Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Activitati de interes public, Diverse

Avocatul Botomei Vasile a fost felicitat de Ministrul de Justitie Catalin Predoiu

Articol publicat in data de 18/07/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Avocatul Botomei Vasile a fost felicitat de Ministrul de Justitie Catalin Predoiu

Evenimentul a avut loc vineri, 17 iulie 2009.

Felicitarea a fost transmisa prin doamna consilier Simona David purtatorul de cuvant al Ministrului de Justitie.

Ministrul de Justitie a apreciat plangerea penala formulata de catre Baroul Bacau, prin decan Botomei Vasile.

Ministrul de Justitie Catalin Predoiu, prin consilierul sau, purtatorul de cuvant Simona David, a solicitat avocatului Botomei Vasile sa transmita Ministerului, propunerile de lege ferenda, formulate in teza de doctorat, privind raspunderea administrativa a magistratilor.

Ministerul de Justitie va initia procedura de modificare si completare a Legii 168/1999 cu privire la conflictele de munca, prin care articolul 63 din legea 168/1999 se va completa dupa cum urmeaza:

Articolul 63 din Legea 168/1999 este urmatorul:

(1) “Nu pot declara greva: procurorii, judecatorii, personalul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne si al unitatilor din subordinea acestor ministere, personalul Serviciului Roman de Informatii, al Serviciului de Informatii Externe, al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, personalul militar incadrat in Ministerul Justitiei, precum si cel din unitatile din subordinea acestuia.

Completarile la art. 63 din Legea 168/1999, propuse de doctorand Botomei Vasile sunt urmatorele:

(2) Procurorii si/sau judecatorii care intra in greva, dupa caz, care refuza participarea la sedintele de judecata la care sunt planificati, se considera exclusi din magistratura, fara alte formalitati de constatare prin comisiile de disciplina ale magistratilor sau prin hotarari;

(3) Magistratii nu au dreptul de a formula actiuni judecatoresti, in ceea ce priveste stabilirea veniturilor salariale, a sporurilor de serviciu pentru functiile detinute, sub sanctiunea inadmisibilitatii actiunilor furmulate in acest sens, si a excluderii din magistratura;

(4) Decretele de incetare a calitatii de magistrat, se emit de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Ministrului de Justitie in termen de 10 zile de la data de initiere a formei de protest de catre magistrati;

(5) In conditiile in care toti judecatorii de la nivel national participa la greva, protestul se considera vot de blam impotriva Guvernului, cu consecinta emiterii decretului de catre Presedintele Romaniei, in termen de 10 zile de la initierea protestului, de destituire din functie, a primului-ministru si al ministrilor din cabinet;

catalin_predoiu(6) Cu aceeasi data de emitere a decretului de destituire a Guvernului, privind incetarea mandatului de Prim-Ministru si a Ministrilor din Guvern, Presedintele Romaniei, desemneaza un  candidat pentru functia de Prim-Ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament, in conditii art. 85 din Constitutia Romaniei;

Propuneri de lege ferenda sunt formulate de catre avocat doctorand  Botomei Vasile in teza de doctorat denumita  “Raspunderea Administrativa”  Aspecte practico-stiintifice in drept comparat.  Republica Moldova – Romania.

Articol publicat pe pe site-ul www.baroulbacau.ro la departamentul “Articole publicate de avocati in reviste de specialitate” si pe site-ul  www.botomeivasile.ro, in sectiunea “Propuneri de lege ferenda”.

Propunerile de lege ferenda, cu privire la imbunatatirea sistemului legislativ, din categoria “Raspunderea administrativa a magistratilor” au fost trasmise la Ministerului de Justitie in data de 17.07.2009, orele 15.00, fiind preluate de consilierul Ministrului de Justitie, purtator de cuvant Simona David.

Materialul a fost comunicat prin inregistrare pe www.just.ro.

Semneaza,

Av. drd. Botomei Vasile

semnatura botomei vasile

CITIŢI ŞI:

Propunerile de lege ferenda coincid cu evenimentul national prin care, Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a fost amendat de judecatori pentru ca nu le-a platit sporul de 50%.

Pogea, amendat de magistraţi

Magistraţii au făcut plângere penală împotriva lui Predoiu

Ziua în care justiţia română nu a mai existat