Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri, Diverse

Scrisoare deschisa catre Presedintele Traian Basescu

Articol publicat in data de 1/01/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Scrisoare deschisa catre Presedintele Traian Basescu

La Multi Ani ! Domnule Presedinte,
Va rog sa va amintiti cuvantul excelentei voastre pe care l-ati rostit din 22.10.2002 in timp ce indeplineati functie de presedinte al PD si Primar General al capitalei, astfel:
“Va garantez domnule Botomei ca ve-ti lucra in Partidul Democrat.
Imi pare rau pentru ceea ce se intampla la Bacau, asemenea ca si la alte filiale ale PD-ului din tara.
Merge-ti la filiala partidului din Bacau si spuneti-le ca v-am trimis eu !
Va voi cauta dupa ce ma voi intoarce din Canada !”
Acestea au fost cuvintele domniei dumneavoastra care permanent m-au motivat sa lucrez pentru ridicarea prestigiului profesional, in asa fel atunci cand partidul va avea nevoie de profesionisti, si eu sa ma gasesc printre aceea care participa la conducerea tarii !
In 2002 ati apreciat experienta mea de comanda in calitate de ofiter navigator din aviatia militara, de jurist, cu activitati eficiente in lupta impotriva abuzurilor din administratia fostului primar Sechelariu Dumitru, pentru care in calitate de comandant, ati evaluat profilul meu pentru a deveni un lider destoinic la filiala Bacau, capabil sa se ia la tranta cu oligarhii politici.
De atunci v-am trimis mai multe corespondente, m-am prezentat in a va aduce la cunostinta, ca reprezentantii filialei din Bacau, nu au tinut cont de cuvantul si recomandarea excelentei voastre, motiv pentru care am actionat singur.
Actualmente, sunt doctor in drept administrativ si constitutional, si pentru teza mea de doctorat, am pregatit ca tema “Raspunderea administrativa in drept comparat. Aspecte practico-stiintifice”.
Practic, am demonstrat, cum poate ajunge un simplu membru de partid, dintr-o pozitie inferioara, in pozitia de Presedinte al unei Organizatii Judetene de Partid, si in continuare de Presedinte Executiv al unui partid la nivel national.
Practica si-a indeplinit programul cu succes, fiind singurul din Partidul Democrat-Liberal, care a reusit performanta sa inregistreze legal, in Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucuresti, noua forma de conducere si organizare a Partidului Democrat-Liberal, rezultat din schimbarea de denumire din fostul PD in PD-L si din comasarea prin absortie a PLD in PD-L.
Datele oficiale sunt publicate pe site-ul www.becparlamentare2008.ro, in aliniatul “comunicate”, punctul 6, pe lista partidelor politice care au participat la alegerile parlamentare din 2008 unde la pozitia 3 sunt publicate modificarile privind : structura organelor de conducere, codul fiscal, codul bancar, si specimenul de stampila.
La pozitia 2 din randul persoanelor cu functie de conducere, este inscris si subsemnatul in calitate de Presedinte Executiv al intregului partid.
Potrivit articolului 51 din Legea 14/2003, a partidelor politice, Registrul partidelor politice este instrumentul legal de evidenta partidelor politice din Romania.
Datele din www.becparlamentare2008.ro sunt comunicate oficial de catre Registrul partidelor politice al Tribunalului Bucuresti, catre Biroul Electorat Central.
Asadar, verificarea autenticitatii inscrierilor din lista partidelor politice se verifica cu datele oficiale de pe adresa “Registul partidelor politice”.
Din aceasta calitate de Presedinte Executiv oficial al PD-L-ului si de Presedinte oficial al Partidului Democrat-Liberal Organizatiei Judetene Bacau, m-am inscris sa candidez pentru primar in municipiul Bacau, la alegerile din 01.iunie.2008.
Dupa ce a fost validata candidatura de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 4 Bacau, aceasta a fost contestata de persoane care nu erau inca afiliate in noua organizatie judeteana a PD-L.
Prin trafic de influenta si coruptie, de la fostii membri PD, care prin natura functiilor pe care le-au detinut, au putut aservi justitia din Bacau, candidatura inregistrata si validata, a fost anulata.
In locul meu a candidat un alt candidat, care a obtinut doar 8% din voturi, plasand partidul din locul 1 bine meritat, in locul 3.
Cu siguranta daca as fi fost lasat sa candidez, astazi PD-L-ul ar fi avut un primar gospodar si destept in municipiul Bacau.
In continuare dupa ce am facut dovada indeplinirii conditiilor legale, am fost inscris sa candidez pentru alegerile parlamentare din 01.noiembrie.2008 la Colegiul 3 pentru deputati din BEC nr. 4 Bacau. Din nou, candidatura mea a fost contestata de aceasta data de catre un domn, Olaru Neculai in calitate de Presedinte al Organizatiei concurente al PD-L Bacau care nu a putut produce nici o dovada de infintare si de construire a acestei organizatii.
Rezultatul a fost urmatorul: In colegiul 3 in care am dorit sa candidez, PD-L-ul nu a obtinut functia de deputat.
In locul meu a intrat un candidat PNL care a facut obiectul unui troc politic cu domnul Olaru Nicolae.
Contestatorul meu Olaru Nicolae, nu a reusit sa obtina functia de deputat in colegiul in care a candidat.
Avand in vedere ca doar 3 colegii de deputati au construit departajarea dintre PD-L si PSD, evident cat de important era pentru partid ca fiecare candidat sa obtina locul pentru care a candidat.
Acum cand urmeaza a fi desemnati reprezentatii legali pentru structurile descentralizate din teritoriu, si desemnarea reprezentantilor de guvern pentru fiecare judet, va trimit acest e-mail, prin care va rog sa va reamintiti cuvantul dat, prin care va rog deasemenea sa primiti sustinerea mea pentru candidatura domniei dumnevoastra la alegerile prezidentiale din 2009, rugandu-va ca in limetele legalitatii sa aveti o discutie cu domnul Presedinte Emil Boc, in vederea sustinerii mele pentru functia de Prefect in Judetul Bacau, eventual in Judetul Neamt, Iasi, dupa caz pentru o alta functie potrivit specializarii pe care o am.
Aceasta cerere o formulez cu ocazia intrarii in noul an 2009, si mai inainte de a ma adresa fororilor Europene cu privire la o plangere care este de competenta CEDO.
In evaluarea acestei cereri, va rog sa aveti in vedere ca:
- Nu ma aflu in randul baronilor locale;
- Nu planeaza asupra mea apartenenta la un grup oligarhic;
- Am capacitatea de a indeplini cu inalta demnitate aceasta functie onorabila;
- Am dobandit titlul de doctor in drept administrativ si constitutional prin munca proprie si practica aplicata;
- Imi doresc din toata inima si din tot sufletul sa urmez aceasta cariera profesionala de inalt funtinar public, cat timp Bunul Dumnezeu ma va tine in viata si ma va calauzi sa lucrez pentru oameni;
- Nu va voi dezamagi prin activitatile pe care le voi face !
Am nevoie de aceasta activitate pentru ca reprezinta idealul meu profesional !
- Sunt de acord sa particip daca va fi cazul, la ocuparea functiei prin concurs, pe specializare profesionala !

Cu deosebita consideratie,

Botomei Vasile