Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR sesizeaza Ombudsman European

Articol publicat in data de 10/09/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR sesizeaza Ombudsman European

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR
CIF 29497286
Sediul principal: Bucuresti, str. Nicolae Balcescu nr. 17-19
Birou de lucru: Mun. Bacau, str. Oituz nr. 33, jud. Bacau
Website: www.unbr.info; Tel./fax: 0334/421 450
Nr. 55/09.09.2013

 

Catre,

Ombudsmanul European,

Distinsa doamna/ Distinse domnule Ombudsman European,

 

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, cu sediul principal in Mun. Bucuresti, str. Nicolae Balcescu nr. 17-19 si birou de lucru in Mun. Bacau, str. Oituz nr. 33, jud. Bacau, autorizata in baza Legii 51/1995, cu modificarile si completarile ulterioare,cu CIF 2947286, website www.unbr.info, va retransmitem cererea care a fost inaintata atat prin Posta Romana, cat si pe adresa de e-mail la data de 19.08.2013, impreuna cu probele din anexa, la care se ataseaza in completare rezolutiile, rugandu-va sa ne confirmati prin adresa scrisa pe adresa de e-mail botomei.vasile@yahoo.com si prin posta pe adresa: Cabinet Presedinte UNBR dr. av. Vasile Botomei, Mun. Bacau, str. Oituz nr.  33, jud. Bacau, numarul de inregistrare sub care a fost luata in avidenta petitia comunicata din data de 19.08.2013, atat prin e-mail, cat si prin Posta Romana, precum si numarul de inregistrare prin care a fost luata in evidenta aceata completare la petitie.

Va rugam respectuos sa faceti o apreciere in legatura cu continuitatea activitatii de salariat in meseria de avocat, in functia de decan a doctorului in drept Vasile Botomei  la angajatorul Baroul Bacau – UNBR, autorizat fiscal cu CIF 16655686, cu sediul in Bacau, str. Republicii nr. 27, A, 3, mai ales sub consideratia urmatoarelor:

-Contractul de munca este incheiat pe durata nedeterminata de timp, inregistrat si recunoscut de institutiile Statului R oman prin Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau, in forma in care este operat lunar in statele de plata pentru salariatii Baroului Bacau – UNBR.

-Persoana juridica angajatoare Baroul Bacau – UNBR este inregistrata si autorizata in baza Legii 51/1995 in exercitiul functiunii pe durata nedeterminata de timp, neexistand asupra acesteia nicio sanctiune, de nicio natura, aflata in legatura cu functionarea potrivit obiectului de activitate reglementat de Lg. 51/1995.

-Statutul Profesiei de Avocat din Romania;

-Codul Deontologic al Prosesiei de avocat din Uniunea Europeana;

Toate acestea cu trimitere la Statutul Propriu de Functionare, denumit in continuare Act de Infiintare, adoptat in forma autentica, in conformitate cu noile cerinte de reglementare dispuse prin art. 194, 195, 196 si urmatoarele din Noul Cod Civil (NCC).

Cercetarile penale care au fost efectuate anterior asupra persoanei juridice Baroul Bacau – UNBR, solutionate prin rezolutiile de neincepere a urmaririi penale de catre Parchetele de pe langa Judecatoria Bacau, Tribunalul Bacau, Curtea de Apel, Curtea de Apel Alba Iulia, confirma legalitatea inregistrarii si functionarii organizatiilor profesionale de aparare in forma de pluralism prin mai multe barouri la nivel judetean, respectiv:

-Baroul Bacau – AFJ, cu adresa de sediu in Bacau, str. Mihai Viteazu nr. 12D, publicat cu act de autorizare pe website-ul www.mfinante.ro, sectiunea informatii despre bilanturi, prin Decret 281/195454 si Decret 90/1990, ambele abrogate prin art. 79-83 din Legea 51/1995, in forma in care a fost publicata in data de 07 iunie 1995, denumite acte normative incetate de drept, inca din urma cu 17 ani;

-Baroul Bacau – UNBR, inregistrat si autorizat fiscal in baza Legii 51/1995, modificata si completata in baza Legii 255/2004 cu CIF 16655686, identificat cu Statut propriu de functionare, adoptat in forma autentica, in conformitate cu reglementarile din art. 194-198 si urmatoarele din NCC, cu raportare la art. 9 si urmatoarele din Constitutia Romaniei.

Ambele structuri profesionale denumite in continuare Organizatii Profesionale in forma de pluralism la nivelul judetului Bacau.

Si respectiv:

-Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (www.unbr.ro), cu sediul in Mun. Bucuresti, str. Splaiul Independentei nr. 5, sector 5, publicata pe www.mfinante.ro, fara act de infiintare, fara statut adoptat in forma autentica, care face obiectul comparatiei  si inregistrarii in forma de pluralism al organizatiilor profesionale de aparare cu organizare la nivel national cu urmatoarea uniune:

-Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR (www.unbr.info), inregistrata si autorizata in baza Legii 51/1995, in baza Statutului propriu de functionare, adoptat in conformitate cu dispozitiile de reglementare pentru infiintarea persoanei juridice, din art. 194-198 si urmatoarele din NCC, cu CIF 29497286, reprezentata prin Presedinte Dr. Av. Vasile Botomei, cu sediul principal in Mun. Bucuresti, b-dul Nicolae Balcescu nr. 17-19, ap 10-11 si sediul procesual ales la adresa sediu secundar al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania , Mun. Bacau, str. Oituz nr. 33, la Cabinet Presedinte Dr. av. Botomei Vasile.

Va rugam sa binevoiti a ne comunica in acelasi timp care este institutia din Romania si institutia din UE, care reglementeaza aplicarea sanctiunilor pentru tertii din Romania (institutii publice, instante judecatoresti, parchete, inspectorate judetene de politie si alte autoritati) care aplica discriminarea intre persoane juridice si persoane fizice cu activitati identice, in forma reglementata de art. 1 Protocolul 12 din Conventia Europeana.

Va rugam totodata sa binevoiti a retransmite petitia catre institutiile competente din tara si respectiv Uniunea Europeana, in conditiile in care veti aprecia ca solutionarea acesteia este data in competenta unei alte institutii.

Solicitam sa ne comunicati masurile legale in legatura cu faptele sesizate, inclusiv sub aspectul cercetarii domnului Procuror General Ionel Sentes de la Parchetul de la Curtea de Apel Bacau, care in exercitiul atributiilor functionale a avizat de legalitate  rechizitoriul din data de 03 iunie 2013, prin inculparea Presedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – UNBR, Botomei Vasile, pe motive contrafacute sub aspectul ca inculparea este dispusa pentru presupusa folosire fara drept a denumirii de Barou, UNBR si Cab. Av. Dr. Botomei Vasile.

In aprecierea materialului probatoriu ce urmeaza a fi avut in vedere in solutionarea petitiei, va rugam respectuos sa aveti in vedere urmatoarele:

Nu exista nicio reglementare la 20.06.2004, cand a fost adoptat adoptat Actul Constitutiv denumit Statut al Baroului Bacau, sub aspectul interdictiei de a se infiinta Baroul si

Nu a existat nicio interdictie prin reglementarile ulterioare din Lg. 51/1995, cu modificarile si completarile avute in vedere pana la 01.10.2011, sub aspectul interdictiei de a se infiinta organizatii/asociatii profesionale cu denumirea de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR.

Va rugam sa ne comunicati in acelasi timp daca art. 253 din Codul Penal, in materia organelor de conducere ale institutiilor de drept public, au aplicabilitate in privinta conflictului de interese, inclusiv in materia reclamata  in cauza privind:

Actele materiale savarsite de catre Procurorul General Ionel Sentes din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau (PCA Bacau), denumit in continuare organ de conducere al institutiei, prin care prin avizare de legalitate a rechizitoriului din 03 iunie 2013 impotriva inculpatului Botomei Vasile si a urmatorilor:

-judecator inculpat, Sorin Vasile Curpan de la Judecatoria Bacau,  denumit in continuare acuzat penal pe motiv ca in afara exercitiului profesional de magistrat, in activitati de proprietate intelectuala, a participat in calitate de examinator in comisiile de examinare pentru admiterea in profesia de avocat organizata de Baroul Bacau – UNBR, cu toate ca sub acest aspect a fost emis un aviz favorabil din partea CSM, conform adresei raspuns nr. 28988/1154 din 2012, potrivit caruia „judecatorii si procurorii pot participa in comisiile de examinare din cadrul concursurilor de admitere in barourile de avocati”;

-avocat Cosmin-Stefan Burleanu, denumit in continuare avocat stagiar la Cab. Av. Dr. Botomei Vasile;

Procurorul General Ionel Sentes, a facut acte concrete de favorizare in forma directa, dupa caz indirecta, a rudei sale denumita avocat Sentes Marius Constantin, care face parte din Baroul Bacau – AFJ, constituit parte vatamata si parte civila in dosarul penal nr. 458/32/2013 de pe rol la Curtea de Apel Bacau.

Admiterea cererii de constituire ca parte vatamata si parte civila a Baroului Bacau – AFJ, s-a efectuat de catre procurorul de caz Iftode Mariana, denumit  Procuror Sef-Sectie al  PCA Bacau, cu avizul favorabil din partea Procurorului General Ionel Sentes al PCA Bacau, fara ca inainte sa se administreze la dosar dovada infiintarii si inregistrarii ca persoana juridica a Baroului presupus vatamat, potrivit actelor normative ulterioare a actelor normative abrogate, respectiv Decret 281/1954 si Decret 90/1990.

Astfel, presupusul Barou vatamat nu a facut dovada nici unui document care sa ateste de cand a dobandit aceasta denumire, data infiintarii, denumirea din actul de infiintare, durata pentru care a fost infiintat, dovada patrimoniului subscris si varsat, incheierea contencioasa care a fost admisa inregistrarea acesteia si actul prin care a fost desemnat organul de conducere, fapte potrivit dispozitiilor de reglementare din Noul Cod Civil mai sus reglementate, atrat  sanctiunea nulitatii persoanei juridice, potrivit dispozitiilor de reglementare din Codul de procedura penala si codul penal, entitatea care nu este inregistrata nu face dovada existentei ca parte vatamata.

Redactata azi, data de 09.09.2013 si transmisa de pe mail botomei.vasile@yahoo.com pe formularul de mail de pe website-ul oficial: http://www.ombudsman.europa.eu/shortcuts/contacts.faces.

Primiti va rog distinsa doamna/ distinse domn cele mai alese consideratii din partea mea.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR

Presedinte

Dr. Botomei Vasile

Apasa AICI pentru a citi documentul adresat Ombudsman-ului European in data de 19.08.2013

Comments are closed.