Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

OTV va emite din nou ? – 25.10.2002

Articol publicat in data de 12/09/09 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei

Dan Diaconescu a declarat pentru “Evenimentul zilei”, miercuri seara, ca o decizie a Curtii Supreme de Justitie permite televiziunii OTV sa emita din nou, timp de o luna. Mai exact, directorul OTV a spus ca Sectia Contencios Administrativ a CSJ a dispus, miercuri, suspendarea, pina pe 28 noiembrie, a deciziei prin care CNA a retras licenta postului OTV.

Potrivit lui Diaconescu, decizia CSJ ar raspunde, astfel, actiunii intentate la Tribunalul Bucuresti de catre telespectatorul bacauan Vasile Botomei, care solicita suspendarea hotaririi CNA si stramutarea cauzei la o alta instanta. Intr-un comunicat remis presei, ieri, CSJ sustine ca a dispus doar suspendarea procesului la instanta inferioara pina pe 28 noiembrie, cind instanta suprema se va pronunta in legatura cu plingerea lui Botomei, dar nu a decis si suspendarea deciziei CNA pentru simplul fapt ca nu ar fi avut aceasta competenta. Acelasi lucru este sustinut si de CNA, intr-un comunicat dat publicitatii. Dan Diaconescu pretinde, in continuare, ca are drept de emisie si ca a notificat, in acest sens, societatile de cablu.

Curtea Suprema nu se poate pronunta cu privire la suspendarea licentei de emisie

Reprezentantii oficiali ai Curtii Supreme de Justitie au declarat ieri ca aceasta instanta nu are cum sa se pronunte asupra anularii suspendarii licentei de emisie a OTV, decisa de CNA. Ceea ce a primit Dan Diaconescu este un document in care scrie: “Se certifica prin prezentul ca petitionarul SC “First Media Advertising” SRL si Vasile Botomei au formulat o cerere de stramutare a Dosarului 1650/2002, de la Sectia a VIII-a a Tribunalului Bucuresti la o alta instanta egala in grad. Drept urmare, s-a format Dosarul nr. 2679/2002, al Sectiei Contencios Administrativ din cadrul CSJ, in care s-a fixat termen de judecare a cererii de stramutare la data de 28 noiembrie 2002. Potrivit art. 40 alin. 2 din Codul de procedura civila, s-a dispus suspendarea dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, pina la solutionarea cererii de stramutare”. Reprezentantul Curtii Supreme de Justitie a mai declarat, ieri, ca instanta suprema nu s-a pronuntat in nici un mod asupra deciziei CNA de suspendare a licentei OTC. Aceasta decizie isi produce efectele pina la judecarea efectiva a procesului aflat pe rol.

Dan Diaconescu: “Estimez ca simbata sau duminica vom incepe emisia”

Contactat telefonic, ieri, directorul OTV, Dan Diaconescu, ne-a declarat: “In legatura cu hotarirea CSJ, prin care se suspenda toate procesele OTV pina la solutionarea cererii instrumentale, trebuie sa va spun ca noi ii vom anunta, incepind de miine dimineata, pe cablisti, pentru a afisa comunicatul nostru privind aceasta decizie a CSJ. Noi spunem in notificarea catre cablisti urmatoarele “actiunea SC First Media Advertising este in incadrarea Legii 54/2002 art. 93, pct. 2 si 3 prin care deciziile atacate, fiind suspendate, nu mai constituie de drept titlu executor”. Noi miine o sa incepem aceasta notificare. Adica o lansam pe satelit, o sa asteptam raspunsul firmelor de cablu si, daca nu dau nici un raspuns, inseamna ca totul este OK”.
Seful Biroului de Presa al CNA, Adrian Bota, a declarat: “Noi am primit citatia acestui Vasile Botomei abia in dupa-amiaza aceasta (ieri – n.r.). Termenul acestei cereri de stramutare este 8 noiembrie, deci urmeaza sa se judece. OTV nu poate sa emita, in aceste conditii, decit ilegal”.

Sursa: Ziarul Oglinda