Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Actiuni de avocat, Cele mai citite stiri, Comunicate de presa

Procuroarea Zota Gabriela cercetata pentru abuz in serviciu

Articol publicat in data de 3/11/12 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Procuroarea Zota Gabriela cercetata pentru abuz in serviciu

Opinia acesteia este ca, in Romania, deciziile de la Curtea Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului nu trebuiesc aplicate!
Procuroarea Zota Gabriela isi exercita cercetarea penala in dosarul nr. 3395/P/2011, impotriva avocatului Botomei Vasile sub aspectul folosirii fara drept a denumirii de “Barou” si “UNBR”, aceasta eludand prevederile art. 4, pct. 1 din Protocolul 7 al Conventiei Europene, care prevede ca nimeni nu poate fi urmarit sau pedepsit penal de catre Jurisdictiile aceluasi Stat pentru savarsirea de infractiuni pentru care a mai fost deja cercetat, chiar daca ar fi achitat.

Procuroarea Zota Gabriela, in mod excentric, refuza sa administreze la dosar hotarari judecatoresti definitive/ rezolutii de neincepere a urmaririi penale fata de avocatul Botomei Vasile, in care s-au facut cercetari de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau. Potrivit Ordonantei nr. 546/P/2011, Parchetul ierarhic superior a apreciat ca avocatul Botomei Vasile foloseste cu drept denumirea de “UNBR – Baroul Bacau”.

Baroul Bacau – AFJ, care a facut o noua plangere penala impotriva avocatului Botomei Vasile, inca functioneaza in baza a doua Decrete/ Legi abrogate, respectiv Decretul 90/1990 si Decretul 281/1954 aprogat prin Legea 51/1995.
Actele care stau la baza functionarii Baroului Bacau – AFJ, sunt publicate pe mfinante.ro la sectiunea “informatii fiscale si bilanturi”, in rubrica Judetul Bacau.

Vezi anexa de mai jos: (Apasa pe fotografie pentru a o mari)

Daca Consiliul Superior al Magistraturii prin Inspectia Judiciara ar aplica sanctiunile disciplinare impotriva procurorilor care incalca norme de drept intern prin nesocotirea Conventiei Europene si a Protocoalelor aditionale la aceasta, ar insemna ca procurorii, cum este exemplul doamnei Zota Gabriela de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, sa fie exclusi din magistratura, iar in locul acestora sa intre pe baza de concurs alte persoane pregatite profesional.

Mai jos puteti vizualiza plangerea penala formulata de Baroul Bacau – UNBR, prin reprezentant Botomei Vasile, impotriva doamnei procuror Zota Gabriela din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, prin care se cere dispunerea de masuri legale, atat sub aspectul raspunderii administrativ- disciplinare prin cercetarea faptelor in raport de probele invocate in plangerea penala, cat si cu privire la cercetarea penala, potrivit art. 246, 247 si 264 C.p.

Anexam totodata si scanarile actelor, in dovedirea folosirii cu drept a denumirii de Barou, UNBR, titlul profesional de Decan Avocat al Baroului Bacau din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, autorizat in baza Legii 51/1995, republicata.

Pe langa toate acestea, va punem la dispozitie spre vizualizare si raspunsul din partea Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentat prin purtator de cuvant Monica Prejmereanu. Acesta il puteti vedea mai jos:

Baroul Bacau-UNBR
Decan,
Av.dr. Vasile Botomei