Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai noi stiri

Referat din partea Conf. Univ. Dumitru Popa la teza de doctorat Botomei Vasile

Articol publicat in data de 5/07/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Referat din partea Conf. Univ. Dumitru Popa la teza de doctorat Botomei Vasile

Referitor la teza de doctorat in drept specialitatea 1200.02 Drept public (Drept administrativ, organizarea si functionarea institutiilor de drept) publicata pe site-ul CNAA din Republica Moldova  a autorului Botomei Vasile  denumita “Raspunderea administrativa: aspecte practico stiintifice in plan comparat Republica Moldova -Romania”  in completare la avizele referentilor oficiali:

  1. Prof.univ.dr. Victor Gutuleac de la U.L.I.M –Republica Moldova
  2. Conf.univ.dr.Toma Toader  de la Universitatea “George Bacovia” Bacau Romania

Va  rog sa primiti avizul favorabil exprimat in calitate de Doctor in drept  recunoscut atat in Republica Moldova  cat si in Romania, cu urmatoarele precizari:

Lucrarea constituie , dupa opinia noastra, un studiu serios, in sensul cel mai deplin al cuvantului, cu abordari care apartin autorului si are tinuta unei valoroase teze de doctorat .

Acoperind  in  cercetarea sa, un ansamblu de cazuri, principii si reglementari, pe care le-a analizat in mod riguros  si sistematizat , avand la baza , o larga sursa  de documente din doctrina, din numeroase documente  si din jurisprudenta interna si internationala  pe care le-a examinat, autorul  a reusit sa prezinte  un studiu de ansamblu, cuprinzator si aprofundat, meritoriu.  Pe fondul general al problematicii, autorul a realizat acest studiu de caz iar  tezele formulate fiind corecte, argumentele sunt temeinice, lucrarea apare ca un studiu documentat, bogat in idei, concret .

Teza de doctorat, are autenticitate , originalitate, practica aplicata, ideile autorului  implementate in dreptul intern roman, atat prin acte administrative emise de C.S.M , de Ministerul Justitiei  si Ministerul Administratiei si Internelor,   precum si la cel mai inalt nivel de control de legalitate international  prin Decizia CEDO  din 21.02.2012, publicata in dreptul intern roman  in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 610  din 24.08.2012.

Ideile doctorandului  sunt expuse cu competenta stiintifica, fapt care dovedeste o foarte buna pregatire de specialitate, iar lucrarea prezinta elemente de noutate stiintifica , pertinent argumentate atat printr-un bogat suport teoretic cat si prin numeroase exemplificari cu situatii si cazuri din practica.

In concluzie teza se inscrie fara indoiala in seria lucrarilor stiintifice de certa valoare stiintifica  si suntem convinsi ca prin aparitia acesteiasi eventuala sa publicare, literatura juridica de stecialitate se va imbogati  cu o lucrare necesara si bine venita in acest domeniu.

Pe aceasta cale, transmit   membrilor Consiliului Stiintific Specializat  si ai CNAA din Republica Moldova cele mai sincere aprecieri.

 Conf. univ. Dumitru POPA-Doctor in drept

Secretar Stiintific-Universitatea Apollonia Iasi- Romania

teza_doctorat_botomei_vasile

Comments are closed.