Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri, Diverse

La Iasi, Vasile Botomei i-a dat teza de doctorat premierului Victor Ponta

Articol publicat in data de 20/10/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
La Iasi, Vasile Botomei i-a dat teza de doctorat premierului Victor Ponta

Mediatorul dr. Vasile Botomei a mers special la Iasi, in cadrul oficial prilejuit de sarbatoarea Cuvioasei Parascheva, pentru a le inmanareprezentantilor Guvernului Romaniei cartea sa, realizata dupa lucrarea de doctorat. El a reusit sa schimbe mai multe replici cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Ecaterina Andronescu dar si cu alti politicieni sau profesori universitari (Doru Tompea-rector Mitropolitul Teofan, urmat de Vasile BotomeiPetre Andrei, s.a.). Juristul Vasile Botomei, care a infiintat una dintre cele trei Uniuni Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), motiv pentru care este judecat pentru fals si uz de fals, inselatorie, s.a spera ca ideile sale, mentionate si in teza de doctorat „Raspunderea administrativa: Aspecte practico-stiintifice in plan comparat Republica Moldova-Romania“ sa prinda contur in legislatie. Juristul bacaun militeaza pentru reforma in Justitie si ca efect final Victor Ponta (2)responsabilizarea magistratilor, fapt care ar conduce la procese echitabile, in litera si spiritul legii. „M-a intalnit cu Victor Ponta, in cadrul oficial, pe scena din fata Mitropoliei Iasi, in cancelarie dar si la agapa crestina realizata dupa, la centrul Providenta. I-am dat lucrarea mea, sper sa o citeasca si sa considere ca aspectele cercetate de mine sunt necesare actului de justitie. Totodata, am avut mai multe discutii si cu profesori universitari, cum ar fi rectorul Doru Tompea, de la care am aflat ca unele modificari legislative recente creeaza probleme si mediului universitar“, a spus Vasile Botomei. Daca alte judete au fost reprezentate la Iasi, in capitala Moldovei, de primari de municipii si presedinti de consilii judetene, din Bacau nu a fost prezent niciun politician.

Premierul Ponta a auzit de chestiunea „barourilor concurente“

Vasile Botomei a reusit, in cancelaria Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, sa-i explice premierului Victor Ponta cum a rezolvat „problema barourilor concurente“. „Cand a urcat in cancelarie, l-am intampinat impreuna cu profesorii Toma Toader, Ecaterina Andronescu sau Doru Tompea, rectorul Universitatii Petre Andrei. Sa traiti distinse domn doctor, i-am spus domnului premier Ponta! -Stiu problema dv cu barourile. V-am intalnit si in anii anteriori. Ce pot sa fac eu?!, m-a intrebat  Premierul.

Este un om aplecat spre credinta. In acelasi loc l-am intalnit si cand nu avea aceasta functie. L-am rugat sa aprecieze rezultatul cercetarii din teza de doctorat, pe care recent am sustinut-o. Am explicat ca am tratat in aceasta teza raspunderea administrativa din toate domeniile, nu numai cel al Justitiei. Totodata, i-am expus si teoria barourilor concurente la nivel judetean si a UNBR-urilor la nivel national, implementata in teza de doctorat“, a mai spus Vasile Botomei.

Sursa: Ziarul de Garda

*Apasa AICI pentru a citi intreaga documentatie aferenta tezei de doctorat Vasile Botomei

Comments are closed.