Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Comunicate de presa

PD-L elimina coruptii din partid!

Articol publicat in data de 18/05/10 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
PD-L elimina coruptii din partid!

PARTIDUL  DEMOCRAT  LIBERAL

ORGANIZATIA JUDETEANA BACAU

Sediul fiscal Bacau, str.Republicii, nr.27, A, 3

CIF 23698841

Tel./fax 033. 44.22.716 mobil 0744.19.17.17

Nr.33/17.05.2010

CATRE,

1)Ministerul Administratiei si Internelor

Institutia Prefectului jud.Bacau

Domnule Prefect,

2) Consiliul Judetean Bacau

Domnule Presedinte,

Domnilor Consilieri Judeteni

Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, cu sediul fiscal in Municipiul Bacau, str. Republicii nr. 27, A, 3, CIF 23698841, reprezentat prin presedinte Botomei Vasile, formuleaza urmatoarele cereri:

1) Sa constatati starea de incompatibilitate si de conflict de interese in exercitarea functiei de consilier judetean si de vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, a domnului Silviu Bondor.

Aceasta cerere este atat de competenta Prefectului jud.Bacau, care urmeaza sa emita ordin de incetare a mandatului de consilier judetean si de vicepresedinte a domnului Silviu Bondor, cat si de competenta Consiliului Judetean Bacau, care prin presedinte urmeaza sa initieze un proiect de hotarare de incetare a mandatului de consilier judetean si de de vicepresedinte a domnului Silviu Bondor.

In drept, invoc art.69 (1), lit.f, (3), art.90 (1), (2) si (3) din Legea 61/93, si art.77 din legea 61/93, cu raportare la art.47 din Legea 215/2001, republicata.

2) Sa sesizati organele de urmarire penala competente si comisiile competente de cercetare a averii constituite, potrivt Legii 115/1996, impotriva domnului Silviu Bondor,  cu obiect cercetarea pe durata in care a indeplinit functii publice, corelat cu activitatea de asociat, actionar la firmele la care este inregistrat.

In acest sens, va rog sa administrati articolul publicat in Ziarul de Bacau din data de 17.05.2010, cu privire la notorietatea exercitarii functiei cu rea credinta de catre domnul Silviu Bondor.

Cerem sa formulati adresa catre ORC Bacau, in vederea comunicarii la ce firme a fost inregistrat ca asociat, actionar sau administrator domnul Silviu Bondor, cu incepere de la data de alegere in functia de consilier judetean, in iulie 2008, si pana la zi.

Aceasta cerere este de competenta Prefectului jud.Bacau, cat si a domnului Presedinte al Consiliului Judetean Bacau.

Solicitam Consiliului Judetean Bacau si Prefectului jud.Bacau, sa trimita aceasta sesizare la institutiile competente, potrivit legii.

3) Sa emiteti ordin prin care sa constatati incetarea de drept a mandatului de vicepresedinte si de consilier judetean, a domnului Silviu Bondor.

Aceasta prerogativa este de competenta Prefectului jud.Bacau, ca urmare a expirarii termenului de 15 zile de la intervenirea starii de incompatibilitate in functia de consilier judetean si de vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, a domnului Silviu Bondor.

Invocam art.91(4), 92 (1), (3), (4), din Legea 161/1993.

Prezenta plangere este formulata in numele Partidului Democrat Liberal-Organizatia Judeteana Bacau, autorizat fiscal cu CIF 23698841, in calitate de subdiviziune a PartiduluI Democrat Liberal, in care domnul Silviu Bondor, cu stiinta, nu s-a afiliat ca membru dupa data de inregistrare legala a Organizatiei Judetene Bacau a PDL, considerand in mod dispretuitor ca domnia sa poate sa-si exercite functia de consilier judetean si de vicepresedinte in acelasi timp, prin tolerare de catre Presedintele Consiliului Judetean, de catre secretarul Consiliului Judetean, Irina Zara, prin infruntarea realitatii juridice a situatiei existente in Bacau.

Cerem in cadrul Consiliului Judetean sa se citeasca public aceasta cerere, spre a se aduce la cunostinta tuturor consilierilor judeteni, ca Partidul Democrat Liberal Organizatia Judeteana Bacau, cu sediul in str. Republicii nr. 27, A, 3, CIF 23698841, este singura organizatie care indeplineste autoritatea de a atesta calitatea de membru  a fiecarui consilier judetean ales pe listele PDL Bacau.

4) Sesizam Comisia de Disciplina a functionarilor publici, pentru cercetarea administrativa a secretarului general din Consiliul Judetean Bacau,  Zara Irina.

Faptele sunt in legatura cu exercitarea functiei de secretar, potrivt careia in sarcina domniei sale solicitam a se constata vinovatia pentru neindeplinirea atributiunilor functionale in verificarea starii de incompatibilitate a domnului vicepresedinte Silviu Bondor, si a sesiza cu adresa scrisa in acest sens, pe Prefectul jud.Bacau.

Aceasta obligatie este dedusa din art.91(4) din Legea 161/93.

Invocam urmatoarele:

-Legea 188/1999, republicata, cu privire la vinovatia doamnei Zara Irina, potrivit art.65 (1), lit.b), i), j).

-HG 1344/2007, art.27, 28, 38, 40.

Faptele sunt dovedite prin starea de pasivitate a functionarului public in cauza, petrecute de la data de expirare a termenului de 15 zile de cand a dobandit calitatea de consilier judetean domnul Silviu bondor, si ulterior in forma continuata pe durata cat a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean si pana la zi.

Domnia sa nu a indeplinit functia cu profesionalism, nu a aplicat prevederile legii si a tolerat cu buna-stiinta starea de incompatibilitate.

Sesizarea Comisiei de Disciplina este de competenta Presedintelui Consiliului Judetean Bacau, de competenta insasi a doamnei secretar general Irina Zara, si a domnului Prefect Claudiu Balan.

Cerem dispunerea de masuri legale, inclusiv de returnare a sumelor incasate cu titlu de indemnizatii de sedinta si a veniturilor realizate in functia de consilier judetean si vicepresedinte a domnului Silviu Bondor.

Mentionam ca pana la aceasta data domnul Silviu Bondor nu a achitat nici o cotizatie la PDL Bacau cu sediul in str.Republicii, nr.27, A, 3, Bacau, si nu exista inregistrata juridic nici o alta organizatie judeteana a PDL Bacau, motiv pentru care va solicitam ca relatiile oficiale si comunicarile cu PDL Bacau, sa fie realizate la adresa sediului, potrivit actelor de infiintare si de constituire a PDL Bacau, depuse la Consiliul Judetean Bacau, cu adrese de inregistrare.

Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau

Presedinte,

Botomei Vasile

Domnului Prefect al jud.Bacau

Domnului Presedinte al Consiliului Judetean Bacau