Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Comunicate de presa

Cerere de stramutare – Dr. Botomei Vasile, Presedinte UNBR (www.unbr.info)

Articol publicat in data de 30/08/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Cerere de stramutare – Dr. Botomei Vasile, Presedinte UNBR (www.unbr.info)

COMUNICAT,

         Azi, data de 30.08.2013, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – UNBR, a formulat cerere de stramutare a judecarii cauzei de la Curtea de Apel Bacau la o alta instanta egala in grad din tara.
         Presedintele Dr. Botomei Vasile are cuvinte de apreciere fata de completul de judecata constituit din doamna judecator Carmen Caliman, Presedintele Sectiei Penale de la Curtea de Apel Bacau.
         In acelasi timp, se  cuvine a se aprecia ca activitatea de acuzare formulata de decanul  Baroului Bacau –AFJ, denumit in continuare barou incetat de drept prin efectul art. 83 din Legea 51 din 7 iunie 1995, ar fi de natura sa creeze o stare de afectare a impartialitatii judecarii acestei cauze de catre judecatorul din complet, avand in vedere faptul ca in dosar sunt administrate probatorii elocvente, pertinente si definitorii in achitarea inculpatului Dr. Botomei Vasile, Dr. Sorin Vasile Curpan si avocat Cosmin-Stefan Burleanu.
         Probele sunt indubitabile si conduc mai ales la constatarea ca celalalt barou denumit Baroul Bacau – AFJ, functioneaza nelegal, avand in vedere faptul ca este publicat pe www.mfinante.ro la sectiunea informatii despre bilanturi cu acte de autorizare Decret 281/1954 si Decret-Lege 90/1990, ambele abrogate in urma cu 17 ani, data de la care organele de conducere ale Baroului Bacau – AFJ, in toata succesiunea timpului, prin toti decanii care au urmat, nu au fost responsabili sa adopte acte de constituire ale Baroului Bacau, cu sediul in str. Mihai Viteazu 12D, desi cadrul normativ impus prin art. 194, 195, 196 si urmatoarele din Noul Cod Civil, prevede si sanctiunea nulitatii persoanei juridice care nu detine act de infiintare.
       Cererea de stramutare este centrata si pe dovada implementarii rezultatelor de cercetare stiintifica de la teza de doctorat a autorului Botomei Vasile in materia pluralismului organizatiilor profesionale de tip barou si UNBR.

 

Consemneaza,

Biroul de Presa din cadrul biroului de Mediere Dr. Botomei Vasile

Apasa AICI pentru a vizualiza cererea de stramutare a dosarului penal nr. 458/32/2013 de la Curtea de Apel Bacau la o alta instanta egala in grad din tara.

Comments are closed.