Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

Zeci de magistrati, cercetati penal

Articol publicat in data de 23/07/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Zeci de magistrati, cercetati penal

trib2.jpgMai bine de 60 de magistrati de la Judecatoria, Tribunalul si Curtea de Apel Bacau sunt cercetati in urma unei plângeri penale facute de avocatul Vasile Botomei.

El afirma ca a intocmit plângerea penala deoarece a fost nemultumit ca acestia au facut greva, in ciuda unui articol de lege care interzice acest lucru. Plângerea a fost apoi comunicata la Consiliul Superior al Magistraturii, la Procurorul General al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la Presedintele României, Guvern si Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bacau. “M-am dus la Tribunal sa depun niste acte la niste dosare pe care le am pe rol. M-am trezit ca nu este nimeni inauntru. Ba, mai mult, jandarmul de la intrare mi-a zis ca trebuie sa plec deoarece toata lumea este acasa si Tribunalul este gol. M-am infuriat si am facut o plângere penala contra tuturor celor 61 de magistrati aflati in greva. Nu am omis pe nimeni, de la Presedinte si pâna la judecatorul de scaun. Este o greva ilegala”, a afirmat avocatul Botomei. El a mai adauat ca a doua zi, când magistratii au aflat ca urmeaza sa fie cercetati penal au iesit din greva. “Au iesit, dar faptele au ramas. Sunt fapte de abuz in serviciu contra persoanelor care au avut procese la care se mai adauga si tulburarea bunului mers al institutiei”, a mai spus Botomei. El a mai afirmat ca in acest moment cei 61 de magistrati nu mai au deschidere catre o negociere de mediere a conflictului dintre ei si presedinte, deoarece sunt persoane cercetate penal. “Presedintele României nu are cum sa negocieze cu niste cercetati penal. In mod normal trebuie sa vine decizia de suspendare din functia de magistrati. Dosarele lor vor fi judecate de alti judecatori de la alte curti de apel din tara” , a mai spus avocatul Botomei.

David: “E o actiune in conformitate cu pozitia noastra”

Simona David, purtator de cuvânt al Ministerului Justitiei a recunoscut ca situatia de la Bacau este neobisnuita. “Nu am mai auzit sa mai fie o asemenea situatie undeva prin tara. Intr-adevar am sunat la Bacau sa vad daca se confirma faptul ca exista o astfel de plângere penala si intr-adevar, exista. Ceea ce a facut avocatul Botomei, este pe linia noastra. Asa am gândit si noi lucrurile, adica faptul ca protestul magistratilor nu este legal si statutar”, a declarat Simona David. “Nu stiu ce se va intâmpla cu dosarele magistratilor de la Bacau, dar cu siguranta se vor urma procedurile legale”, a mai adaugat ea.

“Niciun magistrat nu a primit citatie”

Conducerea Tribunalului Bacau afirma ca niciun magistrat nu a primit inca vreo citatie in aceste sens. “La noi nu a fost greva, ci o forma de protest. Acest protest a fost facut de personalul auxiliar de la arhiva. Din câte stiu, judecatorii au ramas dupa program si au finalizat dosarele pe care le aveau in lucru”, a declarat judecatoarea Maria Oborocianu, purtator de cuvânt al Tribunalului Bacau. (Olimpia FILIP)

Sursa: Observatorul de Bacau

Botomei Vasile, plangere impotriva magistratilor