Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Cele mai citite stiri

“Preotul Iulian Ichim, suspendat 20 de zile pentru ca a slujit la inmormantarea lui Dumitru Sechelariu”

Articol publicat in data de 25/02/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
“Preotul Iulian Ichim, suspendat 20 de zile pentru ca a slujit la inmormantarea lui Dumitru Sechelariu”

Preotul militar Iulian Ichim a fost pedepsit de PS Ioachim Bacauanul (Giosanu) pentru ca a oficiat inmormantarea lui Dumitru Sechelariu. Pedeapsa primita este: „oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte pentru 20 de zile“.

In seara dinaintea inmormantarii fostului primar al Bacaului, PS Ioachim Bacaunul le-a spus, „la stalpi“, preotilor prezenti sa minimalizezeoficializarea slujbei religioase. Potrivit inaltei fete bisericesti, fostul edil trebuia sa aiba oPreotul Iulian Ichim, pedepsit ca a slujit la Dumitru Sechelariu„citire“ la EMD si alta la mormant, pentru a se evita alaiul maselor de bacauani. Se pare ca PS Ioachim Bacauanul stia ca nu exista autorizatie  de la Primaria Bacau(exista si o directiva UE in acest sens) si ca unii lideri politici ar fi deranjati daca inmormantarea fostului primar Dumitru Sechelariu ar capata amploare.

Inmormantarea si „contributia“ lui Iulian Ichim

Preotul jandarmilor bacauani Iulian Ichim a refuzat sa ofere un punct de vedere. Astazi, la biserica la care slujeste duminica de duminica nu a putut scoate niciun cuvant, spre surprinderea enoriasilor. „Va rog, adresati-va purtatorului de cuvant! Nu am voie sa vorbesc nimic!“, a spus Iulian Ichim, vadit deranjat de intrebarile noastre dar si de situatia in care se afla.

La inmormantarea lui Dumitru Sechelariu, din data de 19 februarie, Iulian Ichim a slujit. La EMD, dar si pe drumul spre biserica. Pe Podul Serbanesti, preotul Ichim a incercat sa convinga celelalte persoane sa urce in masini, pentru a evita blocajul, dar si pentru a ajunge mai repede la Cimitirul Central. Totusi, sute de bacauani s-au adunat pe trotuare, altii au venit pe strada, in convoi. Vocea puternica a preotului s-a auzit in fata statuii lui Stefan cel Mare, loc in care au coborat membrii familiei dar si alti preoti. Din acest moment, alaiul mortuar nu a avut nevoie de nicio alta legitimitate, nici macar de autorizatia de la Primaria Bacau, inexistenta. Deoarece intreg convoiul a ajuns cu o intarziere de aproape o ora la Cimitirul Central, loc in care se gaseau cateva sute de bacauani dar si peste 15 preoti impreuna cu Protopopul Constantin Tomozei, intreaga situatie a deranjat. S-a cautat tap ispasitor. Preotii care au fost in strada, pe langa Iulian Ichim au fost anchetati la Roman, chiar de insusi Ioachim Bacauanul.

La fel ca si Iulian Ichim, cei mai multi dintre preoti nu stiau de dispozitiile date de PS Ioachim Bacauanul (Giosanu) cu o zi inainte. Potrivit actului trimis la Jandarmerie dar si la Protoierie, Iulian Ichim ar fi gresit ca nu l-ar fi informat pe protopop ca va participa la funerarii, dar si pentru ca a slujit in parohia Serbanesti, loc in care este paroh preotul Ioan Ferchiu. „Din pacate, preotul Ichim a fost pedepsit, desi este nevinovat. Se intampla in mod curent ca noi, preotii, sa slujim si in alte parohii. Mai mult, la slujba, in Cimitir s-a aflat si un dascal din Neamt, care tine de Eparhia de la Iasi. Macar pr Ichim este din Bacau. Este o decizie politica, mai mult nu am ce spune. Un om politic din Bacau nu a vrut inmormantarea, iar Ioachim Bacauanul a incercat sa execute comanda“, a spus o fata bisericeasca de la Episcopie, sub protectia anonimatului.

Colonelul de jandarmi pr Iulian Ichim, indreptat vremelnic de un consilier administrativ al Episcopiei

Deputatul Ionel Palar nu s-a desprins de Episcopul Ioachim BacauanulRaspunsul oficial al Episcopiei Romanului si Bacaului nu a intarziat sa apara. Fetele bisericesti, ca in Evul Mediu, accentueaza asupra faptului ca, preotul Ichim a fost pedepsit vremelnic. Lasand sa se inteleaga prin acest termen ca preotul bacauan putea primi chiar un blestem vesnic, data fiind puterea preoteasca.

„La propunerea consilierului administrativ al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, preotul Ichim Iulian de la Capela “Sf. Treime” a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, a primit, spre indreptare,  pedeapsa vremelnica “oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte, pentru o perioada de 20 de zile, incepand cu data de 21 februarie”, pentru incalcarea Sfintelor Canoane si a regulamentelor bisericesti“, se arata in comunicatul oficial al Episcopiei Romanului si Bacaului.

Sursa: Ziarul de Garda