Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

“Rufele barourilor de avocati, spalate in presa UPDATE”

Articol publicat in data de 11/10/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Rufele barourilor de avocati, spalate in presa UPDATE”

UPDATE: 14.35 Am infiintat a treia uniunea a barourilor UNBR. Nu mai sunt in baroul inregistrat de Pompiliu Bota“, a precizat dr. Vasile Botomei.

In Bacau  dar si in alte locuri din tara functioneaza doua barouri paralele-unul traditional, care are continuitate dinainte de 89 pana in prezent- si altul infiintat de Pompiliu Bota, reprezentat in Bacau de dr. Vasile Botomei. Baroul care are grosul avocatilor, cu pregatire certa, dar si cu relatii si obiceiuri de pe vremea regimului Ceausescu,  este deranjat de faptul ca oricine, care are studii superioare de drept, poate deveni avocat daca intra in UNBR-Baroul condus de dr. Vasile Botomei. Pana aici, nimic neobisnuit. Plangerile penale facute lui Vasile Botomei nu au rezolvat problema in niciun fel. Mai mult, CEDO ii recunoaste calitatea de avocat a doctorului in drept, intr-un act oficial. In acest loc, problema este complicata de faptul ca actul oficial al Curtii Europene are intaietate fata de alte decizii ale instantelor romanesti. Oricum, nu aceasta este problema, atunci cand vorbim de presa si de influentele avocatilor „originali“ din Baroul Traditional. Deranjeaza comenzile si agresivitatea cu care isi expun neputinta, atunci cand este vorba de Vasile Botomei.

La Adevarul am avut parte de o astfel de interventie, venita de la Bucuresti, de la conducerea holdingului. Dealtfel, a fost singura interventie la acest ziar, dar a fost suficienta pentru a-mi provoca greata.  Respectivul jurnalist imi explica ca trebuie sa modific un text (legat de discursul tinut de Vasile Botomei la inmormantarea lui Dinu Damaschin), din care sa scot ca Vasile Botomei este nebun. Desi i-am mentionat ca are studii superioare in mai multe domenii: aviatie, drept si doctorat in Republica Moldova dar si faptul ca nicio institutie de profil nu a dat vreun act din care sa rezulte ca dr. Vasile Botomei nu ar fi in regula, respectivul coleg a insistat, lasandu-ma sa inteleg ca s-au facut presiuni din partea avocatilor celuilalt barou.

Un alt fost coleg de presa, Alin L., a fost dat afara de la un ziar local, iar unul dintre motive a fost acela ca din textul scris nu reiesea foarte clar ca Vasile Botomei nu are dreptate.

Situatia barourilor din Bacau trebuie rezolvata odata pentru totdeauna.  Putem vorbi de malpraxis la avocati, astfel incat sa fie necesara stagiatura in Baroul traditional? A fost vreun avocat tras la raspundere pentru prestatia slaba si pentru procesele pierdute? Sunt adevarate acuzele ca trebuie data spaga pentru a intra in celalt barou? Deseori se vorbeste despre intelegerile dintre avocati si procurori, in defavoarea clientului, despre o stare de complicitate. Si dincolo de toate, de interventii in presa, care denota neputinta de a rezolva legal problema.

Autor: Mircea Merticariu

Sursa: Ziarul de Garda.ro