Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

“HAINEALA, MEMBRU DE ONOARE UNBR BACAU – Av. Vasile Botomei i-a facut pe reprezentantii CSM membri de onoare ai Uniunii pe care o conduce. Singurul omis este Procurorul General Tiberiu Nitu. Haineala, Danilet si Ghica au primit titlul datorita “aprecierii in societate si reputatiei profesionale” de care se bucura.”

Articol publicat in data de 12/11/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“HAINEALA, MEMBRU DE ONOARE UNBR BACAU – Av. Vasile Botomei i-a facut pe reprezentantii CSM membri de onoare ai Uniunii pe care o conduce. Singurul omis este Procurorul General Tiberiu Nitu. Haineala, Danilet si Ghica au primit titlul datorita “aprecierii in societate si reputatiei profesionale” de care se bucura.”

Sefa CSM Oana Haineala  este membru de onoare al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Nu este vorba despre UNBR-ul condus de avocatul Gheorghe Florea sau de cel al avocatului Pompiliu Bota, ci despre Uniunea din Bacau a avocatului Vasile Botomei .

Oana Haineala se numara printre “persoanalitatile reprezentative din randul magistratilor, profesorilor universitari si alte categorii care se bucura de apreciere in societate si reputatie profesionala”, carora Botomei le-a acordat titlul de membru de onoare al UNBR. La fel s-a intamplat insa cu fiecare membru CSM, cu o singura exceptie: Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu.

Presedinta CSM si ceilalti membri ai Consiliului ar trebui sa fie mandri de titlul pe care l-au primit, in conditiile in care personalitati intr-adevar marcante ale Romaniei au fost facute membri de onoare ai UNBR-Bacau, chiar daca post-mortem. Este vorba despre Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu si chiar Maresalul Ion Antonescu.

Iata Hotararea UNBR-Bacau prin care Vasile Botomei le acorda Oanei Haineala si celorlalti membri ai CSM, cu exceptia lui Tiberiu Nitu, titlul de membru de onoare al Uniunii:

Organizatia profesionala denumita Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR, (…), reprezentata prin presedinte dr. Botomei Vasile, a adoptat urmatoarele:

1. Se confera calitatea de membrii de onoare in cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania-UNBR, personalitatilor reprezentative din randul magistratilor, profesorilor universitari si alte categorii de persoane care se bucura de apreciere in societate si reputatie profesionala, dupa cum urmeaza:

1.1. Se acorda titlul de membru de onoare post-mortem pentru personalitatile dupa cum urmeaza:

a) Alexandru Ioan Cuza, intemeietorul Romaniei Moderne si autor al primului Decret Lege de infiintare a corpului de avocati din Romania;

b) Mihail Kogalniceanu, ilustru avocat si Prim Ministru al Romaniei in perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza;

c) Maresal Ioan (n.r. – Ion) Antonescu, Prim Ministru al Statului Roman, pentru activitatea de reprezentare a statului Roman in Razboiul Sfant de eliberare al Basarabiei si Bucovinei de Nord din 1941, apreciat de autori romani un model al militarului roman, avand in vedere calitatea de autor al Legii vaduvelor de razboi din cel de al Doilea Razboi Mondial si al legii succesiunii dupa sotul decedat, care a fost preluata integral in noul Cod Civil;

2.2. Se acorda titlu de membru de onoare pentru personalitatile din randul membrilor CSM, dupa cum urmeaza:

1. PRESEDINTE

Procuror Oana Andrea SCHMIDT-HAINEALA

2. VICEPRESEDINTE

Judecator Adrian BORDEA

3. ARON Bucurel Mircea, membru ales, judecator – membru CSM

4. DANILET Vasilica Cristi, membru ales, judecator – membru CSM

5. DUMBRAVA Nicolae Horatius, membru ales, judecator – membru CSM

6. GABOR Bogdan, membru ales, procuror – membru CSM

7. GAVADIA Florentina, membru ales, procuror – membru CSM

8. GHICA Alina Nicoleta, membru ales, judecator – membru CSM

9. MUSCALU Gheorghe, membru ales, procuror – membru CSM

10. NEACSU Adrian Toni, membru ales, judecator – membru CSM

11. NEAGOE Mona-Lisa, membru ales, judecator – membru CSM

12. PALADE Luminita, membru ales, procuror – membru CSM

13. SERBAN Alexandru, membru ales, judecator – membru CSM

14. TUDOSE Badea Marius, membru ales, judecator – membru CSM

15. DUMITRESCU Corina Adriana, reprezentant al societatii civile

16. CIOCHINA Daniela, reprezentant al societatii civile

17. STANCIU Livia Doina, membru de drept, judecator – membru CSM

18. CAZANCIUC Robert Marius, membru de drept, Ministru de Justitie”

Asadar, toti acestia sunt membri de onoare al UNBR-Bacau, condusa de avocatul Vasile Botomei. Ii recomanda pentru acest titlu “aprecierea in societate si reputatie profesionala”, asa cum s-a explicat in Hotararea UNBR. Avocatul Vasile Botomei a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca nu i-a intrebat pe Haineala si ceilalti membri ai CSM daca sunt de acord cu acordarea titlului de membru de onoare al UNBR-Bacau, intrucat nu era nevoie. Botomei a tinut sa precizeze insa ca niciunul dintre cei 18 nu a contestat titlul primit.

* Cititi aici Hotararea UNBR-Bacau

Sursa/ Vezi articolul complet pe: Luju.ro

Comments are closed.