Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Activitati de interes public, Cele mai noi stiri, Comunicate de presa

Vasile Botomei contesta pretul apei majorat nelegal pentru bacauani!

Articol publicat in data de 3/03/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Vasile Botomei contesta pretul apei majorat nelegal pentru bacauani!

Cabinet Avocat dr.Botomei Vasile

Mun.Bacau, str.Republicii, nr.27, A, 1-3

www.botomeivasile.ro, tel.0744.19.17.17

Comunicat de presa,

Vasile Botomei contesta pretul apei majorat nelegal pentru bacauani!

In iulie 2010, se implinesc sase ani de cand bacauanii sunt mintiti televizat de primarul Stavarache.

El a promis lapte si miere pentru Bacau, si-un oras deschis pentru investitori!

Ne-a mintit, si a lucrat in dispret fata de votul fiecaruia dintre noi care am crezut ca de primarul Stavarache depinde viitorul copiilor nostri.

Nu fac elogii fostei administratii care, la 30 iulie a lasat in Municipiului Bacau un pret de 8,20 bani(8,2 lei vechi) la pretul  de apa si canalizare facturat pentru cetateni.

Pe postul de televiziune 1TV Bacau, s-a prezentat primarul Stavarache sa ne convinga in dispret fata de adevar ca nu el este fariseul care a determinat majorarile la pretul apei.

El ne minte cu nerusinare ca exista un contract de imprumut pe seama bacauanilor, care stabileste preturile de consum pentru apa si canalizare, semnat de catre primarul Sechelariu Dumitru.

In scopul aflarii adevarului, si de a pune la zid minciuna si demagogia politicianului Stavarache,  am cercetat si am identificat in timpul carui mandat  a fost contractul incheiat.

Proba stampilei si semnaturii primarului Stavarache de pe numarul de inregistrare al contractului, arata ca:

Actul este semnat si stampilat de mincinosul Stavarache,

are NUMARUL   8023/26-XI-2004.

In care primarul Stavarache semneaza pentru Consiliul Local al Municipiului Bacau. Vezi anexa 1.

Scopul majorarilor de pret prevazut in contractul de imprumut semnat de primarul Stavarache, a fost de asigura si garanta o calitate a apei la nivel european.

In dosarul 2234/2006, format in procesul dintre Botomei Vasile – contestator si Consiliul Local Bacau, reprezentat prin secretarul Municipiului Bacau Ovidiu Nicolae-Popovici, a fost emisa intampinarea cu numarul 28240 din 22/11/2006, semnata personal de primarul Municipiului Bacau ing. Romeo Stavarache, precum si de secretarul Municipiului Bacau Popovici Ovidiu-Nicolae.

In aceasta intampinare din 22 noiembrie 2006, primarul s-a adresat Tribunalului Bacau cu urmatoarea aparare.

Mentionam ca este ultima majorare a acestui pret si ca nimic nu va impiedica autoritatile locale  ca dupa realizarea obiectivului sa reduca pretul apei furnizate.”

Avand in vedere ca numitul Botomei Vasile si-a facut o ocupatie din a contesta hotararile Consiliului Local, potrivit art. 108, indice 1, alin 1, lit. a, va rugam sa sanctionati reclamantul pentru introducerea cu rea credinta a acestei cereri vadit netemeinice.”

Asadar, primarul Bacaului face excrocherii politice prin proferarea de minciuni la postul 1TV Bacau, considerand ca nu se va gasi vreun cetatean care sa combata minciunile sale.

Ultima hotarare de modificare a pretului la apa a fost din 01 octombrie 2006, in care pretul a fost majorat cu 20%.

Anterior acestei majorari, acelasi primar mincinos a ridicat pretul la apa si canalizare pentru m.c., prin hotarari de Consiliu Local adoptate la propunerea lui cu diferenta procentuala de la 8,2 bani (8,2 lei vechi) pana la 3.63 RON.

In anul 2004, pretul a fost majorat cu 30%.

In aprilie 2005, pretul a fost majorat cu 38,7%.

In luna septembrie, pretul a fost majorat cu inca 33,95%.

In octombrie 2005, pretul a fost majorat cu 60%.

Numai in primii doi ani din timpul mandatului primarului Stavarache, pretul a fost majorat cu 300%.

Iar in toata durata exercitarii functiei de primar, Stavarache a majorat pretul la apa si canalizare cu 450%.

Fara teama de a gresi, consider ca primarul actual al Bacaului este o bataie de joc  cu dispret pentru cetateni!

Art. 32 (1), lit. e din Legea 634/2004, prevede ca preturile la apa se pot modifica doar in conditiile de crestere a standardelor de calitate.

In Municipiul Bacau, de cand s-au marit preturile nu s-au modificat cu nimic standardele de calitate.

Acum acelasi primar mincinos, dupa ce a excrocat financiar pe populatia din Bacau cu pretul majorat la apa nelegal de la 8,2 bani m.c. cat era la sfarsitul mandatului primarului Sechelariu la 3,63 lei RON      , cat este la data de 01 martie 2010, a solicit ridicarea din nou a pretului la apa cu inca 20% fata de pretul anterior.

Din acest motiv, in calitate de cetatean si decan al Baroului Bacau am contestat prin cererea nr. 21422 din 23.02.2010, proiectul de hotarare depus de primar pentru data de 25.02.2010 si am obtinut ca rezultat respingerea majorarilor la preturile de apa si canalizare solicitate de Stavarache.

Rezultatul a fost formidabil deoarece, contestatia depusa a suscitat interesul consilierilor locali din cadrul PSD si PD-L, care au facut fraud comun pentru sustinerea contestatiei depuse de Botomei Vasile.

Chiar daca unii dintre consilieri nu au facut referire la autorul contestatiei, consider ca pe moment rezultatul este favorabil pentru fiecare bacaun si toti agentii economici.

Pe fondul acestei realizari pentru bacauani, primarul Municipiului Bacau a inteles sa lucreze in dispret fata de legea de reglementare a modalitatilor de autoriare a agentilor economici si sa trimita inspectorii corupti din cadrul politiei primariei Municipiului Bacau pentru a sanctiona contraventional si a suspenda activitatea la firmele care exercita activitati legale de comert in spatiile S.C. Bartolo Prod Com S.R.L. reprezentata de Botomei Vasile.

Daca ar fi fost doar postul 1TV Bacau si nu ar mai fi existat Trustul de presa Desteptarea Bacau, ar fi rezistat minciunile proferate de secretarul primariei Municipiului Bacau care, in dispret fata de adevar a afirmat ca Botomei Vasile ar fi agresat un inspector din politia primariei.

Prezentul comunicat exprima punctul de vedere profesional al avocatului Botomei Vasile.

In cazul in care este cineva care contesta aceste lucruri, solicit ca argumentele sa fie prezentate in conditiile de prezentare a cerintelor expresie prevazute de Legea 634/2002, care garanteaza pentru cetatean realizarea unui raport de calitate/post.

Semneaza,

Avocat Botomei Vasile, doctor in drept