Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

“MULȚI JUDECĂTORI INCOMPATIBILI ÎN “DOSARUL BOTOMEI – AVOCATURĂ CLANDESTINĂ””

Articol publicat in data de 5/04/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“MULȚI JUDECĂTORI INCOMPATIBILI ÎN “DOSARUL BOTOMEI – AVOCATURĂ CLANDESTINĂ””

Dosarul în care Vasile Botomei, autointitulat decan al Baroului Bacău, este cercetat pentru avocatură clandestină se plimbă de două luni de la un judecător la altul. Trei magistrați de la Judecătoria Bacău s-au abținut de la judecarea dosarului, invocând situații de incompatibilitate.

Dosarul penal a avut, în ianuarie 2013, primul termen. Președintele completului de judecată s-a abținut de la judecarea cauzei, motivat de faptul că a avut calitatea de avocat și a lucrat la Cabinetul de Avocatură Gigi Candet (decanul Baroului Bacău), parte vătămată în proces.

Cauza a fost trimisă la judecătorul delegat cu repartiția ciclică pentru stabilirea unui nou complet de judecată. Coincidență, dosarul a ajuns, în februarie, pe mâinile judecătorului Sorin Vasile Curpăn. Magistratul, împreună cu Botomei, sunt cercetați de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel după ce o tânără absolventă de Drept i-a acuzat de înșelăciune. În mod inevitabil, Curpăn s-a abținut și a trimis dosarul la o nouă repartizare.
Ieri s-a judecat al treilea termen, președintele completului de judecată fiind Sergiu Lupașcu. Și acesta a pasat dosarul după ce a depus o declarație de abținere. De înțeles, în condițiile în care, în 2011, într-o cauză penală ce avea ca obiect o plângere împotriva rezoluției procurorului formulată de Baroul Bacău, prin care s-a dispus NUP față de Vasile Botomei, magistratul Sergiu Lupașcu i-a dat câștig de cauză lui Botomei, respingând plângerea Baroului Bacău.

Sesizările care aveau în prim-plan activitatea dubioasă a lui Botomei au continuat să curgă în ultimii ani. După numeroase NUP-uri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău l-a găsit vinovat pe Vasile Botomei și l-a trimis în judecată, la începutul anului, pentru avocatură clandestină și folosirea în mod ilegal și abuziv a denumirilor de “avocat”, “cabinet avocat”, “Barou”, “UNBR”. Mai multe persoane și instituții au depus plângeri la Parchet în care sesizau că pe site-ul www.baroulbacau.ro sunt postate anunțuri privind admiterea în profesia de avocat de către persoane care nu au calitatea să organizeze astfel de concursuri și sunt folosite fără drept denumirile de “barou” și “UNBR”. Printre cei care au făcut plângeri la Parchet se află și Baroul Bacău, condus de decanul Gigi Candet. Acesta a sesizat că Vasile Botomei și-a constituit un barou propriu, cu sediul în Calea Republicii, nr. 27, în cadrul unei false Uniuni Naționale a Barourilor, dar și un site pe care promovează și publică un Tablou al avocaților în care au fost incluși în mod abuziv și membrii baroului legal constituit.
În repetate rânduri, Vasile Botomei a susținut că baroul înființat de el este legal și că toate aceste acuzații sunt nefondate.

Autor: Catalina CHIFU

Articol preluat de pe: Ziarul de Bacau

Comments are closed.