Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa

“Primarul Bacaului este urmarit penal”

Articol publicat in data de 13/06/11 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Primarul Bacaului este urmarit penal”

este urmarit penal pentru nerespectarea hotarârilor judecatoresti definitive si irevocabile. În sfârsit, Justitia începe de functioneze iar persoanele care savârsesc abuzuri sunt trase la raspundere”, ne-a declarat dr. Vasile Botomei.

Cunoscutul avocat bacauan, implicat în ultimii ani într-o lupta absurda cu Primaria Bacau, a obtinut rezultate decisive. Primaria refuza de mai bine de 5 ani sa-i elibereze autorizatia de constructie pentru spatiile Bartolo, in ciuda faptului ca exista o hotarare definitiva si irevocabila a instantei, care o obliga. In aceasta perioada, Primaria Bacau l-a hartuit pe Vasile Botomei, prin controale repetate, amenzi si diverse inscenari, din cauza ca acesta nu ar avea autorizatiile de constructie-functionare.

Vasile Botomei

Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Bacau si Parchetul Judecatoriei Bacau au decis in data de 13 aprilie inceperea urmaririi penale fata de Romeo Stavarache, in dosarul 19/P/2007. Actualul primar are toate sansele sa fie trimis in judecata pentru abuz in functie, in forma continuata, si pentru nerespectarea si neexecutarea hotararilor judecatoresti. Tot în ultima perioada, IPJ-ul si Parchetul Judecatoriei Bacau au inceput urmarirea penala fata de administratorul public Leonard Padureanu, pentru neglijenta in serviciu, deoarece a dispus demolarea spatiilor lui Vasile Botomei fara o baza legala. Acest lucru ar putea prejudicia in cele din urma chiar bugetul local, in cazul in care instanta va considera ca demolarea a fost abuziva.

Autor: Mircea Merticariu
Articol preluat de pe Ziarul de Garda Bacau