Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Articole din presa

CEDO a hotarat: Dr. Botomei are dreptate. Romania condamnata pentru abuzurile primarului Stavarache!

Articol publicat in data de 2/03/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
CEDO a hotarat: Dr. Botomei are dreptate. Romania condamnata pentru abuzurile primarului Stavarache!

Razboiul dintre Stavarache si Botomei a fost transat la CEDO. Dr. Botomei a castigat! Este apreciat avocat expert in procese la Curtea Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului!

Pe durata a doua mandate, primarul Stavarache a refuzat sa prelungeasca doua autorizatii de functionare pentru firma reprezentata de domnul avocat Botomei Vasile.
Mai multe instante judecatoresti din tara, au hotarat ca primarul Bacaului sa fie obligat sa elibereze autorizatiile de functionare.
Primarul Stavarache a refuzat sa execute hotararile judecatoresti irevocabile. Mai mult decat atat, s-a gandit ca ar fi bine sa demoleze spatiile cu pricina pentru a nu mai exista motive de a executa obligatiile de eliberare a autorizatiilor de functionare.
Asadar, in 28 dec. 2010, dupa a treia zi de Craciun, Stavarache a executat demolarea a doua spatii comerciale amenajate ca functiune pentru birouri, dobandite prin hotarare judecatoreasca irevocabila de catre proprietar Cabinet av. dr. Vasile Botomei.
Primarul Stavarache Romeo a urmarit o satisfactie proprie prin demolarea cladirilor din proprietatea Cabinetului de avocat doctor Vasile Botomei.
Ura primarului Stavarache si dorinta de razbunare a acestuia impotriva lui Botomei a intervenit pe motiv ca avocatul Botomei Vasile a contestat mai multe acte administrative din Consiliul Local Bacau, prin care bacauanilor li s-au majorat in mod ilegal preturile la serviciile de apa si canalizare. S-a ajuns, ca dupa primul an de mandat a primarului Stavarache, sa fie serviciile de apa si canalizare majorate cu 300% fata de cum erau ramase din administratia fostului primar Sechelariu.
In 2004 de cand a devenit Stavarache primar si pana a demolat imobilele pentru care era obligat sa elibereze autorizatie de functionare, spatiile din proprietatea Cabinet av. dr. Vasile Botomei, au fost modernizate in conformitate cu cerintele Regulamentului de Urbanism din municipiul Bacau.
Prin executare silita din 29.09.2005, primarul Stavarache a eliberat inclusiv autorizatie de constructie pentru modernizarea spatiilor.
Primarul Stavarache a refuzat sa elibereze autorizatie de functionare chiar si dupa ce spatiile erau modernizate conform autorizatiei de constructie pentru modernizare.
Pe fondul acestor abuzuri, concomitent a fost inregistrata o plangere la Curtea Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului.
CEDO a hotarat: Botomei are dreptate. Romania condamnata pentru abuzurile primarului Stavarache!
Acest caz de demolare privind constructii autorizate dobandite prin hotarari judecatoresti este unic in Romania.
In prezent, pentru abuzurile comise de primarul Stavarache, este format dosarul penal 10041/P/2010, aflat in lucru la prim-procuror Majeri Adrian-Stefan de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau. Oare acest domn prim-procuror il mai poate proteja pe primar dupa ce Romania a fost condamnata la CEDO!?
Primarul Stavarache a facut foarte multe abuzuri impotriva cetatenilor din municipiul Bacau, pentru care oamenii nu au avut la indemana un avocat care sa ajunga sa introduca actiuni pana la CEDO.
Primarul Stavarache a facut foarte multe ilegalitati prin obstructionarea activitatii societatilor comerciale din municipiul Bacau.
Acum, dupa ce romanii au fost condamnati din cauza lui Stavarache, oare mai merita sa fie votat si pentru al treila mandat!?

Consemneaza,
Dr. av. Vasile Botomei
botomei.vasile@yahoo.com
Tel. 0744 19 17 17
Data: 03.03.2012

;

Citeste si:

1) 3 noi hotarari CEDO pronuntate in cauze impotriva Romaniei

“CEDO a pronunţat ieri, 21 februarie 2012, 3 hotărâri în cauze impotriva României. Este vorba de cauzele Ion Antonescu c. României (fost ministru secretar de stat, amendat penal in Romania pentru calomnierea lui Ion Caramitru, cererea nr. 31029/05),Karrer c. României (cererea nr. 16965/10) şi S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. şi Botomei c. României (cererea nr. 16294/03).

[…]

S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. si Botomei c. Romaniei (cererea nr. 16294/03)

In cauza, reclamanţii sunt o societate comercială română cu răspundere limitată înfiinţată în 1994 S.C. Bartolo Prod Com. S.R.L., cu sediul social la Bacău şi un resortisant român, M. V. Botomei, administrator şi reprezentant legal al acestei societăţi. Primăria Bacău a autorizat-o pe S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. să comercializeze produse alimentare într-un spaţiu comercial, proprietate a societăţii reclamante. Invocând articolul 6 § 1 (accesul la justiţie), reclamanţii s-au plâns de refuzul reînnoirii autorizaţiei de funcţionare. În baza art. 1 din protocolul 1 (protecţia proprietăţii), ei au reclamat că demolarea, prin ordinul primăriei, a construcţiilor anexe ale localului comercial care era folosit ca depozit a adus atingere dreptului de a le fi respectate bunurile.

CEDO a constatat încălcarea articoluli 6 § 1 din Convenţie şi că statul român trebuie să-i plătească reclamantei 6000 EUR pentru ansamblul prejudiciilor suferite şi 500 de euro cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Surse:

JurisprudentaCEDO.com

Lawofficeonline.eu

Asdcdo.org

2) Bacău: Primăria l-a demolat pe Vasile Botomei

3) Demolat de sarbatori

4)VIDEO: Primăria l-a demolat pe Vasile Botomei

5) Secretarul Popovici risca SUSPENDAREA din functie

6) Scandal cu repetitie la Bartolo

7) Vasile Botomei, demolat in „rate” de Primarie

8 ) Birourile avocatului Botomei Vasile au fost demolate din neglijenta

9) VIDEO: Botomei, acuzat ca a batut o politista

10) Botomei, acuzat ca a batut o politista