Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

“VASILE BOTOMEI A FOST ELIBERAT DIN AREST”

Articol publicat in data de 14/06/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“VASILE BOTOMEI A FOST ELIBERAT DIN AREST”

“Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis, marți, recursul declarat de Vasile Botomei și a casat sentința Curții de Apel Bacău din 5 iunie, prin care s-a dispus prelungirea arestului preventiv. ÎCCJ a dispus eliberarea lui Vasile Botomei și obligarea lui de a nu părăsi țara. Vasile Botomei a stat în arest preventiv mai bine de o lună, pentru folosirea fără drept a unor denumiri, exercitarea fără drept a profesiei de avocat și înșelăciune. Imediat după eliberarea lui, Andrei Alexandru, fiul lui Botomei, a trimis un comunicat de presă în care menționează că tatăl lui își continuă activitatea în același sediu în care funcționează “Baroul”, dar că exercită acum profesia de mediator: “Astăzi este o zi specială, zi în care sărbătorim eliberarea domnului Botomei Vasile. După o perioadă de 33 de zile în care acesta a fost reținut la sediul IPJ Bacău, astăzi, 12.06.2013, ora 00:00, a fost eliberat și poate fi găsit în continuare la Biroul de Mediere Dr. Botomei Vasile, din Bacău, de pe strada Oituz nr. 33.” Pe Vasile Botomei l-am găsit, ieri, la sediul “Baroului”.

El susține că va continua activitatea juridică, dar evită să folosească denumirea de “avocat”. “În calitate de apărător vor profesa. Voi apăra oamenii și drepturile lor. Există profesia de apărător. Orice acuzat are dreptul să se apere singur sau să fie asistat de un apărător ales. Dacă nu are bani să plătească un apărător, atunci i se asigură un avocat din oficiu. Noțiunea de apărător este superioară celei de avocat”, explică Botomei. Din punctul său de vedere, “Baroul” pe care l-a înființat este legal, continuă să funcționeze până va fi dată o hotărâre judecătorească definitivă de desființare, iar aceste denumiri – Barou, UNBR – au fost folosite respectând legea. Totuși, în ciuda “legalității”, așa-zisul Barou nu va mai organiza concurs de admitere în avocatură până ce instanța nu se va pronunța în acest sens.

Vasile Botomei susține că ÎCCJ a dispus punerea lui în libertate după ce a analizat mai multe documente pe care Curtea de Apel Bacău nu le-ar fi luat în calcul. “Am depus la ÎCCJ cererile părților vătămate de primire în profesia de avocat, în care se precizează că acestea cunosc concurența dintre barouri, știu că funcționează două barouri în Bacău, că optează pentru cealaltă alternativă și cunosc implicațiile. Sunt probe că părțile vătămate nu au fost induse în eroare. Și la Curtea de Apel au fost depuse, dar doamnele judecătoare nu au avut bunăvoința să le studieze” – este de părere Vasile Botomei.

Vasile Botomei: “Mă așteptam să fiu arestat, dar nu mai credeam că voi ieși din arest. Nu mai aveam încredere decât în Dumnezeu. În arest m-am simțit ca un prizonier în timpul războiului. M-am dus la luptă.””

Autor: Catalina Chifu

Articol preluat de pe Ziaruldebacau.ro