Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Articole din presa, Cele mai citite stiri

Prefectul Bacaului Dorian Pocovnicul este in corzi

Articol publicat in data de 1/05/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Prefectul Bacaului Dorian Pocovnicul este in corzi

sigla-pd-lPrefectul Bacaului Dorian Pocovnicul a primit de la Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, actele de infiintare si de constituire ale organizatiei Bacauane din care rezulta ca, conducerea executiva a acesteia este asigurata prin presedintele Botomei Vasile.

Prefectul are alegerea de a nu respecta legea partidelor politice 14/2003, de a nu respecta Legea prefectului, daca va dori sa nu respecte actele comunicate la Prefectura Bacau de catre Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, sau alegerea de a respecta legea si, de a desemna pe directorii deconcrentrate din judetul Bacau repartizati pentru PD-L, pe bza propunerilor facute de catre presedintele PD-L Bacau,  Botomei Vasile.

In prezent conducerii legale ale Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, i se substituie o persoana pe nume Olaru Nicolae, care nu a fost ales de catre militantii  din Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Daca prefectul nu va respecta nici una din prevederile din Legea 14/2003 care guverneaza regimul de functionare al partidelor politice, domnia sa se va inscrie in randul prefectilor corupti, care nu au patit nimic pana in prezent, dar nici nu au avut nici o pretentie in respectarea demnitatii de prefect.

Prefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicul,  a primit in data de luni, 27 aprilie 2009 prin registratura de la prefectura Bacau, bilantul de raportare contabila pe care la inregistrat, Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Bilantul contabil a fost verificat si inregistrat la urmatoarele institutii:

1. Directia Generala a Finantelor Publice Bacau – Administratia Finantelor Publice Bacau, cu numarul 92/22.04.2009;

2. Curtea de Conturi a Romaniei – Directia de control financiar judetul  Bacau cu numarul 541/24.04.2009;

3. Autoritatea Electorala Permanenta Filiala Nord-Est cu numarul 190/24.04.2009.

Speram ca atitudinea fata de lege a prefectului judetului Bacau sa nu fie preluata din modelul practicat de actualul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea.

Consiliul Judetean Bacau prin reprezentantul sau Benea Dragos, nu a respectat Legea partidelor politice, si nici Legea administratiei publice locale.

Benea Dragos s-a obisnuit sa nu respecte legile, pentru ca asta este o conditie pentru a ajunge in functii importante.

Prefectul prin atributiile pe care le are, are competenta de a verifica legalitatea hotararilor din Consiliul Judetean.

Pe aceasta cale solicitam public ca prefectul  judetului Bacau sa exercite un control de legalitate asupra hotararii de consiu judetean Bacau, prin care a fost respinsa cererea formulata de catre Partidului Democrat-Liberal Organzatia Judeteana Bacau, catre Consiliul Judetean Bacau cu privire la initierea proiectelor de hotarari de incetare a mandatelor de consilieri judeteni pentru consilierii care au pierdut calitatea de membrii in PD-L, dupa cum urmeaza:
Amagdei Robert – Radiat din partid;

Bondor Silvi – Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Mihaila Petrica – Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Ochenatu Eugen – Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Pricopie Gheorge -Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Stan Nadia -Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Sapca Nicu -Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Burca Eugen -Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Nistor Neculai -Radiat din partid pentru neplata cotizatiei timp de un an;

Nici unul dintre acesti membri nu si-au achitat obligatia de plata a cotizatiei in calitate de membri ai Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, pe perioada cuprinsa de la 10.04.2008 si pana la data de 10.04.2009.

In conformitate cu statutul PD-L, neachitarea cotizatiei pe un timp de un an de zile  se sanctioneaza cu masura radierii din Partidului Democrat-Liberal.

Radierea este facuta din oficiu, indiferent daca s-au afiliat cu adeziune la organizatia infiintata pe judetul Bacau sau nu s-au afiliat n perioada de dupa organizare rezultata prin sentinta cuvila nr. 8/08.03.2008 irevocabila la data de 20.03.2008, dosar 46194/3/2007 al Tribunalului Bucuresti sectia a 5-a civila.

Radierea calitatii de membru a fost facuta pe data de 10.04.2009 in baza art. 36 pct. 3 din statutul PD-L.

Presedinte Consiliu Judetean desi a primit actele legale din partea Partidului Democrat-Liberal Organzatia Judeteana Bacau, reprezentat prin presedinte Botomei Vasile, a refuzat sa tina cont de acestea, facand un abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazute de art. 248 cod penal, cu pedeapsa cuprinsa intre 6 luni si 5 ani.

Este probabil ca presedintele Consiliului Judetean Benea Dragos, sa se bazeze pe influentele politice pe care le are, care nu vor dura la nesfarsit.

Cererea, inregistrata la Consiliul Judetean Bacau, a fost primita cu nr. 1591/23.02.2009 si 1592/23.02.2009 .

Solicitam Prefectului sa verifice legalitatea Hotararii Consiliului Judetean Bacau nr. 4/30.01.2009 pe care o apreciem ca nelegala, netemeinica si nefondata.

Documentatia este inregistrata la Consiliul Judetean Bacau in condiile prevazute de Legea 215/2001, republicata.

Semneaza,Partidul Democrat-LIberal Organizatia Judeteana Bacau

Presedinte,

Av. drd. Botomei Vasile