Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Activitati de interes public, Cele mai citite stiri

Proiecte de propuneri pentru reforma in justitie!

Articol publicat in data de 1/05/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Proiecte de propuneri pentru reforma in justitie!

magistratura-50094Propun ca masura de punere in miscare a urmaririi penale prin rechizitoriu intocmit de Parchet, sa fie verificata prin Instanta Judecatoreasca competanta material in raport cu Parchetul care a propus masura de trimitere in judecata.

Pe aceasta cale se va realiza o prevenire a abuzurilor comise de magistratii procurori.

Astfel se vor elimina cauzele penale in care statul roman este incarcat cu procese interminabile, rezultate cu achitari si despagubiri civile pentru cetatenii care sunt persecutati la discretia procurorilor.

Masura trebuie vazuta ca un echivalent, la masura prin care parchetele dispun rezolutionarea dosarelor cu neinceperea urmaririi penale.

Asa cum masura de neinceperea urmaririi penale este prevazuta cu plangere la procurorul ierarh superior si ulterior in fata unei instante judecatoresti prin doua grade de jurizdictie, font si recurs, la fel apreciez ca procedural este justificata, procedura de verificare a masurii de trimitere in judecata, prin instante judecatoresti, mai inainte de a se pune sub inculpare persoana cercetata.

Prezumtia de nevinovatie trebuie vazuta doar pana la data la care se solutioneaza prin hotarare definitiva, actul de inculpare.

Daca instanta judecatoreasca competanta, respinge plangerea formulata de catre petitionar impotriva masurii de punere in miscare a urmaririi penale, atunci se justifica procesul penal in fata instantelor judecatoresti, urmare careia judecata finala nu va mai putea fi solutionata prin achitare, mijloc prin care p timpul cercetarii judecatoresti, se vor putea justifica masuri complementare in procesul penal.

In prezent aceasta masura nu este prevazuta in procedura penala.

Semneaza,

Avocat drd. Botomei Vasile

Decan Baroul Bacau – U.N.B.R.