Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

Taxele si impozitele locale sunt in litigiu: „Bacauanii trebuie sa intre in greva fiscala”

Articol publicat in data de 22/01/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Taxele si impozitele locale sunt in litigiu: „Bacauanii trebuie sa intre in greva fiscala”

Bacauanii ar trebui sa intârzie plata taxelor si impozitelor locale pâna la clarificarea legalitatii hotarârii de Consiliul Local Bacau privind majorarea taxelor si impozitelor locale. Secretarul Ovidiu Popovici si primarul Romeo Stavarache au incalcat prevederile HG 956/ din 24 septembrie 2009. Stavarache a decis in luna decembrie majorarea taxelor si impozitelor locale cu 20%. In unele cazuri, pentru unele taxe, a fost depasit cuantumul de 20%. Hotarârea privind majorarea taxelor locale trebuia sa fie promovata in maxim 45 de zile de la data emiterii hotarârii de guvern. Daca Romeo Stavarache ar fi facut acest lucru, majorarea taxelor ar fi venit chiar in plina campanie electorala, fapt care ar fi condus la pierderea de voturi pentru Crin Antonescu. O alta incalcare a legilor este neorganizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului. Abia dupa 10 zile de la aparitia publicarii in presa, proiectul ar fi putut intra spre aprobare la Consiliul Local. Dr. Vasile Botomei a contestat proiectul la Primaria Bacau, dar si la Institutia Prefectului.

Citeste acticolul integral…

Sursa: Desteptarea