Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

“Suspendat că l-a dus pe Sechelariu, pe jos, la groapă”

Articol publicat in data de 25/02/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Suspendat că l-a dus pe Sechelariu, pe jos, la groapă”

Preotul Jandarmeriei din Bacău, Gabriel Iulian Ichim, a fost oprit să slujească timp de 20 de zile.

Mai marii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacău au reproşat preoţilor participanţi, la 19 februarie, la funeraliile fostului primar al Bacăului, că o parte dintre aceştia au ales să meargă pe jos, înaintea maşinii mortuare, şi nu cu autoturismele, aşa cum decisese Primăria Bacău. Unul dintre ei a fost sancţionat.

Gabriel Iulian Ichim, preotul Jandarmeriei din Bacău, a fost oprit să slujească timp de 20 de zile, deoarece a participat la înmormântarea lui Dumitru Sechelariu, iar cortegiul nu a avut autorizaţie să meargă pe jos până la cimitir.

Dintre toţi preoţii care au mers pe jos, el a fost singurul care s-a ales cu o pedeapsă, deoarece a fost primul care nu a acceptat să se urce într-o maşină, iar după el s-ar fi luat şi alţii.

Concret, a doua zi după înmormântarea fostului edil al municipiului Bacău, preotul Ichim a primit o hârtie oficială din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în care i se aducea la cunoştinţă “cu frăţească dragoste” că a primit „pedeapsa vremelnică de oprire totală de la săvârşirea lucrărilor sfinte, începând cu 21 februarie”.

Decizia oficială a fost motivată de faptul că preotul-militar „a participat la funeraliile lui Dumitru Sechelariu, al căror program religios a fost hotărât de însuşi Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul” şi unde Ichim nu avea ce căuta, deoarece aparţine unei alte parohii.

Va consilia angajaţii Jandarmeriei

Colonel Vasile Enache, comandantul Comandamentului de Jandarmi Judeţean Bacău, susţine că în următoarele 20 de zile preotul Ichim va avea alte atribuţii decât acelea de a sluji în biserică.

„Se va duce în unităţile de jandarmi şi va vorbi cu angajaţii noştri, îi va sfătui şi consilia. Adică va face un fel de consiliere cu militarii care au probleme”, a declarat el.

Sursa: Click.ro