Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa

“Botomei a fost “bagat” de judecatori in Baroul Bacau”

Articol publicat in data de 26/05/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Botomei a fost “bagat” de judecatori in Baroul Bacau”

Instanta a decis ca avocatul Vasile Botomei poate fi membru al Baroului Bacau. Acesta a ales calea “judecatii”, dupa ce conducerea Baroului a refuzat admiterea sa ca avocat definitiv.

Botomei este avocat cu acte in regula al Baroului Bacau, dupa ce Curtea de Apel a decis, la mijlocul lunii mai, ca acesta poate fi admis fara probleme in Barou. Initial, Botomei a formulat o cerere de intrare in Barou catre conducerea acestuia, insa – afirma avocatul – a fost refuzat.
Pe cale de consecinta, avocatul a deschis o actiune in instanta impotriva Baroului. Curtea de Apel Bacau a decis, pe 12 mai, ca Botomei poate face parte din Baroul Bacau in calitate de avocat definitiv. Potrivit sentintei, Baroul Bacau este obligat sa dispuna “primirea reclamantului in profesia de avocat cu scutire de examen”. Sentinta este, insa, atacabila cu recurs. Botomei a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca isi propune sa aiba o buna relatie cu ceilalti membri ai Baroului si ca anumiti judecatori au privit cu scepticism calitatea sa de avocat. “Initial Baroul Bacau a tergiversat primirea mea ca avocat si mi-a comunicat un raspuns de respingere. Instanta a apreciat ca intrunesc conditiile necesare primirii in Barou. Voi respecta toate regulile si vreau sa transmit un mesaj de buna colaborare catre ceilalti avocati”, a afirmat Vasile Botomei. Magistratii au retinut, in motivarea deciziei lor, ca Botomei este doctor in drept si ca are o vechime suficienta pentru a putea intra in Barou.

Autor: Lucian Bogdanel

Articol preluat de pe: Desteptarea.ro