Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

“Administratorul public al municipiului Bacău este urmărit penal”

Articol publicat in data de 12/06/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Administratorul public al municipiului Bacău este urmărit penal”

Leonard Pădureanu este cercetat într-un dosar în care este acuzat de neglijență în serviciu. El a dispus, la sfârșitul anului trecut, demolarea unor spații comerciale din zona URA . Proprietarul imobilului se afla în litigiu în mai multe dosare cu Primăria.

Leonard Pădureanu, administratorul public al municipiului Bacău, este cercetat penal fiind acuzat că a semnat un act de demolare al unui spațiu comercial aflat în partea de sud a orașului, în cartierul URA.

Acuzația adusă de procurorii Judecătoriei Bacău este de neglijență în serviciu. Șefii Poliției din Bacău, afirmă oficial că „în dosar a fost începută urmărirea penală și aceasta este confirmată de procurorul (n.r. – Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău) pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu și în continuare urmează să se efectueze o expertiză tehnică judiciară pentru stabilirea împrejurărilor concrete de săvârșire a faptei”, se arată într-un act oficial semnat de Viorel Măriuț, șeful Secției I Poliției.

Concret, Pădureanu este urmărit penal deoarece a dispus demolarea imobilului, deși proprietarul spațiului susține că avea autorizație de construcție obținută printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanței. „Mi-au demolat spațiul pe care în aveam cu acte în regulă. Dărâmarea s-a făcut în afara legii”, a afirmat Vasile Botomei, proprietarul spațiului din zona URA.

„E un funcționar model”

Șefi primăriei Bacău spun că, indiferent ce zice Botomei, demolarea s-a făcut legal, deoarece există o dispoziție de primar dată în acest sens și că decizia de demolare semnată de Pădureanu este una perfect legală. Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău, se arată uluit de decizia de începere a urmăririi penale pentru că „nimic din ce a semnat Pădureanu este nu este ilegal”.

„Nu știu ce s-a întâmplat acolo, însă știu că administratorul public al Primăriei Bacău este un adevărat profesionist care nu semnează ceea ce nu e de semnat”, a declarat viceprimarul Bacăului. Ba mai mult, și executorul judecătoresc Dumitru Dăscălița, cel care a blocat în urmă cu patru ani conturile municipalității în urma unui proces în care s-a judecat Primăria cu Botomei, afirmă că demolarea este prefect legală și că Pădureanu „a picat fără vreo vină”.

„Chiar nu înțeleg de ce s-a început urmărirea penală pe numele lui Pădureanu. Spațiile comerciale ale lui Botomei trebuia să fie demolate că există o dispoziție a primarului în acest sens. Această dispoziție are valoare de hotărâre judecătorească”, a afirmat Dăscălița. Leonard Pădureanu nu a putut fi contactat telefonic.

Redactat de Olimpia Filip in www.Inainte.eu