-L, creat prin absorbtia PLD in PD. Si cum mai marii partidului PD-L au fost preocupati doar de impartirea ciolanului prin absorbtia celor din aripa Stolojan, Botomei a fost mai rapid si a inregistrat la instantele din Bucuresti, formatiunea politica PD-L. “Pe 8 februarie, la Sectia a V-a Civila a Tribunalului Bucuresti s-a pronuntat infiintarea PD-L. Prin aceasta actiune initiata de mine s-au desfiintat doua partide, PD si PL-D. Dupa ce a trecut perioada de contestatii, pe 20 martie s-a infiintat noua formatiune PD-L, prin decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a 3-a Civila”. Botomei ne-a declarat ieri ca el a avut inclusiv semnatura lui Theodor Stolojan pe documentul destinat tribunalului, liderul liberal semnand ca primarul. Mai mult, Stolojan s-a oferit sa il ajute si cu decontarea cheltuielilor de drum, de la Bacau la Bucuresti.

Greii PD-L o scalda

Dincolo de restul amanuntelor tehnice, mai putin importante pentru cititori, ramane un mister cum este posibil ca numele lui Botomei sa apara in conducerea PD-L in documentele celor mai importante institutii in domeniul politico-juridic, adica TMB si BEC. Nici secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, nu a putut sa ne furnizeze o explicatie, desi a admis ca e la curent cu actiunile lui Botomei: “dumnealui e… asa, o figura mai pitoreasca, va sfatuiesc sa nu il luati in seama”. La randul sau, secretarul executiv Costica Canacheu
ne-a declarat ca se va interesa neaparat de situatie, “dar probabil ca trebuie sa fie o eroare undeva, pe care nu mi-o pot explica”. Cat despre vicepresedintele Ioan Oltean, acesta nu exclude ipoteza unei facaturi: “trebuie sa vedem despre ce e vorba si sa indreptam situatia, dar mi se pare suspect cum a fost posibil sa se ajunga aici”.

Articol redactat de: Bogdan Tiberiu Iacob (Redactor Cancan.ro)

Sursa articolului: Cancan.ro