Actiuni de avocat

Cereri de chemare in judecata, intampinari, exceptii procesuale, apeluri, recursuri

Articole din presa

Articole publicate in reviste de specialitate

Comunicate de presa

Comunicate oferite spre informare | Mass-Media

Diverse

Activitati profesionale in calitate de avocat, in functia de decan al Baroului Bacau. Scrisori de multumire, comentarii, propuneri, etc.

Propuneri de lege ferenda

Propuneri de modificare si completare a legilor, lucrare de doctorat, specialitate drept administrativ si constitutional.

Home » Diverse

Ombudsmanul European sesizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR prin Dr. Botomei Vasile

Articol publicat in data de 22/08/13 Birou de presa - Cab. av. Vasile Botomei
Ombudsmanul European sesizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR prin Dr. Botomei Vasile

In interes propriu Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – UNBR, autorizata in baza Legii 51/1995, cu modificarile si completarile ulterioare privind organizarea si functionarea profesiei de avocat din Romania, cu raportare la dispozitiile din Noul Cod Civil, solicita institutiei Ombudsman-ului European sa intervina ca mediator in raporturile dintre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, inregistrata si autorizata in baza Legii 51/1995, republicata, cu CIF 29497286 si institutiile Statului Roman, in ce priveste aplicarea normelor de drept european aflate in legatura cu garantarea dreptului la aparare si asigurarea exercitarii activitatii de aparare prin aparatori inscrisi in organizatiile profesionale organizate in forma de pluralism la nivel judetean prin mai multe barouri si la nivel national prin mai multe organizatii profesionale denumite UNBR-uri.

         Se cere:

         1. Intervenirea in vederea aplicarii in dreptul intern roman a legislatiei in materia interzicerii discriminarii in aprecierea drepturilor de asigurare a apararii pentru membrii inscrisi in organizatia profesionala denumita Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – UNBR, publicata pe website-ul www.unbr.info, aflata in concurenta cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (structura traditionala), publicata pe website-ul www.unbr.ro;

         2. Sa se constate calitatea de persoana juridica a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – UNBR, inregistrata si autorizata in baza Legii 51/1995, cu CIF 29497286, atribuit din data de 29.12.2011  de catre Statul Roman reprezentat prin Ministerul Economiei si Finantelor – Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cu drepturile ce decurg din obiectul de activitate a acesteia, potrivit Statutului propriu de functionare adoptat in conformitate cu art. 194, art. 195, art. 200, art. 205, art. 206-209, art. 212, art. 213, art. 225-227, art. 229, art. 231, art. 252, art. 254, art. 257 din Noul Cod Civil cu raportare la art. 9 si urmatoarele din Constitutia Romaniei.

Apasa AICI pentru a citi intregul document adresat Ombudsmanului European.

Comments are closed.